Nazomeren

Met een lekker zonnetje en een plaatsje uit de wind was het vanmiddag goed toeven in de tuin bij Marlies; we dronken in no-time een pot thee leeg, omdat de kelen gesmeerd moesten worden, wat een heerlijke kletsmiddag was het.  Marlies showde haar roze meisjes quiltje in wording die ze van restjes aan het maken is, ze leert zichzelf het patchen met de naaimachine, en het resultaat zag er al zo goed uit!
PhotobucketPhotobucket
De blokjes van de border die uitsteken gaat ze nog wel los tornen, want dit is niet handig met het naaien van de zijborders, en zo kon ik ook nog een paar rolmestips geven, waarbij ik het verhaal van Petra ook vertelde, pure quiltershorror, de rillingen liepen ons over de rug, en we gooiden er weer een mok thee tegenaan.

Ik was lekker bezig met het maken van een naaldenmapje, maar helaas kan ik de vorderingen en het resultaat nu niet laten zien, pas na het Belgische quiltweekend, over 3 weken.  Vorig jaar moesten we allemaal een speldenkussentje maken, en voor volgend jaar een schaaretuitje? Zou zomaar eens kunnen. Het naaldenmapje maak ik -aan de buitenkant- van flanellen, die ik in een grote tas bewaar, allemaal resten van vorige quilts, en ook nog heel veel stalen, maar na het aaien van deze lapjes begon het alweer te kriebelen. Zal ik toch ook weer een ragtime maken, zo lekker makkelijk en zacht. 🙂 Er zijn voldoende afnemers in dit gezin hiervoor, en anders is het ook wel fijn om in de auto te hebben, voor de lange koude ritten op de achterbank.

Wat ik wel kan laten zien, is waar ik ook nog tussendoor mee bezig ben, namelijk een label voor deze quilt die al een jaar klaar (en in gebruik) is,
Photobucket
maar omdat ik hem eerdaags naar Monique van Quiltshop Leur ga brengen, zodat hij in de plaats van mijn antieke in de etalage kan hangen, wil ik er wel een label op hebben. De gekleurde stofjes zijn repro’s van Judi Rothermel van de Marcus Brothers, ik had een deel bij Leur gekocht, en een pakketje bij Birdblocks, die schoon op ging in de rand van prairypoints, de ‘jaren 30 stofjes’, echt om op te zoenen zo lief zijn ze.  Het was even zoeken naar de datum, wanneer deze quilt was gemaakt, maar lang leve weblog, van januari tot april 2011 was dat (goh wat deed ik daar lang over!)

 Hier kan je nalezen hoe ik de prairypoints maakte, met foto’s.  Dus de datum kan ik nu op de label zetten, met naam van maakster en woonplaats, en that’s it. Een label maak ik van dit lapje met opgedrukt printje,
IMG_0039
en de tekst zet ik er met een textielstift op. Of zal ik het toch weer printen, wat ook heel goed werkt; zelf strijk ik de stof op freeserpaper, (knip daarna papier even groot als stof) en plak je met tape over de randen van de stof heen het op het printpapier.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8mH2R2dVQxc]
Doe je het voor de eerste keer, dan moet je na het printen en strijken even testen of de inkt niet uitwasbaar is; kwestie van in een bakje heet water met (letterlijk) een druppeltje wasmiddel laten weken voor een uurtje.

0 gedachten over “Nazomeren

  1. Heleen

    Heerlijk dat we nog steeds buiten kunnen zitten! En je 30er is zo’n leuke quilt! Ik print de labels ook wel eens. Gbruikte deze techniek vaak in het scrapbooken. Zelf print ik eerst de tekst gewoon op papier en dan plak ik daar precies het stofje overheen. En stop het papier opnieuw in de printer. Zit het altijd op de juiste plaats. Fijne dag!

  2. Ilse

    Heerlijk, die voorpret voor het weekend. Duim voor ook zo’n schitterend weer, of mag het minder?
    En opnieuw in de etalage van de winkel, chapeau, en terecht ook, je quilt verdient echt die plek in het zicht.