zwoegen

Dank voor: 1) de beterschapswensen; 2) de felicitaties richting Evelien voor het slagen voor haar rijbewijs; 3) het duimen dat in gang gezet gaat worden as vrijdag (vanaf 14.00 uur mogen de good-fibes deze kant op komen); 4) de complimenten voor de quilt van Evelien, ze ligt er al onder omdat hij zo lekker dun is; 5) de complimenten richting mijn moeder voor haar mooie Girls Day Out quilt en andere kleinere werkjes -ze leest mijn weblog ook en glundert achter haar pc; 6) het zo trouw volgen van mijn weblog.

Ik heb de foto’s wat kleiner geuploaded, dus hopelijk kunnen jullie ze nou wel in 1 keer zien, zonder de foto te moeten aanklikken. Enig nadeel is dat de foto’s in mijn photobucket ook niet groot zijn, dus voor detailfoto’s moeten jullie me maar mailen. I’ve uploaded the photo’s in a smaller size, I hope it’s an improvement for you, for I heard a lot of you only saw a small portion of the picture. If you want to see details of a picture you won’t be able to see them in photobucket, so you’ll have to yell and ask for one by e-mail.

’t Gaat al een stuk beter met Tim, de antibiotica doet z’n werk; koorts is weg, hoesten is een stuk minder. Het is nu wachten op terugkomst van zijn eetlust, want hij heeft een partijtje honger, maar zodra hij zijn tanden in een bammetje zet, is het “blèrk”. En dat voor een knul die de hele dag door kan eten. Photobucket  Bij mijn moeder op haar naaikamer lagen haar magneten op de werktafel, leuke dingen! Ze zijn al 35 jaar oud, oei, haast antiek.☺These two home-made magnets I found lying on the table in my mums quiltroom, they’re 35 years old, almost antique ☺

Omdat ik me ook niet helemaal senang voel vandaag is Perry vanmiddag naar ons oude huis gegaan om afspraken te maken met de nieuwe tuinman; het was zijn eerste inspectie. Huilend viel de man na het aanschouwen van de jungle Perry in de armen, hoe konden wij het zo ver hebben laten komen? Nee hoor, viel best wel mee in zijn ogen, hij denkt er met hulp van zijn zoon 2 dagen werk aan te hebben.

En terwijl Perry weg was, zat ik ook niet stil, want voor de spinning wheels (links in beeld) Photobucket  moest ik nog tig vierkantjes op 4 inch formaat snijden en dat ging hierop het snelstPhotobucket het blad komt van de Ikea af, draait heel soepeltjes. En na een heleboel snijden, strijken, stikken en strijken kon ik ze op de grond uitleggen. Hé, geen katten in de kamer, dat mag een wonder heten. I’ve been using this Ikea-thing for rotarycutting the squaires, so easy to work with. After cutting, stitching, ironing and stitching I lay the blocks on the floor (no cats in the room, it’s a miracle) Photobucket  Ze liggen dus nog los -vandaar dat-ie er van boven ruim uitsteekt, de rijen krimpen nog een stuk-, er komt een -smaller dan op de foto aan ruimte is- strook witte stof in de binnenrand en omdat ik niet genoeg vierkantjes meer had, laat ik het hoofdeinde van quilt ‘kaal’. 1 Tegel meet 40 x 40 cm. Wat vinden jullie er van?

Whaddah ya think of Suzanne’s quilt? The Spinning Wheels are not yet stitched, so I can still switch colors. I don’t have enough small blocks to make it go all around, so I’ll keep the top ‘empty’. Between the middle section and the rows of S.W. I’ll sew a white border, just like in Evelien’s quilt. And just for the record: one tile measures 40x 40 cm or 16x 16″.

0 gedachten over “zwoegen

 1. AdrieJ.

  Ik vind de quilt voor Suzanne héél erg mooi worden! Zelf zou ik ook deze setting eerder kiezen dan de andere.

  Dat Ikea-ding heb ik ook! makkelijk hé? Al een paar jaar geleden zag ik ‘m en ik heb er een oude kleine mat opgeplakt, werkt prima, zeker omdat ik vaak PP doe en dan de kleine randjes steeds moet afsnijden en niet elke keer het gemaakte stukje moet verplaatsen.

 2. Sabine

  Hey Shirley,

  Ik vind de quilt echt erg mooi. Waarschijnlijk wordt dat versterkt door de kleur 🙂
  Dus een voor mijn WIMmetjes…
  Heb je zin om eens mee te kijken naar Back On The Farm?

 3. miranda sol

  Wat een opluchting, dat Tim zich al een heel stuk beter voelt. En dan dat Antieke magneetjes ding van je moeder. Zou hier echt in de antiekwinkel liggen. Zag daar zelfs een leeg potje van Avon van 30 jaar terug liggen…..kan je na gaan hoeveel echt antiek er hier te vinden is.
  Maar over je quilt voor Suzanne, die meid is vast overgelukkig met zo een mooi puzzeltje. Nikkie vind hem trouwens ook helemaal geweldig, dus mocht ze hem niet bevallen…..hihihi, we vrezen dat hij nooit deze kant op komt. En gelijk heeft ze! Knuffels vanuit Virginia

 4. carin

  Die quilt wordt super zoals hij daar nu ligt. Wat een kleurtjes !!
  Hopenlijk is Tim snel beter. Mijn anstaande schoonzoon zit momenteel in spanje… ben benieuwd of hij “gezond” terug komt.