Wateroverlast

Vorige week zondag hadden we opeens weer een lekkage, het water druppelde vanaf het plat dak van de 1e verdieping via de kozijnen naar binnen bij de werkkamer van mijn lief en bij de keuken,  ontdekten we zondagavond terwijl het flink waaide en regende. Ik vermoede een verstopte regenpijp net als vorig jaar, maar omdat het te donker was kon ik het niet goed zien, en vanwege de wind durfde ik niet het dak op. Gelukkig hadden we voldoende bakken in huis om het water op te vangen, drie vensterbanken stonden er vol mee
IMG_9286
‘s Nachts ben ik er nog een keer uitgegaan om de bakken te checken, eentje zat al bijna helemaal vol.
De loodgieter zou in de loop van de dinsdag komen, zo verwachtte de baas die de telefoon opnam met op de achtergrond het harde geluid van een gevechtsfilm; het bedrijf had vakantie maar er waren twee mannen die het niet erg vonden om te werken omdat ze thuis bleven; hij zou ze gaan bellen.

We kregen maandag bezoek van Sophie, wat een heerlijke afleiding na een gebroken nacht, ze kirde en kraaide dat het een lieve lust was en speelde fijn in de box. Foto van de volgende dag, nog even en ze gaat tijgeren
e0ae5990-e87e-400f-94f9-a2135026bc55
Ze gingen niet lang na het avondeten weer naar huis, en toen klom ik op blote voeten op het dak via het raam van Evelien’s kamer,  gewapend met een flexibele balein (net zoiets als van een opvouwbare tent). Het water stond niet hoog op het dak, een paar cm maar, maar als de afvoer verstopt zat zou het water bij de afvoer onder de dakbedekking door lopend voor lekkage kunnen zorgen.
IMG_9287
Ik stak de balein in de afvoer, en tot mijn verbazing en opluchting voelde ik in de eerste bocht al een prop die wegschoot toen ik doorduwde en zag gelijk dat het water slurpend en snel de afvoer in verdween. Het druppelen bij de kozijnen hield in de loop van de nacht ook op, oooh de opluchting. Ik belde dinsdagochtend gelijk de loodgieter dat hij niet meer hoefde te komen, hij had gelukkig nog niemand kunnen bereiken. We hebben geen last meer gehad van binnenkomend water (snel afkloppen).

Manlief had vorige week weer een MRI scan van het hoofd en de uitslag kregen we de volgende dag: ze zagen geen nieuwe tumoren 🎉, wel was er iets meer bestralingsschade met oedeem te zien, maar dit is vooralsnog niet verontrustend. Oedeem is met medicatie te verhelpen. We hadden gehoopt dat de plek kleiner zou zijn geworden,  dus waren wel een beetje teleurgesteld, maar dat er niets nieuws bij is gekomen is wel heel erg goed nieuws. 

Op onze revalidatie fitness komt een bejaarde man mee met zijn vrouw die na een knie-operatie moet revalideren. Ze waren hier drie weken geleden voor het eerst, de man was mee naar binnen gekomen en merkte verzuchtend op dat het zo lekker koel was in de zaal. En dat klopte wel. Hij hield zijn vrouw nauwlettend in de gaten terwijl ze de oefeningen deed onder begeleiding van een fysiotherapeut, gaf geregeld commentaar, en ondertussen zat hij ook lachend te ouwehoeren tegen andere mensen in de zaal.

Hij leek en keek wel vriendelijk, maar na een paar minuten bleek het een nare betweterige man te zijn, en ik probeerde het gesprek met hem te beëindigen door op te merken dat begeleiders gewoon rustig in de gang buiten de zaal kunnen zitten, er staan overal stoelen. Nou, dat wilde hij niet, want het was zo’n deprimerende bedoeling daar, zei hij, wijzend naar de recreatiezaal tegenover de sportzaal. “Hoe bedoelt u?”
“Nou, dat daar in die zaal, dat zijn allemaal kankerpatienten,” en hij keek alsof hij de rillingen over zijn rug voelde lopen. Ik voelde het bloed uit mijn hoofd wegtrekken. “En wat denkt u dat hier in deze zaal rondloopt? Wij zijn ook allemaal mensen die kanker hebben of gehad hebben.” En toen stond hij met zijn mond vol tanden mij met grote ogen aan te kijken terwijl ik zonder wat te zeggen verder ging met mijn oefeningen. Hij vond het praten tegen ons opeens niet meer zo leuk 😂

De twee dinsdagen hierna was hij er nog steeds bij, maar hij heeft zijn mond niet meer opengedaan tegen niemand, behalve tegen zijn vrouw om commentaar te geven.  Als ik haar therapeute was had ik hem verzocht buiten de zaal te wachten, maar wie weet heeft ze dit al gedaan en weigerde hij het, zo’n eigengereid kereltje lijkt het me wel. Brrr, nare man. Je wenst niemand kanker toe, maar hij vraagt er gewoon om. Oh wat zeg ik nu🫢

2 gedachten over “Wateroverlast

 1. Truus

  Begrijp je reactie helemaal!
  Wat zijn dat toch onnadenkende mensen met hun commentaren.
  Niet iedereen komt daar vanwege een nieuwe knie/heup en zeker niet voor je lol. Als ik de therapeut was van zijn vrouw,zou ik hem ook mee laten doen,dan verdwijnt hij wel.
  Gelukkig dan je lekkage zo gemakkelijk op te lossen was. Hier lopen de goten ook over,maar heb geen hoge ladder meer, dus zal toch de buurman moeten vragen of hij de goten wil leeghalen– bij hen stromen de goten ook over, maar omdat ze de gordijnen dicht hebben, zien ze het vast niet.
  Mooi bericht en het vocht/oedeem kan nog verdwijnen???
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Lida

  Je kleindochter is beeldschoon en wat heerlijk om haar als afleiding te hebben! Fijn dat je de verstopping zelf kon verhelpen en ja hufters heb je overal in alle soorten en maten, wij kregen te horen dat mijn man het toch maar had getroffen dat hij niet meer hoeft te werken, dat reuma wel handig was daarvoor! Nu reuma is niet handig, zeker Bechterev niet en ook zijn Parkinson is niet handig, maar beperkend en pijnlijk en met je 56e je carrière naar de knoppen zien gaan ook niet. Dus ik snap dat je blij bent dat de man nu monddood is maar er blijven altijd hufters met een nord boor hun kop!
  Sterkte en tot toi toi!

Reacties zijn gesloten.