stoer

Op een bbq -enkele weken geleden- zagen we bij een collega een mooi grijs teakhout tuinmeubilair staan, heel schoon ook. Vrouw des huizes vertelde me dat ze het in het najaar altijd schoonmaakte met een sopje en een borstel en daarna de meubels onder een zeil liet overwinteren, met een tennisbal onder het zeil in het midden, zodat het goed kun doorluchten. Perry stond bij de mannen aan de bbq, en hoorde daar dat de mannen hun tuinmeubelen met een hogedruk spuit reinigden met geweldig resultaat. Laat een man kiezen tussen een braaf sopje en borstel of een hoge druk spuit, dan weten we al waar zijn voorkeur naar uit zal gaan. Herrie en elektrisch gereedschap natuurlijkPhotobucket  Vanmiddag was mijn ventje vroeg thuis van werk, ik was boven lapjes aan het snijden toen ik het gebrom van de spuit hoorde, en zag ik dat hij ons teak-houten tuinameubelement te lijf ging. Het was mooi vergrijsd oud geworden, maar sinds we aan de rand van het bos wonen was het ook flink met mos bedekt, en dat moest er af. Het zag er na afloop wel weer mooi schoon uit, wat ik van het terras niet meer kon zeggen.

I’ve been working on these blocks for Eveliens quilt till 10 PM, I bought extra fabric this afternoon and found out they were Kaffe Fassets; at €17.50 per meter there’re so expensive. But now I’ve got so many blocks I can make 2 quilts ☺ one for each daughter. I want to add a white border, than a border with small blocks and than a white border same with of the blocked border. Must buy a few meters of white, ‘cause I’ve depleted my stash. Tot 10 uur vanavond heb ik aan de blokken gewerkt voor de quilt van Evelien, ik had vanmiddag wat extra stof erbij gehaald (blijkt dus van Kaffe Fasset te zijn), maar nu zijn het er zo veel dat ik er 2 quilts van kan maken. In het echt zijn de kleuren wat helderder.Photobucket De eerder gesneden en gestikte paarse blokken ga ik voor wéér een andere quilt gebruiken. Nu heb ik enkel nog een paar meter witte stof nodig voor de buitenste randen, want ik ben door mijn witte lapjes voorraad heen! The previously made -purple- blocks will be used in yet an other quilt, I think I’ll do some more stitching and cutting on them before the blocks are done, for making three of the same quilts will be too boring.

Wel 2 smsjes gekregen vandaag van zoon, eerste was dat hij er achter was gekomen dat uitslapen in een tent met zonnig weer een sprookje is, dat zonder overkapping je met een hele dag buiten zitten goed kan verbranden. Om hun heen zitten gasten van rond de 15 jaar (!) en ze mochten bij hun onder de partytent zitten toen het gisteren flink regende. Hij eindigde zijn smsje met dat hij weer lekker ging lezen en gelijkertijd zijn mobieltje ging opladen (met zo’n draai-lader).

Stomme helikopter vliegen al 2 uur bij ons achter boven de bossen, ze zijn toch niet op zoek naar de ontsnapte gevangenen? Ik wilde beneden de deuren controleren of ze op slot zaten, maar mijn ventje was me al voor: "Je moet er toch niet aan denken dat er opeens een man met plakplaatjes op z’n armen in de kamer staat?", zei hij lachend, toen hij mijn bezorgdheid zag. Inderdaad, dat schoot ook door mijn hoofd, je moet er niet aan denken! Hopelijk kan ik er wel van slapen, net als op dit lieflijk plaatje.

Photobucket

0 gedachten over “stoer

 1. Guute

  ’t Wordt een prachtige quilt!
  En nog een tip voor je tuinmeubels: wij doen ze ook met een hogedrukreiniger maar het zacht hout wordt door de druk eruit geslagen. De meubels krijgen een hele andere look. Gebruik bleekwater afgelengd met water. (1 deel bleekwater, 2 delen water) en ze zien er weer fantastisch uit.

 2. Miet

  Super mooi is die quilt in wording !!! De kleuren zijn zo leuk . Een beetje de zomerversie van de mooie quilt die in de linker hoek komt piepen :o)

 3. Henk

  Is bij jullie het najaar al begonnen? Wij wachten nog een paar maanden hoor!

 4. Shirley

  @Guute, bleekwater zal ik morgen uitproberen op de andere tafel.
  @Miet, die mooie in de hoek is de flanellen versneden 9-patch
  @ Henk, vakantiegevoel he, liever dat dan de snoeischaar.