yeah en beah

Vanmiddag had Evelien na een rijles van een uur haar rijexamen en na afloop belde ze me heel vrolijk op; ze was geslaagd!!Photobucket Ze gingen eerst even langs de bakker om gebak en kwamen daarna naar huis, mijn ogen glommen van trots, blijdschap en opluchting -ik schoot dus vol-, en belde gelijk mijn moeder dat ze kon ophouden met duimen. Ook daar klonken ze blij, jammer dat ze niet konden aanschuiven voor een gebakje. Dat houden ze nog tegoed!

Maar eerst moet hier de griep de deur uit zijn. Gisteren was Tim de allereerste op de Mexicaanse grieppolie in Roosendaal; toen we aan de deur stonden bleken we de verpleging en arts te overvallen. Toen we na 10 minuten wel binnen mochtenPhotobucketPhotobucket zat daar 8 man sterk met mondkapjes en handschoenen aan, Tim bleek als demonstratiemodel te moeten dienen. Met uitgebreid uitleg en goed gevoel voor drama nam een arts de kweek af uit Tims neus, het wattenstaafje van ongeveer 20 cm ging zo diep er in, dat het me verbaasde dat er geen hersencellen mee naar buiten werden getrokken.Photobucket De arts nam er ook goed zijn tijd voor, hij bleef met dat staafje maar draaien in Tims hoofd, alle aanwezigen moesten het goed kunnen zien. Met de tranen in z’n ogen ‘bedankte’ Tim de man en we vertrokken, terwijl de volgende slachtoffers al in de gang zaten. Vanmiddag kregen we de uitslag, hij heeft de Mexicaanse griep, de GGD was ook al gewaarschuwd en die belden even later om meer gegevens op te vragen. Omdat hij ook groene fluimen ophoest, zit hij nu aan de antibiotica; ook vanwege zijn hoge koorts gisteren (40.5) was longontsteking aannemelijk. Omdat dit een milde vorm blijkt te zijn, wordt het protocol voor de huisgenoten als bij een gewone griep behandeld, goed handen wassen en intiem contact vermijden. Wel moet elk geval van griep in huis doorgegeven worden, en moet ik -zodra ik griepverschijnselen krijg- gelijk aan de Tamiflu (hoorde ik van de GGD). Heeft meer met mijn chemotisch verleden te maken dan met mijn persoonlijkheid.

Photobuckethij voelt zich wel al stukken beter dan gisteren, koorts zit onder de 39; hij ligt weer op bed naar sport te kijken, en is aan de 4e tissuedoos beginnen.

Zo ontzettend leuk dat ik weer de ‘raad-het-gewicht-van-dit-ei" wedstrijd heb gewonnen, te zien op haar weblog!

Oja, en nog goed nieuws, tenminste, een mogelijk lichtpuntje: volgende week vrijdag hebben we kijkers voor ons oude huis, die staat al 2.5 jaar te koop! Duimen maar.

For the English readers a very short recap: * Evelien’s got her driverslicence, she’s so happy -so are we-. * Tim’s got the Mexican flue, but it’s a mild form and he’s doing fine, and so far no other familymembers are feeling ill. * Possible buyers for our old house are coming over to have a look next friday. Let’s keep our fingers crossed.

0 gedachten over “yeah en beah

 1. Miet

  Jakkes dus toch ! Gelukkig is de koorts al wat gezakt . Duimen maar opdat de rest van het gezin griepvrij blijft !

 2. Miet

  Vergeet ik nog te zeggen : Hiep hiep hoera voor Evelien !!!!!! En voor mama en papa weer spannende momenten als dochterlief er zelfstandig met de wagen op uittrekt ;o)

 3. Adrie J.

  Ach Arme Tim! Het twijfelachtige “genoegen” om de eerste te zijn op de grieppoli! Hoe zijn z’n vrienden, die toch ook mee waren? Geen griepverschijnselen bij hen??
  Evelien, gefeliciteerd!! Nu mag je vast (wel) met de auto van je vader of moeder rijden!?
  Sterkte voor huize Jacobs, veel vitamientjes eten en hopelijk komen jullie hier goed doorheen.

 4. Henk

  Evelien, gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs. Goed gedaan!
  Tim, beterschap! Ik vind de nederlandse benaming: Mexicaanse griep toch een stuk vriendelijker klinken dan de engelse benaming: Swineflu. Lijkt me dat je later toch met andere ogen kijkt naar de spareribs op de BBQ….
  Allemaal aan de uitgeperste sinaasappels!!

 5. Anja.M

  Phoe! dat is nog al wat, Gefeliceteerd met het behalen van het rijbewijs, Beterschap voor je zoon, en duimen dat deze mensen jullie huis willen kopen.

 6. miranda sol

  Heftig!!! Beterschap met je zoon. Hopelijk sterkt hij gauw weer aan en besmet hij niemand. EN dan die oudste dochter….joehoe ze mag gaan rijden. Gefeliciteerd hoor! En de quiltjes uit je vorige stukje zijn in een woord prachtig! Groetjes uit Virginia