Zware bevalling

Gisteravond hadden we een gezellige bee bij Julie, waar we aan de aardbeientaartjes zaten, gelukkig niet zo zoet als ze er uit zien, het is geen suikerstroop maar gelatine met aardbeiensap Na advies van de fabrikant van Superior Threads- die ik had gemaild vanwege mijn probleem met hun garen- ging het doorquilten wat beter; zij adviseerden om de bovenspanning naar 2 te zetten (minder druk op het garen bij de spanningsplaatjes, zie deze plaatjes als samengeknepen billen die het draad in meer of mindere mate tegenhouden, hoe lager het getal hoe losser de billen klemmen), maar daar stond hij al, dus heb ik hem naar 1 gezet, en dat hielp dus wel wat. Nu knapte/splitste het draad alleen maar bij elke 5e cirkel. Ik heb de draadjes steeds braaf afgeknoopt en tussen de lagen getrokken, een hoop werk als je het pas doet als het quiltwerk klaar is, een beetje werk als je het gewoon steeds na opnieuw starten doet. Voordeel van dit laatste is, dat je het draad tussen de lagen extra fixeert door er overheen te quilten met de volgende cirkel. 't Is wel prachtig garen hoor. Tussendoor nam ik pauzes en dan gooide ik de quilt over de naaimachine heen, zodat er geen kat op kon gaan liggen. Nadien -toen de eerste quilt klaar was- kreeg ik nog een advies van Superior Threads, dat ik de spoelspanning met een kwart slag draai van het schroefje moest verlagen, en dit was uiteindelijk dé oplossing. Quilting with this lovely thread Rainbows by Superior Thread was not easy for me at first, thread kept on breaking, but I just emailed them and they helped me out wonderfully, not just 1 email, but several to help me find out what was wrong. In the end the problem was solved after I lowered the bobbin tension with a quarter turn of the screw. The bobbin thread was thicker than the top thread, but I never imagined this to be the problem, there has to be a first time for everything.

Photobucket

't Was een heftige dag, eerst de laatste cadeautjes gekocht voor Suzanne die morgen jarig is; om half 12 kwam de alarmcentralemeneer om de boel te controleren, en omdat hij van alle zendertjes de batterijen ging vervangen, is hij bijna 2 uur in huis geweest! Al die tijd heb ik zitten quilten. Tim kwam om iets na 1 uur thuis, (door Perry opgehaald van het vliegveld) helemaal blij thuis te zijn, maar ook bek af daar hij niets had geslapen afgelopen nacht. Nog alles eruit gehaald wat er in zat. De koffer had hij in de bijkeuken gezet, en de was had hij keurig in een grote plastic tas gestopt, helemaal geweldig.

Denken jullie dat dit het was? Welnee, ik heb chocolade cakejes gebakken, want hierop wilt Suzanne morgen haar vriendinnen op trakteren op school. Bij thuiskomst van school zat ze te smullen van het beslag uit de kom, ik had expres wat meer laten zitten. En terwijl de cakejes aan hun laatste minuten bezig waren in de oven, belde de Miele monteur aan, want ons koffiecentrum heeft kuren; tijdens het ontkalkingsprogramma sloeg de zekering steeds door wat op kortsluiting wees, en dit bleek een onderdeel te zijn die gelijk vervangen kon worden. In het uur dat deze vriendelijk meneer in de keuken bezig was, zat ik in de kamer te quilten, en ja, zo komt hij wel af he.

Vanavond Evelien aan de lijn gehad, ze had vandaag haar 3e dag van de 4 weken stage lopen in een verpleeghuis, ze staat op de psycho-somatische afdeling en was ook gesloopt. Niet van het harde werken, zei ze, maar van het niks doen van 12 tot 4, als de bewoners allemaal indutten en ze in haar uppie in de zaal achter moest blijven met deze duttende bejaarden. Ze zou veel liever de hele dag patiënten wassen of zo, alles liever dan stil zitten. Ik heb haar wat tips gegeven (nagels knippen, haren verzorgen, voorlezen, liedjes zingen), maar of ze er wat aan heeft?  Ze gaat morgen iets van schrijfspul meenemen, zodat ze misschien al een begin kan maken aan haar verslag van aldaar.

0 gedachten over “Zware bevalling