Stoffige zaken

Zondagochtend was ik op bezoek bij mijn ouders, stof brengen, koffie drinken met wat lekkers er bij,
IMG_5193 IMG_5192
de vers geverfde en nog niet gewassen lapjes hingen vrolijk in de zon en wind te wapperen. Gezond snoepen uit de groentetuin van tomaatjes en -oei hele zure want nog niet rijpe- bramen,
IMG_1504
en met een bos rabarber en drie tassen vol zelf geverfde lapjes weer naar huis. Mijn moeder vond haar kast te vol,
IMG_1499
en daar wist ik wel raad mee,
IMG_1500 IMG_1502
ik kan er heel wat van gebruiken voor de toekomstige nieuwe quilt Circle of Life waarvan ik een paar maanden geleden het patroon heb gekocht. Loki en Thor hielpen lekker mee tijdens het sorteren, ik heb genoeg om wel honderd quilts te maken!
IMG_1505 IMG_1507 IMG_1508 IMG_1509
Dit setje ga ik gebruiken voor de Love Entwined
IMG_1503
Vanmorgen was de eerste bee van het jaar weer en we waren compleet voor het eerst in tijden, gezellig!
IMG_5197 IMG_5198
Marlies is met de sterrenquilt Josefina van Jeanneke bezig, ze is nu op zoek naar mooie borderstof met als basis een roodtint
IMG_5199
Miranda kwam niet verder dan haar POP-doos openmaken om te laten zien waar zij mee bezig was
IMG_5200
en Julie en Angela kwamen niet om te werken maar om bij te kletsen, moet ook kunnen.
Onder het genot van koffie en bijkletsen heb ik toch lekker een hartje kunnen appliqueren op de Love Entwined middenstuk, voordat de dames kwamen had ik alles al voorbereid, zodat ik alleen maar hoefde te naaien.
IMG_5196
Ik was van plan de Floriani te gebruiken voor de hartjes,
IMG_1527
maar bij de eerste lukte het al niet zo lekker; de lijm zat bijna tot achter mijn oren en de naadjes waren te smal, dus heb ik het met back-basting (vanaf de achterkant precies op het blauwe tekenlijntje van het hartje het rode lapje er op geregen) en via needle turn gedaan. Over een paar weken krijgen we op het Belgische quiltweekend een workshopje Apliquick van Merel, en wie weet lukt het me daarna wel zonder problemen.
IMG_5204
Ik heb hele mooie stoffen uitgekozen,
IMG_1526
de rode en roze voor de hartjes, en de gele en groene (van mijn moeder) en de gevlekte (fossil fern) voor de andere figuren.
Om te bepalen van waar ik het patroondeel moest  komen had ik mbv gewone transparante folie van de rol de tekening overgetrokken, wederom met hulp van de jonkies die zorgden dat de folie op z’n plek bleef liggen, het leek wel tekenen met hindernissen 🙂
IMG_1515 IMG_1517
midden van het patroon opzoeken (het patroon ligt op een los A4je er onder geschoven)
IMG_1518 IMG_1520
alleen de buitenlijnen tekenen en het midden bepalen
IMG_1522 IMG_1524
en kon dit zo op de top leggen.
IMG_1525 IMG_1528
en het hartje op z’n plek schuiven
IMG_1529
Maar  ik kreeg de punt van het hartje niet goed, dus er af gehaald, en besloten om toch met back-basting te werken, dus heb ik het patroon via een lichtbak op de top getekend met (uitwasbare) blauwe stift getekend.
En zo kreeg ik zowaar een heel hartje af!
IMG_5201 IMG_5203
Het zit vast, de buitenzijde ziet er goed uit, maar over de opening in het midden valt genoeg op aan te merken, laten we maar zeggen; het kan slechter, maar liever niet. Ach, nog 15 te gaan, de laatste zullen er vast wel prima uitzien. Ik ben in ieder geval wel heel tevreden over de stofjes en de kleuren.

0 gedachten over “Stoffige zaken

  1. marga holla

    gezellig zo te zien allemaal, mooie kleurtjes en dat appliceren dat zal best wel makkelijker gaan als je er meer doet, lijkt me ook heel moeilijk hoor.

  2. marga holla

    ik bedoel natuurlijk appliqueren!!!, zelf met het schrijven heb ik al moeite laat staan met het doen!

  3. Ines

    Mooie lapjes maakt je moeder.
    Je LE gaat prachtig worden, ik kom er momenteel niet toe, teveel bezig met de diamenten voor DD en mam vraagt veel aandacht, ach ja 90.

    Groetjes
    Ines

  4. Chris

    Dat zijn inderdaad prachtige lapjes voor de Cicle of Life. Ik heb hem 5 jaar geleden ook gemaakt, voornamelijk van batikstofjes, maar ook wel anderen er tussen door. Ik vond het geweldig mooi werk! Veel succes er mee.