’t Kan vriezen en ’t kan dooien

 lijkt de tuinkabouter te zeggen, en het was aan het vriezen op dat moment, het rook heerlijk en zo uit de wind was het goed uit te houden, met mijn fleece poncho aan. “Hah”, zei mijn lief, toen hij me er de eerste keer mee zag lopen in de tuin, toen ik met vogeltjesvoer in de weer was, “Je lijkt net zo’n artistieke kunstenares, met dat gewaad aan”. Kijk maar, hier zie je me gespiegeld in het zijraam,   ooh, zie die Zopje daar liggen met al zijn knuffels, lief hè. Zipje lag toen in de luie stoel, elke keer als ik langs liep, gaf hij een miauwtje, zo van: “niet op me gaan zitten hoor, ik lig hier.” Het is me 1 keer overkomen, nou ja, het is hém 1 keer overkomen, en dat was niet voor herhaling vatbaar. Hij heeft er nog nachtmerries van, ziet hij opeens zo’n mega derrière op hem af komen, halleluja!

Na het maken van deze foto’s

ben ik lekker aan de slag gegaan met blok 2, en hij is al een heel eind klaar gekomen, morgen ga ik hem meanderen.  Het was niet makkelijk, de applicaties vast naaien, er moest stikkerfoetsie en sewers aid aan te  pas komen, het eerste is terpentine om de naald steeds schoon te maken, want grrr die steam a seam lite laat wel erg veel lijmresten achter tijdens het naaien;  sewers aid is siliconen in een flesje, om op je naald, of draad te doen, heel zuinigjes ! zodat het makkelijker door de stof glijdt.

Ik gebruik voor garen gewoon de siliconenspray die je bij Praxis of zo kunt kopen, stuk goedkoper, spuit een dun streepje over de klos, en dan is de rest van het stroeve garen (bv metalics) prettiger te hanteren, als andere naalden niet helpen. Maar een spuitbus is niet zo praktisch als je het op een naaimachinenaald probeert te mikken, alles zit dan onder! Je zou kunnen overwegen een klein beetje in een dop te spuiten, en dan heb je ook het vloeibare spul, maar kijk uit voor de nevel, dit maakt dat alles erg glad wordt, dus ook de vloer.

(ja, ik heb het ook eens over een hele quilttop gespoten toen bleek dat de stof een ramp was om te quilten vanwege de witte opdruk op de stof, wat goed dat je dat nog weet!)

Dussss. Het was een beetje heftig, het stikwerk, en ik ben stapvoets gegaan, en op punten waar ik door 3 of meer lagen stof moest, heb ik eerst de naald -in de machine laten zitten- schoon gemaakt, en toen tussen duim en wijsvinger een heel klein beetje siliconen op gedaan, en dit over de naald gewreven, en toen ging het naaien weer even zonder stampwerk. Gewoon doorademen. Maar het resultaat is super, ik ben blij dat ik het af heb, en ga voor de volgende blokken vliesofix gebruiken.

Vanavond heerlijk gegeten, ik kwam er om kwart voor 7 achter dat het al kwart voor 7 was, zo druk was ik bezig met spullen klaar zetten voor de bee, waar ik vanavond weer naar toe ging. Ieks, kwart voor 7, en 3 kwartier later moest ik al de deur uit! Gelukkig had ik vanmorgen al boodschapjes gedaan, Thaise wokgroenten, eiernoedels en uit de diepvries al ontdooid varkensoesters van de steengril van kerst, wat we over hadden dus (ja, allicht). Terwijl het vlees stond te bakken ging het water voor de noedels op de kookplaat; terwijl de groenten werden gewokt, gingen de noedels in de pan; terwijl de noedels in de wok ging met de lekkere oestersaus, gingen de eieren in de pan, en terwijl de eieren stonden te bakken, gaf ik een brul naar boven “ETEN” en dekte ik de tafel.  Om 7 uur zaten Suzanne en ik te smikkelen van het eten, wat wel erg pittig was, vanwege de grote hoeveelheid rode pepers die er door zaten, maar lekker! En zo gezond, slechts 8 punten, herstel: 11 punten, ik was het gebakken eitje vergeten, dus ging er een schaaltje yoghurt met diepvriesvruchten van de appie achteraan, (ook nog over van de kerst) maar niet helemaal, want opeens was het al half 8.

Op de bee ben ik als een bouwvakker aan de slag gegaan,  heb welgeteld 2 huisjes af gekregen, het wordt nog wel wat! Ooit.

0 gedachten over “’t Kan vriezen en ’t kan dooien

 1. marion

  ik hoop toch op dooien, ik heb helemaal niets met de winter. Nee ik ben en echt zomermens….. Leuk je huisjes, jij bent wel voor bouwvakker in de wieg gelegd……( zonder bouwvakkersdecollete hoop ik)

 2. Anita deR

  Wauw, Shirley wat is je blok weer een plaatje. Wat kan jij dat toch knap. Het is elke keer genieten van wat er uit je vingers komt.
  Die foto van de roos is een beauty.

 3. Quiltvitrine

  Wat kan je het weer leuk vertellen. 😉 Het eten ziet er heerlijk uit en dan ook nog gezond. Handige tips weer voor het quilten/naaien.

  De bevroren roos is schitterend! Schitterend om na te tekenen.

 4. Hermie

  hahaha, de tuinkabouter staat al wel klaar met zijn schepje,maar die moet nog even geduld hebben. Het gewaad staat je goed en de foto van de roos vind ik prachtig
  Het blok is je ook weer supergoed gelukt. Het lekkere eten,daar scroll ik maar snel voorbij,maar je huisjes zien er hartstikke leuk uit.