Zit er weer op

Het weekend zit er weer op, de oudste spruiten zijn alweer op hun kamer in hun studentenhuizen, en Suzanne is weer parttime enig kind, het is wennen.

Huisjes update, ik zie op de kalender dat het de 15e is, en ik heb er welgeteld 6 klaar, dus 1 per dag, dat gaat hem niet worden, tenzij ik deze week een inhaalslag ga maken; de wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik heb nog andere quilts waar ik aan bezig ben,

(dit is slechts een kleine greep uit mijn grote stapel met UFO’s) en die ik toch wel een keer af wil zien.

Het huisje rechts boven,                                                                                                             deze dus… heb ik gemaakt van de stofjes die mijn moeder afgelopen week had opgestuurd, het is een schatje.                       Zie je het konijntje, dit is van een Aunt Grace lapje, ook gebruikt in de antieke quilt.

Vanmorgen keken Evelien en ik al kletsend over ditjes en datjes uit het raam, nu het weer kon, het zonnetje scheen, en het leek net alsof er in de papaverzaaddozen lampjes zaten. Ik ben snel naar buiten geschoten met de digi en heb er  foto’s van gemaakt:

We hebben het stoofpotje op waar Chris het recept van had gegeven, het was lekker, en het rook ook heerlijk in huis! de volgende keer ga ik er knoflook door doen, en chili, een beetje experimenteren.

Gisteren was ik met dochterlief in de stad, en we gluurden bij de juwelier in de etalages, ons verwonderend over de prijzen, want horloges van 8000 euro en nog meer,  dat is geen kattenpis zeg! Zo liepen we van etalage naar etalage, sommige dingen vonden we mooi, andere ronduit lelijk, tot Evelien me wees op een horloge met aparte band, “Kijk eens wat mooi, is dat niet iets voor jou mam?”. Ik ben al een tijd op zoek naar een horloge voor alledag, en deze sprak me gelijk aan, dus de winkel in, verkoper vertellen wat ik wilde bekijken, gepast, en ik wist het gelijk: dit is hem! Binnen 5 minuten, zo kan het ook! Ik zei: “Ik neem hem!”, waarop de meneer vroeg of ik niet eerst wilde weten hoe duur hij was. Ojee, de manier waarop hij het zei, ik schrok er een beetje van. Gelukkig zat het wel goed, en kon ik mijn pinpas met een gerust hart in de gleuf steken, we hoeven niet aan droog brood met suiker te zitten rest van de maand. Hij zit zo lekker, je voelt amper dat je iets om je pols hebt, heerlijk. Alleen moet ik ’s nachts oppassen, want als ik op mijn mobieltje wil kijken voor de wekker, dan pak ik op de tast naar mijn bril, en zo kon het gebeuren dat ik vanmorgen met slaapdronken hoofd niet snapte waarom die bril niet op wilde, ik had mijn horloge te pakken. 🙂

0 gedachten over “Zit er weer op

 1. Ingrid

  Er moest wat ingevuld worden eer de reaktie getyped kon worden… Maar, wat een prachtig horloge zeg !!! whow. geen wonder dat je daarvoor gevallen bent.. heel erg mooi..

 2. avander

  Wat een mooi en apart horloge. Je huisjes zijn erg leuk. Wat een stapel UFO’s. Dat wordt doorwerken dit jaar.

 3. sylvia

  zo, dat had je allemaal weer gezellig beschreven……en wat een zootje leuke ufo’s heb jij, afmaken,hoor…….als je ooit tijd hebt…….;)
  prachtig horloge!! Ik draag alleen die krengen nooit, heb er zo’n hekel aan!! Is een familieprobleem, als we met elkaar bij moeders zijn, liggen er allemaal horloges op een rijtje………doen we em om omdat we van huis zijn en daarna: af die dingen…..haha.
  past het recept een beetje in de points van de WW????
  dan ga ik het ook eten komende week…..grijns………ja, ik WW ook!!!
  groetjes, Sylvia

 4. Jenni

  Wel een sjiek doordeweeks horloge hoor, niks alledaags aan 🙂
  En je UFO’s zijn er misschien wel veel maar ’t zijn stuk voor stuk mooie projecten dus dat komt vast allemaal goed….

 5. Ingrid

  Ik zie het zo voor me hoe je uit je bed stapt met je horloge op je neus,…
  :o)
  En ik kan me voorstellen dat het raar is voor Suzanne, maar dan krijgt ze wel heel veel quality time van haar ouders,… mijn laatst overgebleven puberdochter vluchtte daardoor bijna het huis uit,…
  ;o))))))))))))))))))
  Mooie huisjes!!!!!!
  Net zoals de foto’s van de papaverlampjes, zou best wel een echt papaverlampje willen hebben. Wereldwijd zouden ze wellicht goed verkocht worden, als echt Dutch design,…. nu eens een onschuldig papavertje dat verlichting brengt.

 6. PetraM

  Wat een gaaf horloge en ik zie je ook zo met je horloge op je hoofd, zou mij ook zomaar kunnen gebeuren. Wat een stapel ufo’s heb jij, gelukkig dat ik niet de enige ben. En je huisjes leuk zo leuk en mooi van al die verschillende stofjes.

 7. jolie

  Elke dag een huisje.. zal dat ook niet gaan redden.. want inderdaad er zijn ook nog een aantal UFO,s.
  Je bent zelf met schitterende dingen bezig.
  Heb vandaaag wat blokken gesneden voor de “Klotto”.

 8. Chris

  Nou wat leuk dat je dat stoofpotje hebt gemaakt! Knoflook zal er heerlijk in zijn. Chago neemt ook vaak de vrijheid om er zijn eigen draai aan te geven.
  Wat heb jij veel ufo’s!!! En zulke mooie! Afmaken hoor! Groetjes.

 9. Anita deR

  Wat ben je aan veel bezig, ikook hoor, want bij mij komen er nog borduurwerken, breiwerken enz bij. schaam,schaaam.
  Mooi horloge heb je.