Over taart en vuurwerk

Dinsdag was het feest, onze oudste dochter is 22 geworden en ze was de avond tevoren thuis gekomen om het bij ons te vieren, ze had met haar huisgenootje die eerder al jarig was geweest het afgelopen weekend al een feestje gebouwd. Leuk om te horen dat ze met groot succes 2 Monchoutaarten en 1 langevingertaart (Irish Coffee taart, maar gemaakt met lange vingers, vandaar) had gemaakt voor de feestgangers, en dat deze schoon op gingen, goed gedaan meisje!
 photo Afbeelding32_zpsa8f74f1e.jpg
Haar cadeau was een tegoedbon, door Suzanne gemaakt, voor het festival in Boedapest, die mag ze zelf bestellen; ze gaat met een hele groep vrienden en vriendinnen. Mijn ouders kwamen tegen het middaguur, lekker bijkletsen met hun kleindochter en kleinzoon, de jongste moest gewoon naar school de hele dag, dat krijg je op een doordeweekse dag. Evelien wilde thuis ook MonChou taart, ik had 22 kaarsjes op de taart gezet, en bedacht me dat ik ook nog zo’n vuurspuwer had die ik elk jaar vergat, ooh wat mooi. Maar ooh wat was hij snel uit, nog voordat mijn moeder en ik het fototoestel scherp hadden gesteld was hij alweer uit, dus haalde ik de tweede uit de verpakking en helemaal happy. Mijn ouders konden helaas niet blijven voor het avondeten, er stond lasagne op het menu, Evelien’s favoriete gerecht (naast sushi), zie ze eens aanvallen, meer als een scene uit Psycho 🙂 A lasagne dish to kill for. Gelukkig bleef er nog voldoende over voor Evelien om een portie mee naar haar huis te nemen een paar uur later.
 photo Afbeelding31_zpsee62e4d3.jpg
Na het eten lekker uitbollen, een paar foto’s van onze nazaten gemaakt, altijd leuk als er gekieteld wordt. Tim hield voor de grap zijn handen expres zo van de schouders van zijn zussen af, zo van “kijk mij eens met mooie chicks pronken”.
 photo Afbeelding27_zps34c364df.jpg photo Afbeelding29_zpse3039ec6.jpg
Zipje kwam aanlopen met een grote merel in zijn bek, hij was zo groot dat Zipje er een verrekte nek aan overhield van het hooghouden tijdens het lopen, anders was hij over de pootjes gestruikeld. Helemaal geïntimideerd door het formaat van het beest deed hij er vervolgens niks mee, niet spelen en al helemaal niet opeten. Zopje probeerde het beestje te reanimeren, maar toen hield hij het ook voor gezien en liet ons met vraagtekens achter, en helemaal toen het kadaver er 2 uur later nog zo bij lag, normaal hadden de eksters het anders al lang opgeruimd.
 photo Afbeelding30_zps325256cb.jpg photo Afbeelding33_zpse6e91c0d.jpg photo Afbeelding26_zps89911bed.jpg
Manlief gooide het beest (de dode vogel) met een grote worp over de heg, ik durfde het niet aan, want de laatste keer dat ik iets over de heg proberen te gooien, schoot deze loodrecht omhoog en kwam vlak naast me terecht. Getsie. Met honkbal op school was ik ook een beroerde pitcher, laat mij maar quilten en bakken en koken, daar voel ik me meer thuis.

0 gedachten over “Over taart en vuurwerk

 1. miranda

  Geweldig verhaal meid en de foto van de kids..heerlijk! Mooi om op textiel te laten drukken…iets voor moederdag misschien?
  En wat was Perry toch een held…dode beestjes verwijderen…is ook niet mijn ding?

 2. Ines

  Gefeliciteerd met je dochter en je mag trots zijn op je drietal, ik heb zo’n zelfde trio 🙂
  Ik had het beest een staatsbegrafenis gegeven, gelijk met de Iron lady.

  Groetjes
  Ines

 3. supergoof

  Qua sporten zitten we op het zelfde niveau,…. Als we moesten hockeyen op school, had de tuinman er flink de pest in. Want geef Goof zo’n hockeystick en je hebt gatenkaas ipv een grasveld,…
  *P*R*O*F*I*C*I*A*T* met je beeldschone dochter!
  En dat overhemd van Perry, dat heeft Hans ook,…
  Fijne dag meissie!

 4. Chris

  Mooie foto’s van je nazaten en wat heeft Evelien een prachtig haar! Heerlijk zo alle kids thuis.
  Met die merel heb ik wel medelijden hoor. Arm beest, was vast druk bezig een nestje te maken.
  Dagdag, groetjes van mij.

 5. Willeke

  Alsnog van harte! (Leuk span!!!!!!)
  Je had die kat ook even op reanimatieles moeten doen joh….zo wordt het nooit wat 😉