Speldenkussens

Katrien roept, en wij draaien 🙂 we zijn zo’n heerlijk volgzaam volkje, quilters,  en wat riep Katrien? Of we vandaag massaal onze speldenkussens wilden showen, en ik dacht “Ach, die 3 die ik heb, het is de moeite niet waard”, maar toen ik die drie ging halen, ontdekte ik er al snel nog meer, jeetje, ik ben rijker dat ik dacht! Helaas heb ik ze niet allemaal kunnen vinden, sommigen zitten ergens verstopt in tassen waarin WIP’s liggen, maar ik moet eigenlijk spreken over of PIB’s, projects in bags, want er zit weinig work in progress, in die tassen.
Photobucket
Dit uiltje gemaakt door Saskia (voor de kerst-bee van 2010) kan ik bv nergens vinden, opgegeten of weg gevlogen? Ik kijk naar Z&Z, maar die weten van niks, zeggen ze.
Van de 2 muizen kan ik er maar eentje vinden, de andere ligt ergens in een la of zo, naast de vlinder die ik ook nergens kan vinden.
Photobucket
Eens kijken of ik nog weet van wie ik wat heb gekregen: de ronde chocolatecake met froezelrand was van mijn secret santa, 2 jaar geleden, het geile muisje heb ik zelf gemaakt, net als het kleine kippetje ernaast en de grote kip erachter (op het quiltweekend in Elst gemaakt), de paspop heb ik van Miet gekregen, de ronde meerkleurige bal kreeg ik cadeau op het quiltweekend in België een paar jaar geleden, en die rechts vooraan ligt met borduurtjes was het ontbijtcadeautje van afgelopen jaar, door Berna gemaakt. De poes met krulstaart heb ik zelf gemaakt, hangt altijd aan mijn daglichtlamp bij mijn luie stoel, het paarse afvalzakje/speldenkussen heb ik ook zelf gemaakt, en het bruine vogeltje op rode bol kreeg ik van Miranda.
Photobucket
Deze (geen kussen maar toch laat ik hem zien) gebruik ik het meest, door mijn vader gemaakt van zelf gedraaid hout, met een ijzersterke magneet in het midden. Ik heb hem al bijna 40 jaar, denk ik.

Het is maar een bescheiden verzameling, valt in het niet vergeleken andere bloggende quilters.
Maar misschien hebben we binnenkort wel speldenkussen-gezinsuitbreiding
Photobucket
alleen vraag ik me af waar ze uit gaan komen, en hoe ze er uit zullen zien. Muisjes met aardbeiensmaak, niets voor Zipje en Zopje, die houden niet van fruitsmaak, maar misschien wel voor Brechje?

0 gedachten over “Speldenkussens

 1. Inge Slaats

  Voor iemand die niet veel kussentjes heeft (kunnen vinden) pen je toch een behoorlijk verhaal neer en laat je de leukste exemplaren zien. Dat ze ff kwijt zijn, ach maakt het uit. Je hebt foto’s op je pc, verhalen in je hoofd en als je erg wanhopig bent, moet je Antonius maar roepen, die helpt wel zoeken.

 2. Anita

  Ja wat zijn we gehoorzaam he. Je hebt zeker meer speldenkussen dan je dacht. Het is nog een hele verzameling.

 3. Henny

  O, wat een geluk dat jij ze ook niet allemaal kunt vinden!
  Het moest hier tussen de bedrijven door en ik heb van alles gevonden wat ik ooit al niet meer wist te liggen, zelfs een speldenkussen, maar het speldenkussen dat ik echt zocht heb ik nog steeds niet. Inmiddels wel een stukje vloer van stof ontdaan, dat dan weer wel maar waar dat ene kussentje nou is?

 4. Hermie

  oooh, dat paspopje wat een snoepje, ik heb wel het patroontje,maar had geen idee dat hij zo mooi zou worden.Ga hem wel maken dus.

 5. Else

  OOk al zo’n hele leuke verzameling kussentjes, wat zijn we toch een hamsters (lol) Fijne avond knuffel Else

 6. Corrie

  Nou Shirley, kijk maar uit met zoeken naar verloren gewaande speldenkussens, want straks heb je zelf ook een pilletje nodig ;- )))
  Ik moest zó lachen om je reactie.
  Toch erg leuk hè al die speldenkussen!

 7. Yvonne aka sommeke

  LOL Muizen en aardbeien? Daar komt niks van volgens mij!
  En ik ontdek ook hier dat ik er zelf nog gemist heb, die kat met krulstaart heb ik ook (zelf gemaakt)
  Dat uiltje van jou is schitterend!
  Een plezante verzameling hé!

 8. sylvia

  het was met het verhaal weer wel, he………haha!!
  als je nu al die ‘zoekgeraakte’ kussentjes op gaat zoeken: vreet calorieen en dat scheelt jou weer kussentjes……..slim toch?!
  hou je ons op de hoogte van een mogelijke geboortegolf van fruitige muizen of fruitjes met snorharen en lange staart???
  groetjes, Sylvia

 9. Ans

  Toch een leuk idee van Katrien, dat wij allemaal onze speldenkussens laten zien. He, dat rijmt. Ik geniet volop van wat er allemaal tevoorschijn wordt gehaald. Echte pronkstukken zitten erbij. Groetjes, Ans

 10. Henny

  Ik heb ook nog wat patroontjes, dus……
  En ja ik ben het met je eens, we hebben te veel zooi en daarom kunnen we niets vinden