Uitstel, geen afstel

Het plan bij aankoop om de drie borstzakloze vrije-tijds overhemden van een borstzakje te voorzien lag al een paar maanden in de koelkast; zaterdagavond moest het maar eens gedaan zijn met dat uitstellen, en zondagochtend hoefde ik er nog maar eentje te doen. Zoals bij deze van onderstaande foto heb ik ze allemaal gemaakt, bij de andere twee heb ik een stukje van de onderkant van het achterpand geknipt om te gebruiken bij de opening, alleen voor deze geruite flanellen shirt had ik nog bijpassende kleurtje quiltstof liggen
IMG_8150
IMG_8151
Op zoek naar vlieseline voor het beleg van de paspel zakken kwam ik zaterdag een leuke tricot lap van een dikke kwaliteit tegen, afgelopen herfst gekocht op de markt. Toen ik klaar was met de zakken maken, ging ik gelijk verder om voor mezelf een T-shirt te maken, het patroon haalde ik uit het Lutterloh boekje
IMG_8156
en met een paar aanpassingen (halsopening wat kleiner gemaakt, V hals erin) was het naar mijn zin, ik kreeg gelijk hulp van Jon en Arya,
IMG_8158
kanjers in het assisteren tijdens papier knippen
IMG_8159
meetlint verplaatsen
IMG_8160
papier en meetlint op z’n plek houden
IMG_8164
en later de stof vast houden.
IMG_8165
Je hebt geen spelden of gewichtjes nodig om het patroon op z’n plek te houden
IMG_8166
De zomen heb ik voor het eerst met een stikkende zigzag genaaid, eens kijken hoe dit bevalt; voorheen deed ik het met de tweelingnaald, maar dat vind ik niks, het stiksels laat zo snel los. Het was nog geen drie uur werk incl patroon tekenen, ik denk dat ik er nog eentje ga maken, heb vast nog wel ergens een lapje liggen.

Voor het maken van kleding foto’s had ik jaren geleden een selfie-stick gekregen voor moederdag, het indrukken van het knopje om een foto te maken werkt niet meer zo soepel als ik hoopte, het lijkt op deze foto alsof ik een hengel uitwerp.
IMG_8167
Nu zag ik op mijn mobieltje een timer zitten om foto’s te maken (klik hier als je er meer van wilt weten), en ik denk dat ik deze voortaan ga gebruiken.

3 gedachten over “Uitstel, geen afstel

 1. Ineke

  Wat een leuk shirt, wat voor maat is dit? Moet toch maar eens Lutterloh aanschaffen, kun je mij daar iets over vertellen wat handig is?
  Fijne avond

 2. Truus

  Zo bewaar jij je overhemden in de koelkast??? Blijven ze dan netter in model of hoef je ze dan niet te strijken? lol
  Leuk shirt geworden Shirley en selfi’s maken vind ik vreselijk– ook al sta je te lachen tot je pijn in je kaken hebt sta ik er toch altijd net niet met een big smile op de foto….
  Succes met een volgend shirt want je hebt vast wel nog een lap liggen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Franka van de Watering

  Je kijkt ook wel een beetje moeilijk bij die selfie. Maar de manier waarop je borstzakjes maakt in een borstzakloos overhemd vind ik helemaal geweldig. Het overkomt mij ook wel eens hoor, leuk overhemd gekocht voor manlief en dan blijkt dat rottige zakje te ontbreken. Eens kijken of het mij ook lukt. Groetjes.

Reacties zijn gesloten.