Waar is de muis?

Met het kattenvoer buiten bereik van de muizen, en een valletje met kattenvoer, hoopte ik het muisje te kunnen vangen, buiten te kunnen zetten, en alles te kunnen vergeten, maar helaas. Het valletje was leeg, de deur van het valletje was niet dicht geklapt, of we hebben te maken met een heel geslepen muisje die voor hetere vuren heeft gestaan en lacht om onze valletjes.
Photobucket
In de hoop de muis te kunnen lokaliseren en wegjagen, gooiden mijn lief en ik gisteren de hele garage minus de inhoud van de kasten (die wel geïnspecteerd werden, maar bij afwezigheid van muizenkeutels met rust zijn gelaten) naar buiten, en de bezem door de tent, maar wat we ook zagen, geen muis.
PhotobucketPhotobucket
Ik rammelde nog met een dunne stok overal onder, tussen en achter, maar niks hoor, dus ik denk dat we te maken hebben met een -tijdens de zomermaanden-  buiten de deur slapende muis (of muizen), die gewoon via de kier onder de garageklep binnen komt om te eten. Kier afdichten is geen optie, lijkt mij, want moet je dan een drempel opwerpen of zo?
Dus ga ik naar de drogist om pepermuntolie, en dan wordt dit kwistig gesprenkeld langs alle kieren. Gaat het volgend probleem een mierenplaag worden, dan hebben we daar wel goeh poeier voor.
De garage is nu een stuk leger, want we konden een autolading aan zooi naar de vuilstort (en kringloper) brengen.

Vandaag zijn we op verjaardagsvisite geweest bij mijn ouders, lekker geluncht, gekletst, gesnoept (de DDC gaat niet goed aflopen deze week), en ik kreeg als klapper op de vuurpijl dozen gevuld met spul voor een poppenhuis mee;
PhotobucketPhotobucket
deze had mijn moeder eind jaren 90 als pakket verzameld, van uitgeverij Del Prado; ze heeft er ook heel veel poppenonderdelen voor heeft gemaakt van porselein, die zitten in deze mooie doos, die ook gevuld was met kantjes, bandjes, haren, en een grote porseleinen pop.
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Ik heb ze even netjes uitgestald, zo leuk!
PhotobucketPhotobucket
wat een armen en benen,
PhotobucketPhotobucket
en lijfjes om nog te naaien
PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Voor de donkere wintermaanden, als ik niks te doen heb…..

Mijn vader was al begonnen met meubeltjes maken,
Photobucket Photobucket Photobucket
en mijn moeder maakte en beschilderde een serviesje, maar er kwamen toen andere dingen tussen, en het werd weer opgeborgen. Vreselijk jammer toch, en zonde om dit aan vreemden te verkopen, dus wil ik -nu dezelfde leeftijd hebbende als mijn moeder toen- het stokje over nemen. Na even zoeken op internet blijkt het nog steeds erg hot te zijn, op marktplaats zie ik dat je er goed je geld mee kunt verdienen, is het een typische ‘lege nest syndroom’ hobby? De één neemt een hond, de ander een poppenhuis?

Ik ga er een mooi plaatsje voor maken naast de keukendeur, waar de redwork even mocht hangen, eerst een passend tafeltje voor vinden. Uh, zal ik niet eerst eventjes het huis maken, oboy, ‘eventjes’, ik denk het niet, maar misschien vind mijn lief het wel een leuke bezigheid, knutselen in het klein. Hmm, ik heb zo’n donkerbruin vermoeden van niet.

En over de hal gesproken, ik heb weer een beetje gewisseld met de quilts,
Photobucket
de Lens quilt hang weer even thuis, hangt normaal bij mijn lief op zijn kantoor, maar na een jaar hangen moet hij even opgefrist worden, en ik wil hem meenemen naar het quiltweekend om te showen, want dat heb ik geloof ik nog niet gedaan. Ik heb het patroon bij Lerusisik  gehaald toentertijd. Als je op die website op de blauwe link klikt (cxembi) die onderaan achter PS staat, dan kom je er, met patronen die af te drukken zijn, heel handig!

0 gedachten over “Waar is de muis?

 1. Renske

  Het ruikt zeker nu wel erg ‘fris’ in de garage.
  Een goedkoop middel tegen mieren is dit: Tegen de mieren: strooi een ononderbroken lijn baking soda om te voorkomen dat de mieren gaan waar ze niet mogen gaan. Als je geen baking soda hebt, dan kan je ook maïzena gebruiken.
  Leuk de poppenhuisjes, wel veel gepriegel maar erg leuk om te doen.

 2. Merel

  Ooohhh, met kattevoer vang je toch katten! Geen muizen, LOL
  Ik zie jouw katten dat al doen, hengelen met hun pootje om die brokkies te pakken 🙂
  Groetjes, Merel

 3. Ines

  Wat leuk om te krijgen, nu nog aan de slag ermee.
  Je hal ziet er weer prachtig uit, ben flieft op de lensquilt, ik heb het patroon voor ooit.

  Groetjes
  Ines

 4. marion

  wat een geweldige nieuw hobby, een poppenhuis. Ik loop er steeds met een boog omheen, nee niet nog een hobby hard roepend tegen mijzelf………..

 5. Marjolein Ztm

  Maak ik een heel verhaal, verdwenen. Geen idee waarom.
  Nou, dan nog maar een keer.

  Die tip van de pepermuntolie moet ik onthouden. We hebben hier wel veldmuizen zitten, maar gelukkig nog niet in huis.
  Voor jou en eventueel andere lezers hier een tip tegen mieren.
  KANEEL.
  Van mij mogen mieren wel in de tuin, maar niet in het huis. Dus al jaren bezig met kaneel strooien bij de deuren.
  En het helpt. Nu vind je bij de deuren nog maar weinig mieren. En ze komen ook niet binnen.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

 6. Marjolein Ztm

  Leuk, zo’n poppenhuisboel. Daar gaan weer een hoop uurtjes inzitte.
  En die tip over de pepermuntolie, die ga ik onthouden.
  We hebben hier wel veldmuisjes, maar die komen niet binnen. Maar mochten ze toch binnenkomen, weet ik in ieder geval wat ik eraan kan doen.
  En dan nu een tip voor de mieren. KANEEL. Strooi dit bij bv de deur en ze gaan een andere plek zoeken. Van mij mogen ze wel in de tuin, maar niet in huis. En het werkt echt. Ik strooi al een paar jaar kaneel bij de achterdeur en er is nauwelijks meer een mier te zien.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer