Van truttig naar pittig

Zat ik gisteren nog in de ingetogen stofjes, vandaag begeef ik me op de pittige -voor sommige schreeuwerig aandoende- kleuren van oa Kaffe Fasset. De eerste quilt voor de dochters van Sandra ligt onder de naaimachine. Natuurlijk eerst opgespannen en met de Micro Stitch de 3 lagen aan elkaar gezet. Af en toe kwam de takker tot halverwege de lagen terug, bleef hangen als het ware, wat heel vervelend is, want je kan hem zelden helemaal verwijderen na afloop, of je moet er heel hard aan trekken en hopen dat het goed gaat. Maar als je het pistool voordat je hem terug trekt een beetje kantelt, dan blijft het takkertje wel keurig aan de onderste laag stof hangen zonder mee terug de quilt in te huppen. Dus de naald van het pistool door de quilt drukken, klikken, pistool schuin houden en dan pas er uit trekken. Met een evenzo schuin oog kon ik ook nog de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Denemarken volgen.Today I sandwiched a quilt for the daughters of a friend, lovely bright/sweet fabrics, mostly Kaffe Fassets.

Pas na het avondeten kwam ik aan doorquilten toe, we aten heerlijke ovenschotel, 15 minuten voorbereidingstijd en 25 minuten oventijd, en daarna nog minutenlange afkoelingstijd op de lepel, bloedheet. Ik heb niet het recept volgens het pak gevolgd: 2 paprika’s, 3 tartaartjes, 1 rode ui, 1 courgette en 1 aubergine gebakken, sausmix, lasagneblaadjes, melk en water erbij en 5 minuten laten pruttelen. Toen in de ovenschaal met 2 mozarella bollen in stukjes gesneden er doorheen verdeeld, en afgebakken in 25 minuten. We aten onze vingers er haast bij op, zalig! Alleen had ik moeite met de hoeveelheid klaarmaken, ik hoef maar voor 3 man te koken, dus de helft is in de diepvries gegaan, voor wanneer ik geen tijd/zin heb om te koken. We ate lasagnette, very tasy, but I didn’t do what the instructions on the box said. I put in 2 paprikas, 1 egg plant, 1 zucchini, 1 red onion, 2 mozzarella and 3 tartar; I like a lot of veggies with bite in my lasagne, and with only 2 against 1 ( 2 kids are not at home right now) I dared taking the risk, and you know what? They loved it! I made way to much, so the rest goes into the freezer. 

Photobucket

Doorquilten, daar had ik me op verheugd, vooral het patroon is zo leuk om te doen, maar wat viel het tegen zeg! Normaal gebruik ik King Tut garen, maar ik had me in Velthoven laten verleiden tot het aankoop van Superior Threads van Rainbow (of net andersom), de kleuren vond ik zo mooi. Helaas neigt deze garen heel snel tot afbreken, vreselijk irritant, maar ik laat me niet kennen, ik geef niet gauw op. De gewone universeel naald (80/12) werd omgeruild voor een topstitch 90 naald.  De klos heb ik steeds op een nadere manier laten afwikkelen, daarna de klos ingespoten met siliconenspray (lichtjes 1 puf), en toen het draad weer afbrak, gewoon uit elkaar geplozen, bleek het haakje vlak boven de naald de kwade pier te zijn, want toen ik deze haak niet meer gebruikte, brak het draad alleen nog maar toen ik te veel gas gaf in de bocht. Nou, daar kan ik wel mee leven, rustiger bochtenwerk.

After dinner I started on the quiltwork, I love doing this and was so looking forward to it, but it was so disappointing for the first half hour, unbelievable. The lovely looking thread by Superior Threads Rainbow came straight from hell and nobody warned me about it! I changed the needle to a topstitch, changed the way the thread runs off and changed the direction of the thread running off a few times until it was going better. But still kept the problem of breaking thread, just snapping off, grrr. So I sprayed Silicon on the spool, in order to make the thread run smoothly throught the machine, and in the end, when it still snapped I thought of the hook just above the needle, what if…. and by Jove, it worked. Now it only snappes when I go way to fast, well, I can live with going easier, as long as I can quilt without snapping.

0 gedachten over “Van truttig naar pittig

 1. AnitaA

  Ik kende je log nog niet maar door je reactie op mijn log ben ik bij je belandt, leuk ! Wat maak je mooie dingen. Super om zo te sandwichen, ik wring me altijd in bochten op de grond. Succes nog met quilten.
  Groetjes Anita.

 2. dineke

  Elke keer als ik je latten constructie zie vind ik het zo handig. Nu ik bezig ben met de toch wel grote quilt voor Justin moet ik ook maar weer eens langs de bouwmarkt.Succes met quilten

 3. Renske

  Mooie quilt met vrolijke kleuren. Als ik het zo lees van het doorquilten, dan krijg ik het al benauwd. Lijkt me erg ingewikkeld. Denk toch dat ik dan rustig ga beginnen met de hand en later les ga nemen in quilten met de naaimachine. Handig zo’n houten frame om je quilt samen te voegen en op te spannen. Ik heb trouwens je andere quilt-kunststukken bekeken en ik vind ze prachtig. Je krijgt zo zin om zelf te beginnen, maar verlopig ben ik bezig met andere handwerkdingen.

 4. Els

  Wat een mooie quilt wordt dat zeg!! En ja garen is een apart verhaal, gelukkig heb je de boosdoener gevonden en kun je weer lekker aan de gang..