Cupcakes en kralen

Afgelopen dagen ben ik in de weer geweest met taart, cupcakes en kralen, de taart was een echte, met slagroom en 20 kaarsjes, het was heerlijk dus zaten we buiten,
Photobucket Photobucket Photobucket
maar de kaarsjes op de taart moesten binnen aangestoken en uitgeblazen worden, anders deed de wind het.
PhotobucketPhotobucket
De taart lijkt zo klein op de foto, hij was niet hoog, maar wel groot, en we hebben er 2 dagen van gegeten 🙂
Mijn ouders waren er, en het was een gezellige middag/avond, waar ik mijn moeder het mandje kon showen, van hetzelfde manden stofje die ik al eerder had gebruikt, het mag een wonder heten dat ik hem zaterdag vond
IMG_7756 Photobucket
en de bloemen die ik in en onder de wagen had gezet, mijn moeder wees me nog op een vlinder die rechts boven de bloemenwagen moet komen, volgens mij heb ik daar en lief klein bedeltje van. Zondagmiddag heb ik lekker in de schaduw zitten handwerken, het was toen niet meer zo bloedje heet, en ik had toch een leuk karweitje te doen; tussen de bouwstofjes vond ik mijn randstof met taartjes weer, en deze waren qua formaat perfect om met needelturn appliqué in de etalage te naaien.
IMG_7759 Photobucket
Na een dik uur zaten ze er allemaal op, en had ik klamme handen en kramp in mijn vingers; een verstandig mens zou daarna gewoon stoppen voor de dag, maar ik ging dus door, deze keer met kralen, om de snoeppotten te vullen. Wat een leuk werk, en ik moest me inhouden om niet over de top te gaan wat kleur betreft. En toen dat klaar was, en de afwas van het avondeten ook achter de rug was (nog een week, en dan is de vaatwasser hopelijk gerepareerd), bedacht ik me dat ik op de tafel ook wel gebakjes oid kon appliqueren, en zo gezegd, zo gedaan.
Photobucket Photobucket
en straks…wie weet ga ik vandaag beren in de berenwinkel maken, nog even geen idee hoe, borduren of met appliqué, en voor de antiekwinkel komt een ouderwetse kinderwagen. Wat vinden jullie van die klok, en die gekke kat op het dak? Dat zijn van die plastic knoopjes, mooie afmeting, en lekker licht.
Photobucket Photobucket
en in deze quiltwinkel komt nog een naaimachine, en misschien Zipje&Zopje op het dak
Photobucket

0 gedachten over “Cupcakes en kralen

 1. goof

  Heerlijke dag,
  en wat lijken vader & zoon op mekaar!
  Je quilt is een plaatje om naar te kijken, en ik kan me heel goed voorstellen dat je niet meer te stuiten bent met de gebakjes,….ze zijn schattig,….
  ;o)
  Geniet ervan vandaag!

 2. Anita - Vlijtige Handjes

  Wij vierden ook altijd met de kinderen hun verjaardag mèt kaarsjes op de taart. Zo gezellig. Je winkeltje is helemaal Top! Als je eenmaal begint met ‘aankleden’ met kraaltjes ed dan moet je gewoon altijd iets extra’s doen. Leuk, laat de beren maar komen.
  Fijne freubeldag.

 3. Johanna Zweden

  Nog gefeliciteerd met zoon lief

  Zo et zien hebben jullie een heerlijk dagje gehad.

  Wat leuk word je quiltje enig

  Fijne pinkstermaandag groetjes Joke

 4. Anneke

  ik zag het al op FB, maar je hebt ontzettend goed je best gedaan en die taartjes op tafel, helemaal super leuk. en de potten zijn erg leuk en vrolijk vol, snap dat je daar veel plezier van hebt gehad.
  succes met de rest.
  groetjes

  1. Anneke

   en natuurlijk gefeliciteerd met jullie zoon zijn verjaardag. *U* (ben zo onder de indruk van je handwerk)

 5. Ineke Hulzebos

  Jeetje, wat heb je veel werk gedaan, maar ze zijn prachtig, de kralen in de potten, de cupcakes, je borduurtjes en blokken, alles!!!!
  De taart ziet er erg lekker uit en het ziet er gezellig uit!
  Groetjes en een fijne dag

 6. lian

  Je Girls-Day-Out word écht leuk zo en je bent er al ’n aardig end mee op weg.
  Gezellige verjaarsfoto’s ook!
  Met groetjes.

 7. Renske

  Jee, wat mooi zeg en wat een werk. Maar je hebt wel eer van je werk, want het is echt schitterend.
  Mooie en gezellige familiekiekjes.

  1. Shirley Jacobs

   wat raar, op de iPad zag ik andere foto’s hier tussen staan, en op de pc niet.

 8. Chris

  Die taart ziet er heerlijk uit hoor, maar die kleine taartjes op dat tafeltje vind ik helemaal om in te bijten. Enig enig enig, al die ‘blokjes’. Ik zit nog na te denken hoor….

 9. ilse

  Geweldig mooi, jouw etalages, zo vrolijk.
  Ik kan mij je kriebels om ermee door te gaan helemaal indenken.

 10. Ada

  Ja, Zipje en Zopje op het dak, dat lijkt me leuk! Met een dikke muis in hun bek!
  ada