Zie je ze vliegen?

In 't begin van de middag kwam Miranda langs, haar quilt moest gesandwiched en ze kon d'r klemmen nergens vinden, om de latten vast te zetten.Photobucket2 Uur later was haar mooie rood-wit-zwarte quilttop voorzien van een hele mooie zachte en dunne katoenen tussenvulling uit Amerika, achterkant en een heleboel takkertjes; opgerold en in de tas gestopt nam ze hem mee naar huis, samen met deel 4 van de Jennifer C reeks (Engelstalig), onze Mir heeft weer wat te doen de komende weken/maanden.

Ada vroeg wat de matrassteek is, ik heb er even snel een voorbeeldje van gemaakt. Het is een -in de breiwereld veel gebruikte- onzichtbare steek, mits netjes uitgevoerd, heel handig om (los geraakte) naadjes dicht te naaien. Gebruik hiervoor een garen in de kleur van de stof, allicht. Het voorbeeld is gauw-gauw gedaan, slordiger dan ik normaal zou werken, maar de boodschap komt toch over. Andere namen voor de matrassteek zijn: ik-en-jij-steek, en de kasteelsteek.

Suzanne kookte vandaag, en het werden dus pannenkoeken. Tim (die gisteren maccaroni had gekookt) wilde laten zien dat hij ze wel omhoog kon gooien en omgekeerd op kon vangen, nou, het is gelukt, na een paar pogingen. Er was iets met de pan aan de hand, de pannenkoeken lieten zich niet lekker uitvloeien tot een rond geval, het werden frotjes als je teveel draaide met de pan, dus dan maar ovale pannenkoeken, ze smaakten er niet minder lekker om.

Tussen de bedrijven door werd er gebeld aan de deur, het was een lootjesverkoper en ik -houder van de portemonnee- werd naar de deur geroepen. Kom ik aan lopen, staat er een boom van een kerel midden op het pad naar boven te kijken en te praten. Naar boven kijken doe ik ook vaak, maar ik houd dan wel mijn mond, want de wolkjes zeggen niks terug. Dus toen ik hem hoorde praten, dacht ik dat er iemand in de lucht hing, en ging naast hem staan en keek ook omhoog, Zijn maat -die net van de buren af kwam-, stond bij de oprit, ook naar boven te kijken. Hij kreeg in de gaten dat het er wel gek uit moest zien, en verklaarde zijn actie: "zie, een regenboog, maar dan niet in boogvorm, maar gewoon en kort streepje", of zoals de Brabanders zeggen, "een stripke".  Toen de loten gekocht en de mannen gepeerd waren, nam ik snel een foto van de lucht, want daar zat een verhaal in, vast.  Photobucket Vanmiddag – ook tegen het eind van de middag- ben ik begonnen met de bies op de Girls Day Out quilt van mijn moeder te naaien. (eerst heb ik natuurlijk de ophangsleuf gemaakt) Ik heb de bies op de voorkant vast gestikt en sla hem om naar de achterkant -duh- en als hij daar vast gespeld zit, ga ik hem via de voorkant met een stiksteekje net naast de bies vast naaien met een creme-kleurig garen. Achteren komt de bordeaux kleurige garen, zodat het op de bies ook amper te zien zal zijn.

Photobucket

en zo was het nog een drukke gezellige dag.

0 gedachten over “Zie je ze vliegen?

 1. Else

  Erg mooi de quilt van je mams en die van Miran WAUW! En pannekoeken, wat een idee ik ga dh vragen om ze ook te bakken dit weekend. Fijne dag, knuffel Else

 2. Berna

  Je GDO wordt echt heel erg mooi! Mag hij mee naar Nieuwkerke? Mooie foto van de regenboog en de pannenkoekenbakkers. En wat is het toch heerlijk dat quilters elkaar zo helpen met zo’n rotklus als sandwitchen. Goed gedaan samen. De quilt van Miranda wordt ook heel leuk zo. Het lijkt op een Hollandse boeren zakdoek en dat is heel positief bedoeld!!

 3. Els

  Grappig zon stripke van een regenboog;)
  Mooie quilts heb je laten zien.
  En uhh wat heb je op je pannenkoek gedaan??

 4. Inge Slaats

  oohhh wat een mooie quilt van Miranda en dan die van je mama, ook al zo geweldig! Lachen om die pannekoekenbakker van jou én om die mennekes met die bijzondere regenboog (dattie bijzonder is, dat klopt, goh, een streepje……)Wij hadden hier afgelopen zaterdag twee regenbogen onder elkaar. Is dat wat?? Ik heb er foto’s van hoor, mocht je het niet geloven en denken “ja hoor, zij wel…..”

  hirley, fijn weekend hè!

  Groetjes,
  Inge

 5. Inge Slaats

  Oh hellup, de “S” van je naam is hierboven weggevallen, heeft Wessel toch nog gelijk dat je een moeilijke naam hebt, hihi…..

  Doei,
  Inge