’t Lijkt Overtoom wel

Want de top is klaar!
ik wilde hem eerst door Zopje showen, maar die is na en hele nacht op muizenjacht te zijn geweest de punt af, knort en snurkt, zucht en draait zich zo nu en dan even om, en dat is ook de enige actie die er in zit momenteel.
Photobucket
Dus heb ik hem zelf maar hoog gehouden, en met behulp van statief en timer is het nog goed gekomen, ook al had ik dankzij de wind 30  foto’s nodig eer ik hem zo mooi recht had hangen, plus dat ik er ook een beetje gaaf op stond (net naar de kapper geweest, dus daar kan het niet aan liggen)
IMG_7703-kopie
het was een makkelijk patroon, alles stond stap voor stap duidelijk beschreven, soms had ik een “Huh?” moment, maar volgde toch de aanwijzing, om er achter te komen dat het allemaal gewoon goed kwam. En vlot he, een ideale quilt om op een quiltweekend te maken. (Ik heb het bij Merel gekocht, en nee, ik heb geen aandelen bij haar.)

Alleen op het allerlaatst kwam het niet helemaal uit, de horizontale sashing boven en onder sloten perfect aan, maar van de sashings aan de zijkanten hield ik een halve inch over, balen, maar ook niet meer dan dat. Ik heb gewoon bij 2 strookjes de naden wat breder gemaakt, en toen zat het al mooi glad. Beter zo dan toch de boel erop zetten, met golvende randen als gevolg.

Ik heb met Yvonne -die ook de top af heeft- een uitdaging aangegaan: hij moet helemaal klaar zijn -doorgequilt en afgebiesd- met het Belgisch quiltweekend in September, zodat we hem samen kunnen showen, en dan mag ik tellen, nou, dat gaat wel lukken denk ik 😉 En als Merel ook weer komt, en hem meeneemt, maken we er een triootje van.

Voor wie gek is op katten, ga even kijken bij Margeeth

0 gedachten over “’t Lijkt Overtoom wel

 1. JOhanna Zweden

  Wat is hij leeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuk geworden, enig
  Fijne dag groetjes Joke

 2. Renske

  Wat is hij mooi geworden he. Je staat leuk op de foto en je haar ziet er schitterend uit (voor zover we het kunnen zien). 😉

 3. Chris

  Je bent een KEI!! Hij is geweldig. Zopje heeft natuurlijk last van de warmte, die maakt zich niet zo druk als zijn vrouwtje, haha.

 4. Merel

  Oie, oei, oei, nu moet ik ook wel door hè. Ik lig nog voor, maar ik kan me natuurlijk niet meer in laten halen ! Ach, komt wel goed, het BQW haal ik wel, ik moet hem gewoon weer even oppakken.

  Jouw kleuren vind ik trouwens heel mooi, ik houd wel van lime! En het geeft een beetje ‘eigen’ eraan hè.

  Groetjes, Merel