plus 2 min 9

2 Lens-blokjes erbij gemaakt vanavond, met sporten en huishouden niet zoveel tijd ervoor gehad. Deze 4 blokjes zitten dus al aan elkaar vastgenaaid, met de Singer  Featherweight, omdat mijn Pfaffke van ellende uit elkaar viel (zijkap boven naald schoot los en ik krijg hem niet meer vast) en naar de reparateur moet. 't Regende de hele dag, dus hoop ik dat het morgen even droog blijft om hem weg te brengen. 't Singertje doet het hier ook prima mee, moeiteloos zelfs. Made 2 Lens-blocks today, fitness and household kept me from working on the blocks. I used the Singer Featherweight to stitch these blocks, for my Pfaff fell apart and needs to go to the repairshop. I hope to do it tomorrow if it ever stops raining, for today it poured all day long. en 9 ons bij de DikkeDamesClub er af vanavond, ik zit nu ook officieel onder de 100; thuis zit ik dat al een tijdje, vanmorgen heerlijk op 97.4, volgende week daar weer onder? Het was volle bak bij de DDC, omdat de Weight Watchers hun nieuwe programma 'wereldwijd' presenteren. Dit vernieuwde programma gaf bij de proefgroep in de USA een gemiddeld gewichtsverlies van 1 kg per week! Niet meer rekenen in points, maar nu spreken we over ProPoints, ach, als het beestje maar een naam heeft en zijn werk doet, toch? Toch gaat het iets meer dan een andere benaming, moesten we tot vandaag nog bij het berekenen van de Points de hoeveelheid Kcal en Vet opgeven, nu kijken we naar vetten, koolhydraten, vezels en eiwitten. Voor fruit hoef je geen punten meer te rekenen, dus ook niet voor bananen en druiven, mango of ananas, heerlijk. Wel je verstand gebruiken en niet dooreten terwijl je eigenlijk al vol zit, maar dat is toch met alles he. Er waren vanavond weer heel veel dames die afgevallen waren, ik zat vooraan en kon zodoende stiekempjes meeluisteren, hoewel dat niet mijn bedoeling was. En er was ook een nieuwe klant, en een bekende van me, een dame die me laatst zag en toen ze hoorde en zag hoe ik afgevallen was, wilde zij ook. Leuk he.

I went to the Weight Watchers this evening, and found out I lost 900 grams, almost 1 kg! Jippy! Now I'm officially below the 100 kg. It was very busy tonight, so many members who always leave after beeing weighted stayed, for the coach presented the new programm (they testdrived it on a group, and they had a weightloss of appr. 1 kg p/wk), where we no longer may speak about points, but ProPoints. We calculate the ProPoints by fat, fibres, carbohydrates and protein, and no longer by calories. Big high five was when she mentioned all fruits are 0 ProPoints. I hope next week will be as succesfully as this one, it feels good to carry less weight around all day long, even though it means that with the cardio-workout I have to train longer for the same result So she added a pound extra weight with the exercises and pushed me even harder.

0 gedachten over “plus 2 min 9

 1. Inge Slaats

  Zien er goed uit, die blokjes van de lensquilt.
  En wat ga je lekker met je gewicht naar beneden, hartstikke goed! En weet je, je houdt het makkelijker vol als je af en toe heel erg geniet van iets lekkers. Jaren geleden, voordat ik mager werd door ziekte, heb ik ook met lijnen 20 kilo eraf gekregen. Ik hield dit vol doordat ik elke zaterdag van mezelf een heel erg lekker gebakje mocht van de beste patissier van Geldrop (plaatsje in de buurt van Eindhoven). Ik verheugde me daar de hele week op en alleen al de gedachte aan dat overheerlijke taartje maakte dat ik de hele week niks snoepte. Het is nu 7 jaar geleden dat ik met Kerstmis 90 kilo woog en langzaam naar maat 48 sloop, erg vond ik dat toen! Dat ik 2 jaar later door dat gedoe met die darm nog een bijna 20 kilo verloor, was minder. Inmiddels heb ik al een jaar het jofele gewicht van 64 kilo.
  Shirley, hou vol hè!

 2. Marielle

  Goede morgen,

  Wat is hij mooi geworden. Ik quilt nu een aantal jaren en net zolang zoek ik ook dit patroon. En als je dan ziet hoe mooi cq moeilijk hij is krijg je helemaal de kriebels. Ik hoop hem ooit te maken ,maar om het proces hier te zien vond ik heel leuk. heel veel plezier er mee. Misschien ooit kan ik er ook een foto van laten zien.