Wel opletten

Voor het 10e Belgische quiltweekend, georganiseerd door Katrien moeten mogen we loterijblokjes maken, per 2 stuks krijg je dan één lootje, en het is zoals Berna al zei, helemaal mooi is het met 6 stuks, want dan heb je al een mooie verzameling.  Ik dook in mijn blauwe lapjes scrap zak, tekende rond de mal op de achterkant van de stofjes de delen voor 6 blokjes, knippen en dan -jawel, met het handje- kon ik de delen aan elkaar naaien.
IMG_1304 IMG_1305
Ach, het zijn maar naadjes van een paar centimeter, dus klaar voordat je er erg in hebt, maar dan moet je wel op zitten letten, en niet met een half oog naar het nieuws kijken.
IMG_1307 IMG_1308
haha, uithalen en even met de juiste zijde vast naaien
IMG_1309 IMG_1311
en opeens is hij klaar, naadjes met de nagel glad duwen,
IMG_1312 IMG_1314
en de tweede zit dan nog geen half uur later ook vastIMG_1315 IMG_1316
Geen strijkijzer nodig, maar wel een relaxte manier van naaien, waarbij ik alle steken het naaldje wiebel zoals deze vrouw doet, maar dan niet zo snel, en ik duw het naaldje niet in één adem door tot het einde van het naadje
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0fJ1ffxeXnM&w=420&h=315]
het roze dingetje heb ik ook, ik zal eens kijken of ik het ook kan gebruiken om zo het naaldje door te duwen. Zagen jullie hoe ze het afknoopte en daarna afsneed? Ook dat gevalletje heb ik, maar nadat ik mezelf er bijna dodelijk mee in mijn gezicht had verwond, omdat ik vergat dat ik het aan mijn duim had zitten toen ik een irritante haar weg wilde vegen, heb ik hem veilig opgeborgen.

En dan is het tijd voor een boterham, met een hard spinnende Zopje lekker op schoot
IMG_0326 IMG_0327
Wat ik ga maken van deze drie van Katrien gekregen lapjes
QW
voor de uitdaging van dat weekend vertel ik uiteraard niet, ik ben nog hevig aan het broeden op een idee.

0 gedachten over “Wel opletten

 1. marga holla

  WAT EEN BEGRAFENISDEUNTJE ERBIJ ZEG, WORDT JE NIET VROLIJK VAN, ONVOORSTELBAAR HOE ZE DAT TOCH DOEN, ZO SNEL ALLEMAAL, IK DOE ALTIJD EEN EXTRA STEEKJE VOOR DE STEVIGHEID, MAAR MISSCHIEN IS DAT WEL NIET NODIG.
  DOEIDOEI

 2. inge

  vandaag bij José ook gezien dat het niet evident is, ook niet om ze na het maken correct in elkaar te steken! leuke blokjes en succes met je challenge!

 3. ines

  Je moet inderdaad goed uitkijken.
  Katten……..ze kunnen in de meest vreemde houdingen liggen, ik kan mij erook nog steeds over verbazen.

  Groetjes
  Ines