Zoals de waard is….

Jullie hadden niet echt veel vertrouwen in mij zeg, check dit maar even uit:

 

Photobucket nou, dat valt niet tegen hè, 8 korte-mouw shirtjes en 10 lange-mouw overhemden weggestreken. De mannen van de alarminstallatie zouden om 9 uur bij ons zijn om de boel te checken, een werkje van minstens een uur. Dus zat ik al om 8 uur aan de borrel thee en ontbijt,Photobucket want stel je voor dat hun eerste afspraak niet thuis is, dan gaan ze naar hun 2e afspraak -dat zou ik doen als ik hun was- en dan moet ik open doen in mijn ochtendjas met mijn hoofd in slaapstand, en dat is schrikken. En om 9 uur kwam mijn ventje erbij zitten, gezellig; zaten we dus al om 9 uur aan de koffie, Photobucket ik had toen al 2 wassen weg gewerkt en de strijkijzer stond al op te warmen (we hebben een Laurastar met ingebouwde ketel onder de plank, en die heeft een paar minuten de tijd nodig om op stoom te komen). Ik wilde net gaan strijken toen de alarmboys aanbelden, en toen ze weg waren, was het rekje leeg gestreken en kwamen de kids pas tevoorschijn, jammer hoor voor de meisjes, want die ene alarmboy leek sprekend op Orlando Bloom,Photobucket maar dan met meer krulhaar; een schatje om naar te kijken. Oh to be young again…… Gisteren belde een dame aan met een enorme bos bloemen in haar armen, voor mij van mijn zus en zwager en kids uit Australië, ooh, ze zijn mooi!Photobucket Foto's van 2 kanten genomen, om alles te laten zien, en de gele roos ruikt zalig!!

Deze lapjes heb ik gisteren gescoord, en ik wist niet welke stof ik voor de volgende sashing zou gebruiken, tot ik bij de quilttop stond met de lappen, de vorige sashing is al geel, de keuze was snel gemaakt.

Photobucket niet moeilijk he, de groene staat er bij alsof hij ervoor gemaakt is; nou ja, klopt bijna, het is ook een Aunt Grace, en ik heb hem ook in de quilt zitten, hier en daar.

Willen jullie een zalig pastarecept dat met 10 minuten klaar is? Wie niet.

Men neme

 • Pasta, ik had spiraalvormige
 • Kipfilet a la minute, lekker makkelijk al voorgekruid
 • Gemengde krulsla en rucolasla
 • Boursin blokjes (ik doe ik bakje voor 5 personen)
 • Olijfolie
 • mozzarella, geraspte kaas, pijnboompitten

Zet een pan water op voor de pasta en snijd ondertussen de dunne lapjes kipfilet in langwerpige smalle stukjes, maatje pink. Verdeel de sla over de borden- een handje per bord-, puur rucola kan te notig/kruidig zijn, vandaar dat ik het meng met mildere krulsla.

Zodra de pasta nog 8 minuten moet koken ga je de kipstukjes bakken in een pan met 1 eetlepel olie, als je teveel kip in de pan doet, kan de pan en de olie zodanig afkoelen dat de kip niet meer schroeit, maar gaat koken, en dit wil je niet hebben. Ik bak ze in gedeeltes snel en heet, en als ze aan beide zijden bruin zijn kiep ik het over op een diep bord, de volgende lading gaat zonder olie in de pan, en zodra de laatste lading gebakken is, kiep ik de rest er weer terug bij. (ipv bakken kan je ook de grillpan nemen, vetarm!)  Dat gedaan hebbende is de pasta klaar, en kan je het afgieten in een vergiet, en spoel het heel kort af met koud water (een tel) om het garen te stoppen. Terwijl de pasta uitlekt heb je snel tijd om de boursinblokjes door de kipstukjes te roeren, en dan gaat de pasta er gelijk bij, en roer maar lekker door. Zit alles goed verdeeld, dan schep je de pasta met kip op de sla op de borden, en dien op. Aan tafel kan men er naar wens pijnboompitten, mozzarella en geraspte kaas over heen doen, Parmezaanse kaas is lekker, maar wil je het mild houden, doe dan gewoon jonge kaas. Bon apetit!

0 gedachten over “Zoals de waard is….

 1. Inge Slaats

  Wat kan jij toch lekker schrijven. Terwijl buiten de regen met bakken naar beneden komt en het hard waait (hé, is het opeens herfst of zo???), zit ik hier met een kop koffie lekker jouw logje te lezen. Aanbeland bij het recept, begint het water in mijn mond te lopen. Hmmmm, lekker. Misschien iets voor vandaag, hoewel…. erwtensoep zou er ook wel in gaan (ja, ik kan overdrijven als het moet LOL)
  Die stof is het helemaal, houwen zo!

  En nu hup, naar je volgende verhaaltje. Gezellig!

 2. Marjolein

  Dat groene stofje kleurt er inderdaad heel goed bij. Kan niet missen ! Lekker hé, zo’n zwitserse Laurastar. Ik heb er ook een, al heel lang eigenlijk, heb m’n tweede nu alweer een jaar of 4 denk ik. Zou hem niet meer kunnen missen hoor, al strijk ik zo min mogelijk.:-))))
  Groetjes, marjolein.