Van alles wat

Gisteren vroeg ik me toch af waar Puk was? Ik had hem op deze foto niet gezien, maar als je heel goed kijkt zie je dat Fay er gewoon bovenop zit
3DC7EA1D-D59B-4042-A168-AFA99C3CDCEF
Ik kreeg in de namiddag de mannen mee naar boven toen ze roken wat ik de kleintjes wilde geven, oooh tonijn stukjes uit blik (op water), jemig, hoezo decadent. Ik deed een beetje vis op een bord en zette het tussen kast en bureau neer, en Jon viel aan alsof hij uitgehongerd was, Sherlock bleef op de overloop, hij schrok van harde geluiden uit de andere kamer boven; DH was hier aan het werk en volgens mij viel een ordner op de grond (hij heeft kantoor aan huis).

Fay keek om het hoekje toe hoe Jon zijn lippen aflikkend richting de kast liep, en kwam uit de kast. Het bordje was leeg, dus schepte ik er nog wat vis op, en lékker dat ze vond! Jon was ondertussen de kamer weer uitgelopen, Sherlock kwam toen even buurten, neuzen met Fay en toen hij weer de kamer uitliep wilde Fay er achteraan lopen. Sorry meisje, iets te vroeg nog. Ze dook de kast in, en toen ik gluurde zag ik Puk half onder haar liggen.
Ik schepte de rest van het blikje leeg op het bord en schoof deze in de kast, en liet ze daarna met rust. Hopelijk laat Fay iets over voor Puk.
B0918381-AD6B-4AEA-8D97-0FBC28BC079D
De speeltjes die ik gisteravond op het speelkleed had gelegd lagen verspreid door de kamer en de pingpongbal en het kleine stoffen balletje met de luchtjes van Jon en Sherlock waren nergens te bekennen, ze zitten niet stil.

Om de vraag van een bloglezer te beantwoorden: ja ik ben begonnen met het haken van de sjaal
C6118CF7-B77F-4317-97C8-EC9FA29D512E
Best leuk hoe het eruit ziet als je de lussen in elkaar vlecht
62E97347-7821-43FC-A81F-7BCDC5D6DB27
Het is niet moeilijk maar het tellen vind ik een beetje onhandig, ik kan dit niet doen tijdens tv luisteren/kijken, en dat is te zien aan de lussen die niet helemaal recht boven elkaar zitten, ze beginnen een beetje te zwalken 😂 Daar waar je moet beginnen en eindigen met 7 stokjes had ik resp 4 en 9 stokjes. Dit wordt duidelijk het deel dat onder de overslag komt 🤓

Verder aan het achtste FK blok (klik hier voor meer info) Ik had al een beginnetje gemaakt toen Jon en Sherlock lekker buiten waren
914127E7-443C-4FEB-A5B5-A056DEA85BC3
En toen ik later verder wilde gaan en Jon zijn positie wilde innemen B8208C73-12B6-4A09-B9DE-91358D59E862
was hij not amused dat ik de Inktense potloden op zijn quiltje had gelegd.
771DAE5B-63F0-46B7-B4BE-B89DD7D18B02
Heel demonstratief zeeg hij neder, en daar ik alle potloden die ik nodig had naast het werk had liggen, mocht hij lekker blijven liggen. Nou ja, zou dit nou echt lekker liggen?
72238B23-1AC4-4B18-B322-598C0D178DEE
Het inkleuren was best goed opletten met waar blauw, bruin of paars moest komen, maar tot zover ben ik tevreden.
8E05FC26-0DA2-428A-B4C3-5CCD17AA1147

5 gedachten over “Van alles wat

 1. Willeke

  Oh zeg die shawl zag er heel ingewikkeld uit, maar nu ik zie hoe je het doet, valt het mee. (Ja dat tellen is dan natuurlijk wel een dingetje 😉)
  Wat een leuk idee!
  Nou draag ik nooit dassen en omslagdoeken, alleen dunne stoffen shawls, dus ik ga er niet aan beginnen, maar ik denk dat het jou zeker gaat lukken om er iets moois van te maken! Succes!

 2. Yvonne aka sommeke

  Wat een bazig vrouwke of is het een onderdanig Pukske?
  Die sjaal heb ik ook maar gebreid en dan had je enkel de eerste priemen wat telwerk, verder wees het zich vanzelf uit. Mooi hé. (Hier is een gebreid voorbeeld, voor een haarband : https://pin.it/29484OS) De originele lijkt verdwenen.

  1. Jitske

   Jay Yvonne heb je ook een naam van deze gebreide sjaal ?? Want dan deze kan ik ook breien al vast bedankt jitske

 3. Anne

  Het is genieten van je poezen verhalen!
  Die blik van Jon met zn derrière op de potloden
  Zwarte katten hebben toch wat bijzonders!
  Zaterdag ga ik naar huis om weer van mn eigen poezen te gaan genieten!!

 4. Wilma Oud

  Ik kan zo genieten van jouw poezen verhalen. Ik volg deze al heel lang en weet dat je lang geleden ook zo bezig was om “nieuwe” poezen in jullie poezenhuis te intregeren. Ik vind dat jij het geweldig doet. Groetjes Wilma Oud

Reacties zijn gesloten.