Tuinweer

Al een paar dagen geen tijd en puf gehad om te bloggen, de tuin heeft even aandacht nodig, en zeker met het mooie droge weer van afgelopen dagen, mocht geen uur onbenut blijven. resultaat mocht er ook wezen, heggen en struiken gesnoeid, dood spul afgevoerd, en zelfs in de tuin van ons oude huis is hard gewerkt. Gelukkig mocht ik het snoeiafval laten liggen, de tuinmannen nemen dit later wel mee, als ze een bijna dode en steeds schever staande spar gaan verwijderen. Bij thuiskomst ontdekte ik deze paddestoel in het plantsoen, de bol is haast zo groot als een (galia) meloen,
Photobucket
De regen komt nu met bakken uit de lucht, vlak tevoren waaiden de blaadjes al horizontaal door de tuin, en kan ik nu nog even genieten van de blaadjes aan de bomen, voordat de bladblazer weer mijn beste vriend gaat worden. De hanging baskets staan nog zo mooi in bloei, daar aan het dak van het tuinhuisje.
Photobucket
Van de LIB heb ik weer een blokje af,
Photobucket
en van de Bones boeken zelfs 2, lekker ’s avonds lezen, met een mok thee erbij, benen op de poef en Zipje of Zopje spinnend op schoot, hier ligt Zipje op de bank, heerlijk ontspannen.
Photobucket

Manlief kookt vanavond: hij gaat zo naar de friettent om wat lekkers te halen, kreun steun, waar is mijn weerstand? Zwak ben ik, heel zwak.

Morgen is het Fonkeldag in Helmond, georganiseerd door deze kanjer  waar ik voor het 2e jaar naar toe ga. Ik zal mijn digi uiteraard weer meenemen, moet nog even wat klaarleggen om mee te nemen; ben benieuwd wie ik allemaal ga tegenkomen morgen, ik heb er al heel veel zin in! Even nadenken welke quilts ik mee ga nemen voor de show&tell, de GDO uiteraard, anders word ik terug gestuurd, en Sam, de sampler, poeh, en dan?

Keuzes maken, niet mijn sterkste kant.  Net als nu, bij de vraag van manlief, wat hij voor mij mee moet nemen van de friettent. Kleintje friet met satesaus, een saterol en aaaargh ja, een frikandel speciaal, aaaargh, wat supersuperslecht! Dat is toch de goden verzoeken? Daar moeten weer heel wat uren hard werken in de tuin tegenover komen te staan, dat beloof ik.
Photobucket

0 gedachten over “Tuinweer

 1. Chris

  Heerlijk hè, dat gedoe in de herfsttuin, vooral met dat prachtige weer van de afgelopen dagen. Hier hangen ook nog van die baskets in bloei. Daar kunnen we nog wel even van genieten.
  Veel plezier morgen.

 2. Ines

  Ik geniet ook zo van de herfst, gelukkig heb ik een klein park voor ons appartement en dat is rondom genieten, de bomen verkleuren al mooi en er beginnen alweer verschillende vogeltjes te verschijnen op ons balkon en alles wordt perfect onderhouden door de gemeente, wat wil een mens nog meer ;-))
  Fijn weekend.

  Groetjes
  Ines

 3. Anita-Vlijtige Handjes

  Nee de tuin is niets voor mij op het moment. Manlief heeft er vorige week viooltjes ngezet en dat is een wereldwonder maar wel met kleur. Och volgend jaar beter. Heel veel plezier in Helmond.
  Groetjes Anita

 4. LL-Ilse

  Hard gewerkt, dus die frietjes zullen wel gesmaakt hebben.
  Heel veel plezier in Helmond, ik kijk al uit naar je verslag.

 5. Johanna Zweden

  Nee de tuin laat ik aan Angus over, anders heeft die niets te doen!
  Wat ligt poes er heerlijk ontspannen bij, en ik denk vrouwtje ergens ernaast met haar E boek!
  mooi je Lib blokje
  Fijn weekeinden groetjes Joke