Bee en meer

Jon is er zo klaar mee, al dat zalf in zijn ogen, hij zoekt vaak een veilig heenkomen in Eveliens woonkamer, een knap baasje die hem nu kan vinden.
5afe3e82-35a5-4d65-83be-04e234df9b9e
Het gaat zo goed met zijn ogen dat hij morgen kan stoppen met de behandeling. Ik weet het, de dierenarts had twee weken gezegd, maar volgens de bijsluiter mag de frequentie aangepast worden naar gelang de verbetering. En zijn ogen zien er al twee dagen mooi een fris uit, dus vandaag (dag 10) heeft hij het maar twee keer gekregen en morgen is het klaar. Het bezorgt hem zoveel stress dat hij zich weer meer gaat likken, dus hopelijk stopt hij hiermee als de stress wegvalt.

Afgelopen vrijdagmorgen ging ik weer naar de maandelijkse handwerkbee in Etten-Leur, ik ging als eerste op jacht naar mooie draadjes voor het crazy quiltblokje, helemaal happy 😊 . Het speldje dat in het groene klosje zit gestoken is een cadeautje van Miranda, deze had ze een jaar/jaren geleden gemaakt en al aan de andere dames uitgedeeld. Het krijgt een mooi plekje op mijn speldenkussen.

IMG_2201

Miranda had een bijna affe quilt meegenomen, zo mooi, maar omdat hij niet op internet mag komen doen we het zo
IMG_2195
Mooi hè.
Mijn show&tell was bescheidener, hier laat ik hem zien aan Marlieke die tegen de middag even langs kwam
7eeef88e-926f-42d7-9a00-1048e052bcc6
Ik had een klein handwerkje meegenomen om aan te werken, het garen en de kraaltjes had ik thuis al uitgezocht, maar eerst laat ik jullie zien wat ik al eerder had gedaan.
Met de Sewline air erasing stift tekende ik boogjes om hier de rijgsteekjes te maken, achteraf gezien had ik ze iets minder bol kunnen maken, zodat later de naden beter bedekt werden. Al doende leert men.
IMG_2162
Een whipped stitch
IMG_2163
En daarna lazy Daisy steken (die ik dus groter had kunnen maken) met rechte steekjes als blaadjes en Franse knoopjes om het af te maken
IMG_2164
Nog een randje
IMG_2206
de bullionsteken met roze verloopgaren en de kleine groene kraaltjes borduurde ik tijdens de bee.

IMG_2207
En thuis ging ik lekker verder, en Jon hield de wacht

IMG_2220

Zaterdag hadden we een familiedag in een gezellige café op de oude markt. Er was een nostalgische kermis gaande, en voor de kleintjes voor wie zo’n hele middag stilzitten veel gevraagd is, was dit een fijne onderbreking, ook ons Sophietje vermaakte zich in de draaimolen en het treintje. We hebben genoten van iedereen weer te zien en velen te hebben gesproken, een dag met een goud randje.

Zondag en maandag heb ik tussen de buien door in de tuin gewerkt en ook weer wat geborduurd.
Het gaat lekker, ik gebruikte groene zijde lint gewoon omdat het kon, met witte bloempjes er op, naar het voorbeeld van Marion. Het volgende randje is een eigen inbreng; mijn crazy patchwork bladzijde bestaat uit meer lapjes dan die van Marion, dus zal ze minder naadjes moeten bedekken met siersteken, vandaar dat ik er al twee zelf bij heb verzonnen. Ik heb boekjes met siersteken, en ook op internet kan je veel vinden, zoals op deze website van Mary Corbet

IMG_2221
Als laatste nog een groen kraaltje er in naaien en er is weer een randje klaar.
IMG_2222
Als laatste maakte ik nog eenvoudige Cretan steekjes in het groen, hier zal ik later nog iets in, op, naast of doorheen borduren

IMG_2223

Woensdag laat Marion weer nieuwe stekencombinaties zien, ik ben benieuwd. De schilder komt die dag om de schuifpui en het houtwerk ernaast af te lakken, en dan is het wel handig dat ik in de buurt ben. Hopelijk houden we het die dag droog.  Als de katten maar niet tegen het pas geverfde hout gaan leunen.

4 gedachten over “Bee en meer

 1. Anita Ameling

  Hoi Shirley,
  Wat wordt dat borduurwerk leuk ! Je moet er maar opkomen, al die kleuren door, en pop elkaar, koop u hoor.
  Groet AnitaA

 2. Truus

  Het wordt een mooi blok met crazy patchwork Shirley.
  Wat zal Jon blij zijn dat de behandeling niet meer nodig zal zijn. Hoop dat het nu goed genezen is.
  Gezellig zo’n dag met elkaar en in zo’n gelegenheid hoef je zelf nergens voor te zorgen, dus volop genieten voor iedereen.
  Gezellige dag vandaag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.