Zij zag zig zag

Eindelijk ben ik vanavond toegekomen aan het vastnaaien van de zigzag blokjes, tot rijen hoor, nog niet aan de quilt, ik bedoel, ik ben wel snel, maar niet zo snel! Wat je op de foto ziet is alles wat ik heb gedaan, niet veel, maar ik wilde niet met lege handen aankomen bij jullie.

Photobucket ze worden mooi, en omdat ik de naden van de ene stapel naar binnen en van de andere stapel naar buiten had gestreken, pasten de naadjes op elkaar liggend als lepeltjes in elkaar.  Hoor ik daar nou een “Huh?” Fotomoment:

Photobucket ik ben mijn slideshow-aanmaak knop kwijt bij Photobucket, dus dan maar zo. Is dit ook duidelijk? Misschien is het wel een blijvertje. En nou is Dorien   dus al met de laatste rand bezig, zegt ze in een reactie, al opscheppen. Wel leuk, ze noemt haar quilt het zusje van de mijne, omdat ze ook Aunt Grace achtige stoffen heeft gebruikt. Echt leuk om te zien.

En verder heb ik vandaag de lensquilt plat gestreken, na eerst een paar uur bezig te zijn geweest met die pokkepapiertjes in de pokkerandblokken te hebben losgepeuterd. Kan weer helemaal opnieuw beginnen met stofzuigen, wat een pokkezooi. Ik heb ook al 1 naadje met de hand moeten dichtnaaien, losgekomen door ongecontroleerd rukwerk, ai. Mannen kunnen dat beter, meer geoefend.  Maar goed, ik heb al een naam voor ‘het kreng’, nl ‘Luctor et Emergo’. Denk ik. Want ja, ‘ik worstel en kom boven’ is wel wat hier gebeurde, maar de naam ‘het venijn zit hem in de staart’,  maar dan in het Latijn: ‘In cauda venenum’ is ook niet verkeerd, want toepasselijk. Ik zie mijn oudste dochter met grote ogen mijn weblog nu lezen, denkend: “hoe weet mama dat nou?” Van Wikepedia, mijn kind.

Photobucket (dezelfde foto als gisteren)

Mijn lief keek en zag dat het zo goed was, er hoeft verder niks meer rondom, zoals je bij ‘het origineel’ wel ziet. Onderstaande foto van de bee laat ook zo’n rand-versie zien.Photobucket Die heeft hij dus ook bekeken, maar zei: “Nee, zonder die rand is mooier”, en ik vind het al lang goed, des te sneller ben ik er van af! Ik ga hem morgen dus sandwichen (had ik vandaag willen doen, maar er kwam een jacuzzi schoonmaak tussen die me m’n arm bijna kostte), en misschien kan ik hem dan ook gelijk -in de ditch met transparant garen- doorquilten, en dan met het afbiezen sla ik de bies helemaal naar achteren om, zodat je er niks van ziet.

En ter afsluiting nog een leuk filmpje: Miet gaf het op de Yahoo-quiltlijst al door,en Esther Aliu liet hem ook al zien op haar weblog, internet is een leerzame bron van informatie, heerlijk! Check die groene nagels eens uit! Je kan wel beter het geluid uitlaten vanwege enorme lawaai op achtergrond, en aangezien de uitleg in ’t Spaans is, mis je niks. tenzij je Spaans verstaat.

En een Give away bij Simone van Atelier Soed Idee doe je mee? Haha, Sinterklaas, here I come.

0 gedachten over “Zij zag zig zag

  1. Anita A

    Ik heb het filmpje heel snel weer uitgezet, ik werd gek van dat constante geblaf van die hond !!!
    Je lens quilt vind ik mooi geworden en zonder rand is hij ook mooi.