Free at last

Vrijdagmiddag was het lekker weer, nou ja, niet te koud en droog en dan is het snel goed in ons kikkerlandje; ik zette de schuifpui een stukje open om Loki naar buiten te laten, en liet hem toen open staan zodat Jon en Arya achter haar aan ook naar buiten konden lopen, en weer naar binnen als ze wilden.
IMG_8205
Loki vond het machtig dat ze eindelijk mee naar buiten mochten met haar, ze hield de kleintjes goed in de gaten als een echt moedertje, terwijl ze de tuin aarzelend inliepen. Jon had de eerste minuten een hele dikke staart en de haren op zijn rug stonden ook kaarsrecht omhoog, net een punkertje. Hij schoot bij het minste of geringste geluidje terug de kamer in, terwijl Arya veel dapperder was en al snuffelend het gras betrad, richting zijtuintje waar de verhoogde groentebak stond en wat snuffelde aan de blaadjes van de knoflook.
IMG_8025
Loki was in de pergola geklommen om meer overzicht te hebben,
IMG_8023
Arya probeerde het ook maar bleef hangen bij de tweede sport en bungelde wat heen en weer als een onhandige turnster voordat ze los liet.
Loki liet daarna de kleintjes zien hoe ze bomen moesten klimmen, Jon sprong van tussen de plantjes (links in beeld) om haar gelijk na te doen
IMG_8032
en het duurde niet lang eer Arya het ook door had, mekkerend de boom in achter een vogeltje aan die gelukkig snel weg was
IMG_8213
Jon probeerde het ook gelijk
IMG_8039
en was op het laatst zo gek als een deur, sprintjes trekken en overal op en onder duiken.
Ik keek toe als een trotse moeder, was een beetje bezorgd als ze richting de voortuin renden of onder de schutting door richting achterburen keken. Ik ging het terras schoonmaken om me nuttig te maken en ze niet teveel op de lip te zitten, was zien de tegels er uit! Maar het onkruid kwam makkelijk los, gelijk het graskantje geknipt, ziet er al beter uit zo. 
IMG_8038
af en toe kwamen de katten kijken wat ik deed en vlogen dan weer alle kanten op.
IMG_8030
Loki genoot met volle teugen, tikkertje spelen met Jon, zelfs Zopje speelde mee, achter elkaar aan jagend langs de planten en over het grasveld, en toen ik na een kleine twee uur naar binnen ging, kreeg ik ze alle vier achter me aan, bekaf van alle indrukken. Jon kwam lekker kroelerig bij me zitten toen ik ging borduren, maar nam bezit van mijn borduurwerk, waardoor het niet zo opschoot.
IMG_8203
Vanmorgen liet ik ze weer buiten spelen,
IMG_8210
het was fris en na een kwartiertje wilde ik naar binnen gaan toen ik Jon in de aanval zag gaan; Loki zat bij de vijver en Jon wilde haar bespringen. Uiteraard belande hij midden in de vijver, paniek, hij liep over de keien en planten en zo hield hij zijn rug wel droog maar de rest was kleddernat. Hij dook onder de veranda en ik kon hem toen oppakken, binnen heb ik hem afgedroogd en de rest kon hij zelf doen.
IMG_8041
Een uur later liep hij gillend en joelend door het huis, hij wilde naar buiten, en met Loki in zijn kielzog schoot hij langs me heen toen ik de schuifpui opende. Arya bleef binnen, ze lag lekker te slapen en had genoeg beweging gehad voor deze morgen. Twee uur later schoot hij achter Loki aan naar weer binnen toen Suzanne de deur voor haar open deed, gelukkig. Ik wil ze in ieder geval ’s nachts binnen houden, voor zolang het kan, want wie weer wat voor een herrie hij maakt als hij de katers uit de buurt leert kennen. Zopje zal wel blij zijn met versterking bij het verdedigen van zijn territorium, vorig jaar vormde hij een sterk team met Zipje. Ik ben blij dat de  jonkies goed zijn geïntegreerd en worden geaccepteerd door Loki en Zopje, het is altijd maar afwachten en hopen op het beste.

4 gedachten over “Free at last

 1. Truus

  Dat was genieten voor poes en jou van de kattesprongen buiten.
  Succes met je borduurwerk
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Anneke Vaes

  Wat een heerlijk verhaal over jullie poezenbeestjes. Vind dat altijd weer genieten zoals jij het kan vertellen.

 3. wilma oud

  Wat een leuk verhaal over je poezen. Ik kan me niet herinneren dat Zipje en Zopje zo bezorgd en opvoederig waren toen Loki en zijn maatje bij jullie kwamen. Maar ik ben het misschien vergeten. Je terras ziet er weer tip top uit. Fijne zondag nog. Groetjes Wilma

 4. Conny van Osch

  Geweldig de katten op avontuur haha.
  Net zo leuk als vogeltjes kijken in de tuin toch.
  En heerlijk dat ze het goed met elkaar kunnen vinden…………liefs.Conny

Reacties zijn gesloten.