Mijn moeder’s quiltvriendin

Dag Tiny, rust zacht.Photobucket Gisteren is, na een lang ziektebed, de quiltvriendin van mijn moeder op 74 jarige leeftijd overleden, een lieve vrouw die niets liever deed dan met de hand patchen en quilten. Toen ze al heel ziek was, en wist dat ze nooit meer beter zou worden, deed het haar veel verdriet dat ze de WOW quilt voor haar dochter niet af zou krijgen, ze moest nog maar een klein stukje doen, maar had er de kracht niet meer voor. Mijn moeder stelde toen voor dat iemand van hun bee het voor haar af zou maken, (mijn moeder kon het zelf niet vanwege slijtage in de handen), en dat is aldus geschied.

Ik kende mevr. Herrebout van verhalen, heb haar een paar keer kort ontmoet en 1 keer een hele dag, toen ik een workshop gaf aan de Diamond Patchers in Terneuzen. De workshop gaf ik voor zowel hand- als machinaal patchers, maar Tiny wilde het met de machine maken, het moest af (ze zat toen tussen behandelingen in), maar was niet snel tevreden, een zeer kritische dame als het op haar eigen werk aankwam.

Dat Tiny niet meer hoeft te lijden is een troost, ze zal heel erg gemist worden door haar quiltvriendinnen; de crematie is as zaterdag.

0 gedachten over “Mijn moeder’s quiltvriendin

  1. Marjolein

    Gecondoleerd Shirley, heel veel sterkte voor je moeder gewenst. Het is zo moeilijk hé, maar inderdaad, ze is nu verlost uit haar lijden en dat geeft de nabestaanden toch weer een soort van troost.

  2. Chris

    Altijd zo moeilijk om een goeie vriendin te verliezen. Wens je moeder maar veel sterkte. Het is fijn dat de dames van de bee zo om haar heen stonden en die ene quilt voor haar hebben afgemaakt. Best heel emotioneel.