Zeven maar

Vorige week zondag was ik aan de andere kant van onze stoep begonnen, de smalle rand bij de paal was meer tuinaarde dan steentjes, verderop naar rechts ging het weer lekker vanwege het aanwezige antiworteldoek,
IMG_3660van dit kleine stukje kwam een volle emmer prachtige tuingrond afIMG_3661dat ik in een andere bloembak kiepte waar vorig jaar een dode plant uit was gehaald met een hele grote kluit, dus laat de tuinaarde maar komen! Ik moet wel oppassen dat de hortensia niet te diep in de grond komt te staan.
IMG_3659In het deel aan de straatkant zit meer werk dan alleen maar onkruid en grond van tussen de steentjes zeven, het  is hier net een kraamkamer vol met zaaigoed, met hele goede drainage.
IMG_3662Hier kwam ik schattige fel paars/blauwe baby anemonen tegen,
IMG_5677die moet ik heel voorzichtig uitgraven en verplanten, net als alle baby bloembolletjes van blauwe druifjes die hier lustig op los groeien.

Gisternamiddag kon ik het niet laten om alvast een beginnetje te maken met dit deel, ik had ongeveer 30 cmx 1 meter gedaan toen het toch te donker werd om het onkruid van tussen de gezeefde steentjes te plukken, en heel stijf van te lang op mijn knieën te zitten strompelde ik weer naar binnen.
De weerman van het acht uur journaal maakte me niet blij door te zeggen dat het komend weekend hele dagen zou gaan regenen, potjandorie, dat schiet niet op zo, maar jullie snappen wel wat ik ging doen toen het tegen de middag nog steeds droog was  toen ik met onze dochter thuiskwam (ze heeft na bijna twee jaar sparen bij de kapper 30 cm van haar haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen).
IMG_5626IMG_5818Bepakt en bezakt dook ik weer op mijn knieën in de voortuin, maar deze keer luisterde ik naar mijn verstand om vaker op te staan om de bak grond te legen, en naar het advies van de fysio om maar 1 volle scheplading op de zeef te dumpen, ipv 2 of zelfs 3. Dat ik het beter vol kon houden snapt een kind, maar dat ik 2,5 uur achter elkaar kon werken zonder problemen, daar keek ik van op, heerlijk!
IMG_3718Die ene plank rechts van de bak hangt helemaal uit het lood, hij zit een beetje raar op zijn plaats getimmerd tegen een plankje de halverwege recht op is gezet, daar zal ik me volgende week wel over buigen. De bak heeft hierdoor rechtsvoor een gat van 10 cm waar de geraniums  tussendoor groeien, niet de bedoeling.
IMG_3719De plank die er onder zat ligt gedeeltelijk plat, gewoon doorgerot en omgevallen, en de klusjesman die de bakken twee jaar geleden een beetje gefatsoeneerd heeft, zag er geen gat in om het helemaal te vervangen, denk ik.
Aan de foto hieronder (uit het raam hangend genomen) is te zien dat ik letterlijk nog 4x het hoekje om kan gaan eer dat deel klaar is.
IMG_3732In de bak zie je links onder en rechts naast de prunis taxussen staan die ik als een soort van kubussen in gedachte had toen ik ze daar 15 jaar geleden neer had gezet, ik vond de bak namelijk erg vlak en wilde wat de hoogte in gaan met beplanting. Mmm, niet echt goed nagedacht, vooral die aan de stoepkant vind ik lelijk en gaat er uit, dit mogen de tuinmannen doen over een maandje.
Het begon pas tegen 3 uur te regenen, mooie timing, zat de weerman er gelukkig toch naast voor vandaag!

Eén gedachte op “Zeven maar

 1. Truus

  Wat een energie heb jij-ben er jaloers op!!!
  Heb je nu geen last van je pols na al dat zeven en tuingrond omkieperen?
  Morgen een rustdag en gezellig patchen? Hier ook pas rond 3 u regen maar nu plenst het wel behoorlijk met pauzes er tussen.
  Gezellige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.