Wat een plaatjes

Woensdagmorgen kwamen de tuinboys om het gras te verticuteren, en om daarna nog wat snoei en opruimwerkzaamheden te doen, terwijl ik in de kamer bezig was. Met de tuindeur een stukje open -want het was heel mooi weer- kwamen de heerlijke geuren van gras en omgewoelde aarde naar binnen; hoe omgewoeld bleek wel toen ik het even van dichterbij ging bekijken, het leek wel of hij aan het ploegen was!
PhotobucketZoveel mos groeit er op ons grasveld, dat uit 4 veldjes bestaat, met daartussen plantenvakken, omzoomd met buxus of taxus.

Het waren 2 jonge knullen, net begin de 20, strak in het lijf, en overal strak, kon ik genoegelijk constateren, toen ze voorover gebogen op hun hurken bezig waren (met onkruid wieden bij de heg), foei, keek ik nou weer naar kontjes? Hun broeken zaten wat los in de taille, en dan heb je al gauw een inkijk, ook wel bouwvakkers decolleté genoemd, en bij deze knullen was het haast gênant, zo diep dat de inkijk was, maar ik keek niet weg, oh nee.  Mijn lief, die ook even thuis was, keek me vermakelijk aan, “je vind het wel erg interessant geloof ik, kom je wat tekort?”, vroeg hij grijnzend, wetend dat op dit gebied ik niks te klagen heb. Kijken mag hè,  net als bij kookprogramma’s, daar doe je inspiratie mee op. Toen de jongens na 4 uur hard doorwerken vertrokken, ging ik ook heel even aan de slag, snel het gras water geven, zodat het net ingezaaide zaad snel kan ontkiemen; vorig jaar vergat ik het, en toen is er niet veel gekomen van het zaad.

Ik keek dus ook naar een kookprogramma op 24Kitchen, en zag hoe handig en vooral snel een kok een grapefruit van zijn jasje ontdeed, en de partjes zonder vliesjes in een kom wipte met een scherp mes. Klik hier om het filmpje te kunnen zien van een andere kok Oh, dat wilde ik ook proberen, en met 2 grapefruits op de schaal, kon ik oefenen. De eerste werd een hoop gefrunnik, er lag veel sap in het schaaltje (wisten jullie dat je uit 3 grapefruits 1 liter sap kan persen?); Suzanne was thuis, ze had een tussenuur (dus een uurtje geen les), en kreeg deze eerste poging, met een schepje suiker tegen het zuur, en toen slachtte ik de 2e grapefruit, en zie,
Photobucket
het ging zo vlot, de partjes kwamen er allemaal heel uit, en lékker dat ze smaakten!

En dan ruikt er in huis ook iets heel lekker, niet het net gebakken brood, dat kan je hier dagelijks ruiken en is ook zalig hoor, maar niets ruikt lekkerder dan een vers gewassen quilt die over de balustrade te drogen hangt.
Photobucket
Gisteravond kwamen we thuis van een schoolbezoekje (dochter gaat voor 5 dagen met school naar Engeland, en wij willen mee als verstekelingen) en toen ik de voordeur opende, kwam Zipje van boven aangerend, en schoot via de voordeur naar buiten; bij vertrek had iemand de deur naar de hal niet goed dicht gedaan, een aangezien Zipje graag op een bed ligt, en vooral het bed van Tim vind hij zeer aangenaam kon ik gelijk na thuiskomst de hele bovenboel stofzuigen waar Zipje mogelijk gelopen had, en toen de quilts van Tims bed in de was gedaan.

Waarom zo spastisch doen? Nou, vanwege de teken, als ze lekker zitten te sucken is het geen probleem, dan blijven ze wel zitten, maar owee als de teek voldaan is en even wilt rusten, of z’n nageslacht wilt dumpen, dan laat-ie los en rolt zo dik als een koffieboon op de grond. En daar wil je niet op stappen, brrrr. He gestie, wat een vies einde, laat ik maar snel afsluiten met een mooi plaatje, mijn eerste quilt, de sampler, die ik als enige op de cursus van Amish kleuren maakte, terwijl de rest voor truttig en saai (in mijn ogen) ging.
Photobucket
hier hang hij over de balustrade, ik moet nog steeds in onze slaapkamer een gaatje boren voor het haakje, om hem weer op te kunnen hangen.

0 gedachten over “Wat een plaatjes

 1. jolie

  Wat een genot om naar de quilts te kijken… Eje tuin ligt er straks weer mooi bij… met hulp van de tuinlui met naad 🙂

 2. Chris

  Wat een rijkdom aan quilts heb je daar hangen Shirley! Ja, dat ruikt heerlijk, zo’n gewassen quilt.
  Ons gras heeft ook een hele goeie beurt gehad, door buurman, en hier ruikt het dus ‘zalig’ naar koeienmest, haha. Vind ik niet erg, lekker landelijk. En wat die teken betreft……brrrrrr, die mogen allemaal wegblijven.

 3. miranda

  He, dacht ik net een foto te vinden van die strakke kontjes…..maar nee, die momenten vergeet ze een foto te nemen. Te druk met het kwiel weg te vegen zeker? Wahahaha, en ja die balustrade….just love it!

 4. Gert

  Haha, wat een heerlijk verhaal weer over de tuinmannen, ook ik zat te wachten op foto’s. In dit geval geldt ook zeker: honger krijgen buiten de deur mag, maar eten doe je thuis ^_^

 5. Hermie

  wat een mooi gezicht al die quilts over de ballustrade.
  De grapefruit ziet er heerlijk uit,maar hij is wel erg royaal met snijden .