Zoveel ook

Terwijl ik achter de naaimachine zat te werken aan de mystery quiltblokken

IMG_1523
lagen Fay en Sherlock bij Evelien geduldig te wachten tot ik naar beneden ging om ze hun midnight snack te geven. Het gaat gelukkig weer veel beter met Sherlock, ik heb hem vandaag niet kunnen betrappen op mank lopen of op andere wijze zijn li pootje te ontzien. 
29d6917a-ab63-4ec9-b252-46a48cc8a1d5
Ik heb deze week slechts 1 blok helemaal afgemaakt (ipv alle 5 op de strijkplank) en hield het toen voor gezien, want ik heb alleen maar daglichtverlichting op de naaikamer en doe geen oog dicht als ik hier na negenen nog in zit te werken.
IMG_1522
Het gaat niet zo hard, aangezien ik met meer dingen bezig ben geweest; er zijn weer hexagon bloemen gehaakt
IMG_1554
En het babypopje had een slaappakje nodig. Patronen genoeg, vooral voor baby Born – en Barbie poppen (dat zijn de kleinste maten van 17 cm die op de voorpagina vermeld worden)
IMG_1524
In dit blad vond ik gelukkig iets passends,
IMG_1525
Het patroontje moest ik slechts iets inkorten, en ik heb een te klein geworden T-shirt gebruikt. 
IMG_1543
Eigenlijk moet ik het poppenlijfje een keer wassen en de vulling vervangen, en hiervoor moeten de ledematen die aan het lijfje vastgenaaid zitten losgemaakt worden, en daar zie ik een beetje tegenop. Veel werk? Mwah, veel gepriegel met een kromme naald om het later weer vast te naaien, (de laatste keer dat ik dit deed bij een popje voor school járen geleden had ik de beentjes achterstevoren er op genaaid 😩) maar misschien doe ik dit volgende week wel, maar dan goed  

Eén muisje is geen muisje gaat de gezegde (in mijn wereld), dus heb ik nog een muisje gemaakt. Ik heb hierna nog stof genoeg voor nog een muisje of twee, alleen moet ik daarvoor wel een metertje elektradraad kopen. 
IMG_1547
En drie uur later was ze klaar, ik had moeite met de oortjes, eentje gaat maar om dan de tweede exact zo te doen valt vies tegen.IMG_1548
ik heb ze een dikkere buik gegeven en een wipneusje, en haar neus en mondje met DMC garen geborduurd. Het nieuwe muisje roept:”Give me a hug!”
IMG_1550
Nu nog even muizenkleren maken, even. 

5 gedachten over “Zoveel ook

 1. Truus

  Het 2e muisje is schattig en je kunt nooit 2x hetzelfde maken, ook niet als je geen rekbare stof gebruikt.
  Mijn beren werden nooit 2x hetzelfde, ook al gebruikte ik hetzelfde patroon.
  Succes met het wassen van de pop. Die tijdschriften heb ik ook bewaard en verder heel veel weg gedaan.
  Gezellige avond samen
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Jacqueline.

  Mooi die Mysterie !
  De muisjes mogen toch verschillend zijn ?
  Veel plzier verder met knutselen en fabrutselen .

 3. mieke van den Burg

  Leuk de muisjes . En poppenkleertjes maken , is ook altijd leuk.
  Als het poppenlijfje vies is , geef je het toch een rompertje of een hemd aan , vast naaien en netjes is het weer.
  Ik heb hier ook een grote pop , met een geplakte en genaaide arm . Rompertje aan , met een verbod op uit doen. De kinderen hebben het keurig laten zitten.
  Succes, grtjs Mieke

 4. Rita

  Je muizen zijn ontzettend leuk. En als ze aangekleed zijn zie je van het verschil helemaal niets. Ik heb de mysterIe van Bonnie uitgeprint. Ik heb nog heel veel indigo stoffen liggen. Misschien ga ik gemok nog wel maken

Reacties zijn gesloten.