Geluiden

Het voorbereidende werk van de 2e Rose of Sharon blok is een leuk werkje, stofjes uitzoeken, passen en meten, en dan tekenen op de steam a seam lite en dan op stof leggen (plakt zonder strijken) en dan uitknippen, ik was er de hele middag zo’n beetje zoet mee.  En af en toe hoorde ik gezucht, of gekraak, en dat was niet van mij of mijn hersenen, maar het kwam uit de hoek van de kamer waar de oude tv kast staat, die nu dienst doet als opbergruimte voor mijn naaimachine en naaispullen. Ik zag niks, maar vermoedde al dat Zopje ergens op lapjes of een tas was gaan liggen, alleen Zopje kan zo kreunen en snurken. De flitser van de digi toonde een zwart mormel in de oranje tas,

natuurlijk ligt hij bovenop het poezenlapje, restant van de achterkant van de kitties quilt, meneer heeft smaak!

Een voor mij onverwachtse rit naar de fysio (maar niet onverwachts voor Suzanne, ze wist het al voor de vakantie) gooide roet in het doorwerken aan het blok, nou ja, ik moest toch even broodbakmixen halen bij de Boerenbond, die vlak bij de fysio zit, en na de fysio gelijk weer aan de slag gegaan met het blok.

Onder het eten hebben we naar de eerste aflevering van Sherlock Holmes gekeken, van de 2e serie die nu op de BBC wordt uitgezonden. Er was een rel over de 1e aflevering, men was boos op de BBC vanwege een blote dame die lang in beeld kwam, maar jemig, waar hebben we het over? Blootheid en seks is jakkie bah en laten we het vooral niet in beeld brengen, maar moord, mishandeling en afhakken van hoofden (om maar wat te noemen) is wel geaccepteerd; is dat beter voor de tere zieltjes, of heeft men er minder moeite mee om dat uit te leggen als de kinderen er iets over vragen? We dwalen af.

Ik had wel de 2e aflevering opgenomen vanaf de tv, maar de eerste dus gemist,  gelukkig kon ik hem downloaden vanaf megavideo.com, via een link van Sidereel, en toen via een usb stick op de tv bekeken, de techniek staat toch voor niets meer? Het was een spannende aflevering, waarbij je wel je aandacht erbij moest houden, want wat praat die Sherlock snel!  Dus geen wordfeud spelen! Na afloop ben ik weer aan het blok gaan werken,  en zo ligt hij er nu bij, ik heb hem wel afgedekt, zodat Zopje er niet op kan gaan liggen, lapjes hè, daar kan hij niet genoeg van krijgen!

0 gedachten over “Geluiden

  1. marion

    ik speel sinds gisteren ook wordfeud, wereldreisje…..mag ik tegen je spelen? derde poging code.ik ben een beetje dyslectisch volgens mij……….:):):)

  2. PetraM

    Mooi blok ben je aan het maken, wat een mooie vrolijke kleuren en die Zopje. Zo herkenbaar om overal net in of op te gaan liggen.

  3. Chris

    Zopje lijkt op zijn vrouwtje, die is ook gek op lapjes. En deze zijn weet helemaal te gek! Heerlijk werk lijkt me dat.