Gisteravond gingen we na het eten buiten zitten, lekker op het terras met het zonnescherm nog uit, foto hieronder is genomen toen het scherm eigenlijk alleen als windscherm in functie was. Ik weet weer gelijk waarom ik niet graag ‘s avonds buiten zit, de muggen vinden me heel lekker.
Het was heerlijk en al gauw kwam Fay buurten. Ze had zo haar eigen plekje gevonden om uit de zon te blijven, daar waar Loki ook graag in lag.
Loki kwam er altijd heel stoffig uitziend uit, en nu weet ik waar de grijze pootjes van Fay van komen.
Ze zag wat vliegen wat nader onderzocht moest worden, maar niet echt de moeite waard was om te vangen, want ze kroop weer terug in het kacheltje
Altijd leuk
Even speelde ze “The floor is lava”
En dat gekraak is van een tuinstoel die ik zo ga smeren.
Toen we binnen zaten zagen we de katten heen en weer rennen, ze bleven gewoon in de tuin, hier valt genoeg te beleven en ze wilden snel naar binnen kunnen rennen als de gong ging voor de midnight snack ging. DH zag Sherlock lopen met een muisje in zijn bek, en even later zag ik Fay ermee spelen, het muisje was toen al dood.
Nadat ik een uur later het muisje afpakte om het te begraven, liepen de katten mee, ze dachten zeker dat ik er ook mee ging spelen.
Puk was wel erg speels zo in zijn eentje
Ook dit muisje verstopte ik onder de grond, blijkbaar lusten ze deze kleine muisjes niet, en ik heb geen zin in dat ze hun speeltjes mee naar binnen nemen, de stank alleen al.
Kijk toch wat een mooie kleuren, vanmorgen vroeg genomen, de bijen en hommels zoemden rond de plantjes
Vooral deze Californische klaproos vinden ze heel lekker, de bloeiende rucola ook,maar dat is meer voor de kleinere rankere bijtjes te doen.
Ik bakte eergisteren weer gemberkoekjes, deze keer van dit recept, ze waren heerlijk maar een stuk brosser dan de vorige, en ook wat kleiner. Ze zien er ook niet uit als het voorbeeld van het recept, ik denk dat de oven niet heet genoeg stond. Het craquelé effect op de koekjes krijg je als op de bovenkant al een korstje gebakken is en de binnenkant daarna gaat rijzen. Als de temperatuur te laag staat bakt het hele koekje gelijkmatig, dus geen scheurtjes op de top. In dit deeg had ik behalve 8 kleingesneden zoete gemberbollen ook wat van de gekristalliseerde gember gedaan, en een paar had ik door de gemalen gembernougatine gehaald.
Niet vies, absoluut niet, en uit zelfbescherming droeg ik weer een lading af aan een momenteel ovenloze vriendin.
Hier staat de gember in suiker te koken, het kristalliseren lijkt niet te lukken
Tot opeens in de laatste van de 20 minuten van pruttelen en roeren dit gebeurt, nog even een paar minuten goed doorroeren.
Uit de pan op bakfolie scheppen en afgekoeld kan ik het tot drie maanden bewaren in een afgesloten pot. De stukjes zijn zoet maar ook erg scherp, pittig. Maar heel lekker in de koekjes, het krokantje met pit.
A mouse a day keeps the vet away😁