Ochtendbee

Vanmorgen was er bee bij Angela, in Halsteren, om half 10, en ik zou er ook zijn om half 10, was het strakke plan, maar dan moet je je natuurlijk niet verslapen! Nou was ik al om 7 uur wakker geweest, en om half 8, en toen had ik er uit gemoeten, maar stond er net iemand onder de douche. Je kent het wel, je denkt, met de dekens lekker over je oren trekkend: “Zodra de douche vrij is, kom ik uit bed.” Om vervolgens in diepe slaap te vallen.

Om half 9 werd ik gestoord van de pliebbliepjes, kunnen ze me niet met rust laten? Maar die gedachte duurde maar kort,gevolgd door een shiiiit, half 9, over een half uur moet ik al de deur uit! Bed7 De pliebbliebjes kwamen van Angela, sms’je of ik het aandurfde, met de auto op stap. Voordat ik ging slapen zag ik dat het potdicht van de mist was, plus ze hadden gewaarschuwd voor ijzel, maar ik zag door de kier van het gordijn de bomen staan, en zei dat ik het wel aan durfde, en dat ik iets later kwam.

Half 11 stapte ik de auto uit, ondanks de regen onderweg was het niet glad, ook al had ik zoiets van “Ojee, zal ik omdraaien?”, toen ik het resultaat van een verse botsing bij de stoplichten zag, bij het uit de stad rijden. Maar voor de rest van de rit heb ik niks gemerkt van gladdigheid dus.

Angela was met haar Camelot bezig, nou ja, ze sprak er over, maar ik heb geen naald en draad in haar handen gezien 🙂 zo gezellig zaten we te kletsen. Van dit blok was er dus eentje die van geen meter klopte op papier, van het gekochte patroon dus, helemaal asymmetrisch. Ze heeft nu al 9 blokken af, heel mooi zien ze er uit; suf genoeg heb ik geen foto’s meer gemaakt, te druk met kletsen, naaien en koffie drinken.
Julie kwam een half uur na mij, lapjes showen die ze op haar vakantie in Nw Zeeland had gekocht, lekker bruin nog en helemaal happy, de vakantie had haar goed gedaan! Ik zat wat te prikken in de antieke quilt, weer een stukje van de rand aangenaaid, en zo zit er toch bijna weer een rand vast!

De optie van iemand om op de hoeken witte vierkante lapjes te zetten, en hierop een hexagon bloem, heb ik even overwogen, maar ga het toch niet doen. Het ziet er van een afstandje best mooi uit, zo de afwisseling van lichte hexjes leidt ook de aandacht van het patchwork van de randen op de kruispunten af.

En ja, dit is patchwork pur sang! De zigzagrand die op de kopse kanten ontbreekt, ga ik later nog maken, ik maak een zigzagmal die ik tegen de achterkant vast zet, en dan rijg ik de randen er om heen, en dan komt het allemaal wel goed, schatje.

Nu nog even lekker smikkelen van deze drol,
je zou het op een mat liggend kunnen verwarren met een echte drol, maar neen, het is het vruchtvlees van de Tamarinde, kleverig zoet, heel gezond (en 0 punten voor een stukje) en de pitten die er in zitten zijn keihard en glimmen zo mooi. Evelien vertelde me dat mensen hier sieraden van maken, en daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Kan je een ketting maken voor je Valentijn
Photobucket

0 gedachten over “Ochtendbee

 1. Ingrid

  je antieke gaat echt mooi worden. Alleen die zigzagrand die je er nog op gaat zetten.. met een mal??? nou ja, maakt niet uit, komt wel goed schatje LOL… ik zie hem wel als ie zover is.. Hier ligt het quiltgaren al klaar.. handquiltgaren !!!

 2. else

  Hey Shirley, het was zo te lezen heel gezellie samen! Maar wat zie ik nu op je blog “drollen” het moet niet gekker worden, dat was fff schrikken toen ffff slikken en verder gelezen pffff viel dat mee het is snoei! (lol) Welterusten, knuffel Else

 3. miranda

  Ooooo en aaaahhhhh, wat is het mooi aan het worden Shirley!
  Heeerlijk zo een balustrade….de mijne uit Amerika mis ik duidelijk voor dit soort plaatjes…maar ben toch blij weer hier te zitten hoor! Ik zou onze bee’s voor geen goud willen missen…nu ja deze keer dan….en die drollen zijn hilarisch. Waar haal je die nu weer?