Vorderingen

Maandagmiddag onderging mijn lief in het ziekenhuis een EBUS waarbij onder een lichte narcose enkele biopten van tumorweefsel werden afgenomen. Ik moest nog even wachten toen ik terug in het ziekenhuis was om hem op te halen, dus zat ik nog een half uurtje te breien in het restaurant
DFD7F67A-4F63-4C6F-8C89-12282000F2F5
Het onderzoek was gelukkig meegevallen, vrijdag weten we meer.

De Frida Kahlo blokken gaan lekker, ik heb het bovenste Monstera blad wat donkerder gemaakt.
FB889D31-B17D-4858-B177-FD0BDB509574
de zwarte lijntjes zijn getekend en de stof moet nu enkel nog onder de pers om te fixeren
B4BCB535-CBBD-4105-B4FE-6AAD1B9594A4
Dat persen was ik dus met het Louvre blok vergeten en kwam er pas achter nadat ik het pallet al grotendeels had gequilt
3CFDD8EA-D263-4045-A8C4-7A1495602989
Wie heeft hier zitten dutten??
DFC44482-7A72-4CC8-90A2-B9635C780F5D
Met vulling en al geperst, de vulling kwam er flink wat platter uit, wat op zich veel fijner quiltte, en Sherlock zag dat het goed was. Ik moet de andere blokken nu ook opnieuw persen om de vulling dezelfde dikte te krijgen.
1B46A24C-1C13-423A-AA2C-D5A8B9A4EE7A
Ik zag dat Helen Godden uitverkoop houdt, veel leuke patronen (via pdf te downloaden), zo mooi allemaal.  En als je niet wilt schilderen, dan kan je de tekeningen ook gebruiken voor applique.

Fay en Puk komen ‘s avonds steeds vaker tevoorschijn, ze lopen/rennen dan op de bovenste verdiepingen, en als ze een van ons zien of horen, dan rennen ze de trap op of ze duiken onder ons bed, net wat het beste uitkomt. En zo kan het gebeuren dat als ik naar bed ga en het licht uitdoen, er opeens viervoetertjes vanonder het bed komen en de kamer uit trippelen.

‘s Morgens na het aankleden ga ik eerst naar de kattenkamer om de bakken schoon te scheppen en eten in hun bakjes te doen, en dan krijgt degene die in het mandje in de kast ligt wat lekkers. Meestal ligt alleen Fay hierin, en ze krijgt dan ongeveer een derde, ze komt normaal al tot voorbij haar schouders het mandje uit, ik mag ze nog niet aaien maar ze likt het wel van mijn vinger.
Gistermorgen bleef ze alert vanwege mijn mobieltje en kwam er niet uit.

De rest van de liquid snack kneep ik uit over de brokjes in hun bakjes, en nog voordat ik de tweede traptree had genomen zat Puk al lekker te smikkelen. Hij hoorde dat ik was blijven stilstaan en keek me aan, ik liep de trap af en hoorde hem doorgaan met eten.

Ze zijn dus ook al beneden geweest sinds de boom ballen heeft, en ze blijven er keurig van af, geen kapotte ballen of veel dennennaalden op de grond. Wel spelen ze met het kleed, ook met de treeskirt, ook Jon en Sherlock zijn hier gek mee, ook al moeten ze genoegen nemen met een kartonnen doos en geen boom.
Wat begon met onschuldig stoeien eindigde in geblaas en een boze Jon die hem uiteindelijk peerde,  Sherlock weet van geen ophouden met steeds weer aanvallen, hij zou een goede judoka zijn.

Toen ik de mannen met een lekker hapje eten naar de garage begeleide, zat Fay halverwege de trap en Puk door de spijlen op de overloop naar me te kijken; dan klopte het toch dat ik hem in de keuken hoorde trippelen toen Fay met Sherlock speelde en Jon toe zat te kijken, oh wat stoer van dat kleine manneke. Nog even en hij durft dan ook de woonkamer in te lopen als we tv kijken, net als Fay.  
Voor het slapen zet ik eten in de keuken voor de kleintjes, elke morgen is het op, en nu deed ik er een klein schepje vis bij. Hier nog een filmpje van Fay die niet genoeg van Sherlock kan krijgen, ze renden achter elkaar de kamer uit, maar zaten even later weer bij de kerstboom.

5 gedachten over “Vorderingen

 1. Hélène

  Wat een spannende tijd voor jullie, ik blijf duimen hoor. Ik geniet wel van je foto’s en filmpjes. Wat een gezellige boel bij jullie thuis. veel liefs en sterkte.

 2. wilma oud

  Ik ben blij dat het onderzoek van DH is meegevallen. Het is niet niks wat hij moet ondergaan.
  Sterkte met het wachten op de uitslag.
  Groetjes Wilma Oud

 3. Monique

  Zo knap hoe je je blijft focussen op FK terwijl zenuwen door de gangen gieren…….geef je Dappere Hodo een aai over de bol van mij. Enneh…hup Puk!

 4. Truus

  Leuk dat Puk nu ook meer op onderzoek uitgaat en hopelijk binnenkort zich ook laat zien.
  Hoeveel blokken komen er nog van Frida?
  Still going strong…nog 2 nachtjes en jullie weten meer.
  Dikke knuffel, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.