Storm en regen

Storm en regen hield veel mensen binnen, en wat is er nou fijner dan met dit weer binnen te spelen met lapjes? Eerst moesten die sterren afgemaakt worden, en de sashing gesneden en daarna alles passend zien te krijgen. Nou, dat laatste viel me reuze mee, het op de designwall plakken ging wat lastiger, omdat deze alleen aan de bovenkant vast zit tegen de muur, en dan gaat zo’n grote top een eigen leven leiden. Hij meet 38" of 96 cm in het vierkant, begint er al op te lijken he.

          It was the best weather for playing with fabrics, storm & lots of rain and two cats sound asleep nearby, and like me grunting, huffing and puffing; they were probably dreaming about catching mice, me, I was plodding away on the stars, no more secrets for me with Y-seams. Hope I don’t dream about them. The top -so far- measures 38" or 96 cm, square of course, and happily waving at me from the designwall, which is only attached at the top to the wall of the room. I must change this one day.

And after this major task was done, I treated myself to a new quiltingproject at this website Lerusisik,  for the patern look at the bottom of that page you see this a ps with a blue word, and you must click on the blue underlined word to get the pdf file. Jip,all in Russian, but with Lingoes  you can translate it. Completelydifferent from the AQ. This one’s for my hubby, for his room at work. I’ve made these two blocks this evening, and stitched them together bymachine. And just now I discovered a stupid mistake, grrrr. So much forplanning ahead, but I can leave the blocks as they are but just turnthem a quarter to the left.

      Na de sterrenronde had ik mezelf beloofd iets compleet anders te gaan doen, Lerusisik Het patroon kan je als PDF file vinden op die website, je moet daar even naar beneden scrollen en de PS. opzoeken, daarachter kan je daar op het blauw onderlijnde woord klikken.Ja,allemaal in het Russisch, maar mbv Lingoes kan je het naar het Engelsvertalen. Hij gaat voor Perry’s kantoor worden, voor op zijn eigenkamer. Ik heb gisteren op de bee de middenblokjes allemaal beplakt metstukjes stof die ik over had van de Artesan Star, een quilt vanEvelien, leek me wel leuk detail. Ik heb vanavond 2 blokjes afgekregen,uit het middenstuk, en ze zitten ook al aan elkaar (met de naaimachinegedaan). En nu pas ontdek ik een stomme fout, grrr. Ik hoef gelukkigniks uit te halen, enkel ze een kwart slag naar links draaien. Het ideeom ook aan deze quilt te komen komt na het zien van die van die op Dineke’s weblog , geweldig toch?

0 gedachten over “Storm en regen

 1. Kitty

  De lenslogcabin vindt ik echt prachtig. Heb ji hier een patroon voor gekocht met een nederlandse beschrijving? Zo ja, waar. Groetjes,
  Kitty

 2. adrieJ.

  Je AQ wordt heel erg mooi en die lensquilt!!! Ja, ik heb het duitse blad gekocht (poos geleden) waar hij op de voorpagina stond en ik ga hem ook zeker maken, maar wanneer…….. haha ;-))

 3. Klaske

  JE AQ word erg mooi! Ik heb het patroon ook van de bol, nu de stof nog kopen en dan zal ik hem voor mijn zoon van haast 13 maken. Hij wil graag rode of blauwe middenblokjes maar ik vind al die kleurtjes die jij gebruikt ook leuk. Maar ja het word zijn quilt dus hij mag kiezen!

 4. Thea

  Wat wordt je AQ mooi! En zo’n lensbol-quilt wil ik ook nog wel eens maken… dank voor de link, heb het patroontje gevonden en opgeslagen. Ben benieuwd naar je vorderingen.

 5. miranda sol

  Yes, je hebt hem af, die sterretjesrand. Vanaf nu is het keigemakkelijk en supersnel… En dan die moderne optisch bedrog geval….in een woord geweldig. Ook weer een WIMmetje! Groetjes uit Virginia

 6. dineke

  Jaaa, heb begin van de lensquilt is er al. Soms is het i.d.d echt even goed kijken hoor. Ik heb door schade en schande geleerd om bij alle blokjes te merken waar ik met wit of met zwart moet werken. En ja, er zijn bij mij ook wat blokjes onverwacht van plaatst gewisseld LOL

 7. Shirley

  dank jullie voor de leuke reacties!
  Klaske, je maakt het jezelf makkelijker als je met 1 kleur als middenblokjes werkt, als ik hem nog een keer maak, dan ga ikhet zeker zo doen.