Lekker antiekerig

Met een deel van mijn aankopen van gisteren ben ik aan de slag gegaan, en de eerste mini Dresden Plate is af. Ik heb op deze manier (klik) gewerkt met het 'puntjesloze radeerwieltje', en dat ging als een tierelier. Bij gebrek aan zo'n Clover matje heb ik een onderzettertje van kurk gebruikt, en dat werkte dus ook goed.

Yesterday's purchase is today's activity, I made a tiny Dresden Plate, and I did it this way (click), and I used a coaster made out of cork, for the surface to use the heramarker on shouldn't be hard nor soft.

Na het aftekenen van het 2e stukje begon het geschuif van het malletje me te hinderen in het secuur werken, dus op zoek naar de lijmspray en een plastic zakje. "Huh?", hoor ik jullie denken. Laat me nou maar even. Ik legde het plastic malletje onder in het zakje met de verkeerde kant naar boven, en spoot toen met de spuitmond van de spraybus in de opening van het zakje heel kort in het zakje, boven op het malletje. Met de plak kant omhoog heb ik het malletje toen een half uur laten opdrogen op tafel, oppassen dat er geen katten in de buurt zijn, want die gaan er graag opzitten, en dan ben je opeens je malletje kwijt. Heb ik met Zopje gehad, die er zo met mijn nummerstikker vandoor ging.

I didn't like the template moving on the fabric, so I made it slipfree by spraying (fabric) gluespray on it -just a light spray will do-. I put the template up side down inside a plastic bag and sprayed inside the bag to prefent glue going everywhere, took it out of the bag and left it to dry for half an hour. And that always works wonders, after a while it's no longer sticky but still very rough, like sandpaper. Please be carefull not to use gluespray in the same area where your sewingmachine or computer is. And also take care no cats are in the room, for the sticky template might end up on his behind, like the time Zopje came to check out my work and sat on my pieces on the design-floor, before he came to me on the table to say hi and to see what the birds outside were up to.    Na een half uur was het malletje nog ietsje plakkerig, en nu gleed hij niet als een dolle over de stof terwijl ik aan het aftekenen was, en ik hoefde het met maar hele lichte druk op zijn plek te houden. Na verloop van tijd plakt het niet meer, omdat het een lichte waas van stof heeft opgenomen, maar het doet dan nog wel perfect zijn werk als stroef geval. Het rondje heb ik eerst met draad rondom geregen, en toen met stijfselspray ingespoten, daarna het ronde malletje er op gelegd, draadjes aangetrokken en de strijkbout erop gezet. Toen het was afgekoeld haalde ik het ronde malletje er uit, trok de draadjes weer een beetje aan en ik hield een perfect cirkeltje over. He, laat ik hier nou geen foto van hebben, gemiste kans.                                                                                                  Klik op de diafoto om de foto's groter te zien

After every piece was drawn, cut and glued with the gluepen, I started stitching them together with silk thread by Clover, lovely stuff, so smooth and strong and nearly invisible if you work carefully. And then I sew it on the backgroundfabric my way, by turning it over and sewing from the back of the fabric. You can feel the edges of the Dresden Plates and you carefully sew so you don't sew through the paperpieces. I love it this way, started doing it when I had to sew a Hexagonflower on fabric for the first time. Open a slideshow photo by clicking on it, if you want to take a closer look.  Goed, toen alles getekend, geknipt en geplakt was, ben ik de stukjes aan elkaar gaan naaien met een kleine overhandse steek met lichtgrijs zijdegaren van Clover, perfect spul, sterk en zo gladjes als het achter de dunne naald aan door de stof glijd, zalig. Toen hij klaar was heb ik mooi stof gevonden om hem er op te appliqueren, en dat heb ik op de manier gedaan die ik heb verzonnen toen ik voor het eerst in mijn carrière een hexagonbloem moest appliqueren op stof, en het ging niet makkelijk met al die inkepingen. Lapje omdraaien en via de achterkant vastnaaien, wat een simpele manier met optimaal resultaat!

0 gedachten over “Lekker antiekerig