’t Antiekske

Eerst iedereen bedankt voor de complimenten over de lensquilt (het kreng, ze krijg nog wel een artiesten naam), nu de ergste irritatie is gezakt ben ik ook echt wel tevreden over het resultaat, over hoe nu verder ben ik bijna uit. En over de gevonden sampler: op 1 blok na helemaal met de hand gemaakt, ik heb de pine-apple op foundation (mul) gemaakt, je moest nl verschillende technieken proberen.

't Antiekske kreeg vandaag weer wat aandacht,Photobucket ik ben vanmiddag begonnen aan de volgende rand, waarvan ik de diamanten al op het quiltweekend had gesneden. Op de weblog van Guute kan je het patroon kopen, rechts in beeld. En als je hier klikt, zie je de hele quilt die Guute heeft gemaakt.

De witte driehoeken waren in no-time gesneden, eerst helaas in de verkeerde afmeting, maar gelukkig had ik maar een paar stroken tot driehoekjes versneden, dus bleef de schade beperkt tot ongeveer 15 cm stofverlies. Op de bee bij Angela heb ik 4 rijen kunnen stikken; ik had stapeltjes van 10 diamantjes op elkaar gespeld liggen, makkelijk om te tellen. Hier hangen de rijtjes over de Amish quilt over de ballustrade, morgen lekker aan de strijk ☺

Photobucket

Ondanks de potdichte mist van vanmiddag hadden Miranda en ik toch wel zin en moed om vanavond ook naar de bee in Heerle te gaan, alwaar ik wel 7 rijtjes van 10 heb gestikt, het ging toch zo lekker. Jammer dat ik niet klaar kwam, ik hoefde nog maar 1 rij te doen, maar 10 uur is 10 uur, en dan is het tijd om naar huis te gaan.

Het was een heel avontuur om thuis te komen, want maakte de mist het ons al lastig, wegens wegwerkzaamheden bij de 1e afrit moesten we binnendoor rijden, en binnendoor is echt polderwerk, wegen zonder witte markeringen en een route die ik ook niet gewend was, maar gelukkig wist Miranda de weg, en we reden erg rustig.Photobucket

Tot we midden in Wouw aankwamen en de bekende weg afgezet was wegens -jawel- wegwerkzaamheden, en we weer om moesten rijden. Maar we zijn er gekomen, 'k heb Miranda bij het goede huis afgezet; met het oppikken vanavond was ik 2 huizen te vroeg achteruit ingereden in wat ik dacht dat hun tuin was, want bij haar zet ik de auto gewoon op het grasveld.  Bij het uitstappen vond ik het al raar dat er opeens een heggetje midden op het grasveld stond, en ik stond met de ene kant van de auto op een oprit, en de andere 2 banden stonden op de stoep naar de voordeur, en onder de auto bevond zich een rotstuin! LOL

Die mensen (en ik) hebben geluk gehad dat ik hem recht achteruit naast hun geparkeerde auto had gezet. Toen ik wilde aanbellen en zag dat de voordeur ook helemaal veranderd was, viel het muntje pas, en de stem van Miranda 2 huizen verderop: "Joehoe, Shirley, hiero moet je wezen!", maakte dat ik snel weer instapte voordat de bewoners er lucht van kregen, en kon ik mijn dark passenger (want donkerharig) in laten stappen. En die zei bij het instappen: "Haa, lekker warm kontje", nou, en toen had ik het helemaal niet meer, lachen! Zij doelde op de stoelverwarming die aanstond, en ik dacht: "Nou nou, deze vriendschap moet niet gekker worden."

0 gedachten over “’t Antiekske

 1. Ada

  Ha ha, dat is nog even lekker lachen zo vlak voor het naar bed gaan! Ik hoop niet dat bij de buren nu jouw bandensporen in hun tuin staan.
  Welterusten, Ada

 2. Renske

  Vreselijk die mist he. Gelukkig is alles goed gegaan onderweg. Mooie quilt en wat een werk hangt er op de trap (denk ik). Volgens mij liggen jullie om de haverklap in een deuk. Erg gezellig en gezond (al dat lachen).

 3. Elly L

  Jeetje wat een avontuur weer. Vandaag zal Miranda wel van de buren op haar kop krijgen.
  De AQ wordt prachtig. En die ene baan ga je volgens mij vandaag nog wel even maken.
  groetjes Elly

 4. Else

  Jullie hebben elkaar gevonden, feestbeesten! Ik had graag je gezicht ffff gezien toen je er achter kwam dat je voor de verkeerde deur stond, denk dat het niet droog was gebleven (lol) Je AQ word erg mooi, succes met de volgende ronde.
  Fijne dag, knuffel Else

 5. Katrien

  Wat een verhaal.En je AQ zal prachtig worden,is ie nu al hoor.
  Heel mooi ook je lensquilt.
  En je sampler terug,ook die is mooi.

 6. miranda sol

  jammer genoeg is het niet elke dag dinsdag, en hebben we geen poetsvrouwkes….nu ja de sportschool was ook weer lekker afzien vandaag…op om na het stofzuigen weer te quilten, totdat de visite komt!

 7. christine

  oh shirly ik zie het helemaal voor me jullie samen in de verkeerde tuin ! maar wat een mooie werken hebbenje hangen over het hekje op je overloop .

  christine

 8. Gert

  Haha, wat een heerlijk verhaal. Zo heb ik al wel eens bij onze benedenbuurvrouw voor de deur gestaan en merkte toen pas dat mijn sleutel niet in de deur paste… Enne: ik had nog niet gereageerd, maar je lensquilt wordt inderdaad prachtig! Mooi werk.

 9. Dorien

  Hard gewerkt Shirley. De stukken die daar gestikt liggen, is dat de zigzagrand? dat kan ik niet goed zien. Ik wil niet opscheppen hahaha, maar het zusje is bijna klaar. Ik ben met de laatste rand bezig. De gedraaide vierkanten. Ik heb er 2 af die ga ik er vanavond aan zetten. Ik het weekend hoop ik ‘m af te hebben. Het wordt wel een loeierd. Doei Dorien