Heugelijke feiten

Vandaag is onze jongste jarig, 26 lentes jong 🎉🥳 ze moest werken (heel blij met haar nieuwe baan, en al helemaal toen ze hoorde dat al haar oud-collega’s deze week ziek thuis zitten, allemaal positief getest op COVID). Ik pikte ze eind van de middag op (te heet om te fietsen) om bij ons lekker bij te praten en haar cadeautje uit te pakken (lekker luchtje) Morgen vieren we het met de families bij haar thuis, dan zien we weer iedereen, heerlijk!

Eergisteren was ik de logeerkamer op orde aan het brengen, toen ik geritsel boven mijn hoofd hoorde, maar ik zag niks, muisjes?
Een gezoem bij het raam trok mijn aandacht, en toen zag ik een hele kudde heen en weer vliegende beestjes.
65E32BAF-061C-4489-9C61-DD8BA59536AE
Omdat ik tegen de zon in keek kon ik ze niet goed bekijken, maar vermoedde dat het wespen waren, en belde op advies van een kenner gelijk een bestrijdingsbedrijf. Deze vroeg €180,- en deed moeilijk over de hoogte waarop gewerkt moest worden. Ik zei dat ik er even over na moest denken, en vond een bedrijf hier in Roosendaal, ongediertebestrijden.com. Voor €85,- all in zouden ze de klus de volgende dag klaren, en een kwartier later belde hij terug dat er nu al iemand kon komen als ik het goed vond. Uiteraard! Hoe eerder hoe beter. De jongeman vermoede vanaf de grond naar boven kijkend al dat het geen wespen waren, maar bijen, en klom even naar boven om ze van dichterbij te kunnen bekijken.
7670BFAD-1A5E-412F-A160-555641FA83D0
En inderdaad, geen wespen maar bijen, en deze mocht hij niet bestrijden. Ze doen ook geen kwaad, zijn van nature niet agressief en vreten geen isolatiemateriaal weg om meer ruimte te maken voor hun nest. Zolang er geen kieren of gaten in het plafond zaten konden ze de slaapkamer niet binnen komen, maar mocht dit wel gebeuren dan moest ik gewoon een raam open zetten zodat ze ook weer naar buiten konden vliegen.

Ook bij een andere kamer zagen we bijen onder de metalen dakrand verdwijnen, en ook tussen de stenen en de trespaplaten. Na een maand of drie zouden de bijen het pand weer verlaten, zei hij voordat hij vertrok, en ik hoefde niks te betalen omdat hij niks had gedaan. Nou, dat is nog eens service.
En over het hoe en wat van deze bijen zal ik me verder in gaan verdiepen, misschien dat in de herfst dichtkitten een optie is. We zullen wel zien.

We hebben het allemaal warm, maar de katten weten wat wijs is, plat op de koude tegels liggen en wachten tot het overgaat, net als Puk, wat ligt hij daar lekker chill te wezen
F6820C60-9600-40E3-A379-BF6875057D4A
Nog een bloedhete dag en dan even afkoelen voor de volgende ronde, het was om 21.00 uur dus nog 29 graden, echt bezopen.
EEA51D5A-272B-4EF5-B0ED-6FA06CB83739

8 gedachten over “Heugelijke feiten

 1. Yvonne aka sommeke

  Wat een afzetters!
  Bijen worden hier (in Antwerpen) gratis opgehaald door imkers en wespen worden gratis verdelgd door de brandweer.
  Ik schrik er zelf van dat ik eens iets positiefs kan melden over Antwerpen 🙀
  Die Puk! Zie je ons zo al liggen op de vloer? 😂

 2. Yvonne aka sommeke

  Gut, vergeet ik de jarige nog!
  Van harte gefeliciteerd Suzanne en morgen fijn feesten met z’n allen!

 3. Renske

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Eveline. Heel veel plezier morgen bij haar. Wat een geluk dat ze op tijd een andere baan had en niet besmet is geraakt met covid op haar oude werk. Pff..
  Het is inderdaad bezopen warm. Hier valt het nog vergeleken met jullie nog mee. Sterkte morgen. Hebben jullie geen airco in de huiskamer en andere kamers?
  De katten weten goed hoe ze de warmte moeten verdragen en kunnen ook goed tegen de warmte.
  Het laatste bedrijf moet je maar onthouden voorals het weer nodig is. Goede service met normale prijzen.
  Misschien voor de zekerheid toch even informeren bij een imker?

  1. Renske

   Hemel, was ik weer in de war met de namen van je dochter. Niet Eveline, maar Suzanne was jarig. Oeps, nog van harte Suzanne.

 4. Truus

  Gefeliciteerd met jullie jongste en gezellige dag morgen met elkaar.
  Van het laatste bedrijf is een normale prijs en de 1e x dat we een wespennest hadden,werd ons aangeraden via de gemeente dit bedrijf te bellen.
  Je kunt idd een imker vragen om de bijenvolken weg te halen.
  Vandaag hier ook 28` en om 22u nog steeds 25`….binnen was het goed vertoeven ondanks het ontbreken van een airco.
  Gezellig weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

 5. Ineke

  Gefeliciteerd met jullie jongste dochter. Wij hebben ooit hommels gehad in de spouwmuur, die mag je ook Niet bestrijden. Gelukkig zijn ze vanzelf weer weg gegaan.
  Groetjes, Ineke

 6. Hélène

  Van harte gefeliciteerd. Wat zijn jullie katten toch beauty’s geworden. Hier 25 graden vandaag dus dat valt mee. Man is naar Pinkpop. Hij had er zo een zin in. Pfffff. Ik geniet hier van alleen zijn. Dat covid komt wel weer erg op zeg. Ik lees geen kranten, kijk geen nieuws dus had geen flauw idee. Fijn weekend.

 7. Marloes

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van jullie jongste. Veel plezier vandaag 🎂 en fijn weekend

Reacties zijn gesloten.