20 en 30

20 jaar geleden was ik net bevallen van een wolk van een zoon, het was toen net zo heet als vandaag het geval was, 30 graden gaf de thermometer aan! Zoon heeft gewoon college, de felicitaties vlogen over en weer via cyperspace; het zal wel wennen. Morgen bak ik lekker taart, slagroomtaart is zijn favo, dus vroeg opstaan geblazen. Normaal bak ik de avond tevoren, maar ik had niet genoeg eieren in huis, ojee.

Vanmiddag was de bee bij Julie, en we zaten buiten, een lekker plaatsje onder de parasol, af en toe voelden we een verkoelend briesje, en met een glas water om de keel te smeren, en een zelfgebakken cake (Julie’s wederhelft kan keilekker bakken!) en andere koekjes die ook niet smerig waren 😉 was het goed toeven.
Photobucket Photobucket
Ik had een handwerkje mee voor deze keer, en had alles lekker in de luieremmer van Curver gepropt, dat is zo’n handige bak, want je kan hem dicht geklapt als voetenbankje gebruiken 🙂 , met hierin een bijna 4 jaar oud project: de Girls Day Out (oa bij Aztec Rose te koop) heb ik weer van stal gehaald, en gebruik makend van de turbo-drive die ik nog steeds voelde napruttelen, kreeg het bloemenstalletje bloemetjes uit de losse pols, want ik had geen stift of potlood bij me om stipjes te zetten,
Photobucket Photobucket
en de lingeriewinkel kreeg een versiersel boven en onder aan de gevel,
IMG_7719 IMG_7719
die roze krulletjes vond ik ooit ergens aan de meter, zo leuk. Thuis had ik nog snel vlak voor vertrek naar de bee een andere gevelsteen erop gezet, ipv het roze stukwerk zijn het de rood-bruine bakstenen geworden, het werd me te roze.  En om het toch girly te maken, zit de roze krulrand er op. Nu nog even op zoek naar de mandjesstof, zodat ik bij de paal naast de bloemenkraam  een grote mand kan zetten, zodat de blauwe regen weer water kan krijgen.
IMG_7720
Van deze GDO blokken moeten de snoepjes nog in de potten bij de snoepwinkel, er komen nog beren in de berenwinkel en mmm nog een paar van die kleine dingen, maar daar kan ik zo gauw niet opkomen. Het is me wat, snelheid maken gaat wel ten koste van het geheugen 🙂 , ik zal snel wat foto’s laten zien van wat ik nog ‘moet’ doen. Oorspronkelijk moesten er knopen op deze plaatsen gezet worden, zoals theekopje en potje op tafel, gebakjes en snoep in de winkel, ook een naaimachine en kinderwagen van steen, maar ik vond de knopen die je erbij kon bestellen zo lomp, zo groot, terwijl het borduurwerk zo fijntjes is, dat ik besloot om het niet zo te gaan doen. Mijn moeder, met wie ik samen optrok met het maken van deze quilt, maar die al 2 jaar klaar is, als het geen 3 zijn, had het ook niet gedaan met knopen, en dat ziet er toch wel mooi uit.

Hier helpt Zipje me met doorquilten
Photobucket

Woensdagavond had ik de waterborrelsteen weer in werking gezet, nadat ik het water in de kuip onder de steen had ververst, en tot mijn genoegen ontdekte dat de pomp niet kapotgevroren was. In het water -dat vreselijk zurig rook- zaten heel veel drab, dode rupsen en een paar identificeerbare dode kikkers, van eentje was het lijf zo groot als mijn hand, brrr. Ik heb de emmers met lijken gewoon in de put op straat gekiept, vorig jaar meende ik dat het wel zo makkelijk was om dit onder de heg te gooien, met gevolg dat de stank er niet te harden was. Ik heb al van alles geprobeerd om de kikkers tegen te houden, zelfs vitrage over de bak heen gespannen, onder het rooster met stenen, maar ze komen er als mini-kikkers in, om er nooit meer uit te komen, zielig hoor. Misschien dat ik er een laddertje in moet maken, maar wel zo doen, dat er geen groot vee in kan komen.

De vogeltjes ontdekten het vanmorgen, en al snel zochten ze verkoeling en eten. Suzanne schoot deze foto’s van een lijster, die zich tegoed deed aan de slakken die zich in het gras -koel en nat van het opspetterend water- schuil hielden.
Photobucket Photobucket

0 gedachten over “20 en 30

 1. Ines

  Gefeliciteerd met je zoon!
  Leuke stitcheries, ik heb geloof ik ook nog ergens het patroon liggen.
  Fijne dag.

  Ines

 2. marion

  wat wordt de girls day out mooi……..ik heb hem de eerste keer bij dorry gezien en hij is super……..

 3. Chris

  Gefeliciteerd met je zoon! Dat wordt morgen dus smullen. Bij ons staat deze dag in het teken van 50, haha!
  Wat is dat toch een enige quilt Shirley, die Girls Day Out. Zou daar nog een patroon van bestaan?

 4. Renske

  Gefeliciteerd met je zoon. Wat gaat de tijd toch snel he. Grappig dat het nu net zo warm is als toen. de stichteries zijn mooi.Succes met de taart.