Muizenissen 2

Afgelopen jaar zag ik reclames van Het Muizenhuis voorbij komen, ik keek er graag naar maar wist me in te houden, want ja, we hebben drie katten in huis. Maar een patroontje om een muisje te maken was vrijdagavond  te leuk om te laten gaan, vooruit dan maar, en de volgende middag kon ik er al aan beginnen. In het doosje zat alles om meerdere muisjes te maken: lontwol om te vullen, dunne grijze tricot badstof, en gewone roze tricot, naaldjes, kopspelden, grijze en roze naaigaren, minstens een meter elektradraad, zwarte kraaltjes en het boekje met patroon en beschrijving.  

Even aan FB-vriendinnen gevraagd of de naadtoeslag al in het patroon verwerkt zat, want die informatie kon ik niet vinden. Gelukkig werd er snel gereageerd, meerdere dames besmet met het muizenhuisvirus. Je moet dus geen naad toevoegen. De elektra-/ijzerdraad voor de poten heb ik hier te ver naar beneden getrokken, de top (de vouw van de draad) moet in het hoofdje komen, de beentjes zijn heel kort. 
IMG_1512
Ik kwam hier pas achter nadat ik het lijfje had opgevuld, en kon het dus weer leegplukken. Gelukkig is dat het minste werk. Zaterdagavond was het muisje al bijna klaar, het staartje maken vond ik wel het meest priegelige tot dan toe
IMG_1515
Een bloot muisje kan niet hè, dus pakte ik boordentricot en knipte een jurkje uit, patroontje uit de losse pols getekend
IMG_1516
Zie ze stralen. Ik denk dat er meer muizen zullen volgen.
IMG_1518
Als een echte mannequin showt ze haar outfit, ik heb ze hierna in de kast gezet buiten bereik van de katten.
IMG_1519
Ik heb geen zoompje in het jurkje gemaakt en ook de hals en armsgaten zijn niet afgewerkt. Het is maar een tijdelijk jurkje tot ik leuke patroontjes heb gevonden, er moet hier ergens in huis een oude modeblad voor grote en kleine poppen liggen. Maar waar? Zoekt en gij zult vinden. En dan kan ik gelijk een jurkje of pakje maken voor de babypop waar Sophietje bij ons mee speelt.
IMG_2513

5 gedachten over “Muizenissen 2

 1. Truus

  Het muisje is superleuk geworden en dat jurkje staat schattig.
  Succes met het zoeken naar de patroontjes.
  Gezellige dag en groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Ingrid

  Grappig die muis !!! ga je er nog meer maken??? of ook maar gelijk een woonkamer of zo?? 😉

  Dat jurkje staat wel grappig hoor.. kan toch als outfit dienen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.