De liefde van de man

Gaat door de maag, dacht ik, toen ik bij 24Kitchen Rudolf met een orgastische enthousiasme over zijn gerechten hoorde praten, en zag met wat voor een tempo hij het een na het ander op tafel toverde. Helaas hebben we in het echte leven deze functie niet, waarbij de saaie of foute momenten eruit geknipt worden. Want zo was hij met 12 mergpijpjes bezig, en in het volgende shotje lagen er 11 op de plaat, eentje was mislukt of opgegeten; niet door Rudolf denk ik, zijn slanke figuur bekijkend. Aaah, en dan had hij het over koekjes: “het is lang geleden dat ik Arnhemse meisjes heb gehad.”, en je zag zijn ogen twinkelen. Ja ja, nog wel eens.

Maar goed, ik kijk graag naar zijn kookprogramma’s, en het gerecht  dat hij vanmiddag klaarmaakte, klonk zo goed, en zijn enthousiasme was zo aanstekelijk, dat het niet anders dan lekker kon zijn. Klik hier voor het recept van gevulde rijst met zeekraal en gamba’s, beschreven voor 4 personen, maar dat zijn dan kleine eters, denk ik.

Ik kon nog niet de deur uit om boodschappen doen, ‘k moest eerst de pakkettendienst afwachten, die een zware doos kwam brengen, en die haal ik liever niet af op het postkantoor. Ik zat er al vanaf 9 uur op te wachten, en de hele dag ‘het’ uit te stellen, denkend: “nee, ik ga niet nu, want stel je voor dat hij er dan net aankomt.”, maar ja, om half 4 had ik het echt gehad;  bang dat het mijn oren uit zou komen als ik het nog langer zou ophouden, dook ik het toilet op om even te gaan tempo-poepen, en verdomd als het niet waar was, ik zat net lekker, toen ik een grote wagen voor de deur hoorde stoppen. Snel afknijpen, afvegen, broek omhoog (staat wel zo netjes), en net toen ik mijn handen aan het wassen was, en de ventilator de airwick-en-de-rest-geur naast de voordeur naar buiten blies, belde hij aan. Mooi op tijd, en dan moet je net doen of je neus bloedt, als je de deur opent, want stel je voor.

Eindelijk kon ik de stad in, zeekraal en gamba’s (een pond= 21 stuks) gehaald, en hoera, ik zag ook dat de visgilde Wakame had, ooh daar kan je mij voor wakker maken!
Zeewiersalade smaakt fris, beetje pittig, beetje zurig, lekker knisperige bite, maar het gaat wel tussen je tanden en kiezen zitten. Maar het is ook reuze gezond! Groenten en rijst haalde ik bij de supermarkt, en thuisgekomen alles gesneden en klaar gezet, om bij thuiskomst van mijn lief er gelijk aan te kunnen beginnen.De gamba’s waren bevroren toen ik ze kocht, en terwijl ik de groenten sneed, ontdooide ik ze onder de stromende kraan, in een bakje, met lauw water. Daarna drogen tussen een schone -niet naar wasmiddel ruikende- theedoek.

In de 10 minuten dat de rijst er over deed om te koken -geen gele rijst met ui, bouillon en wijn zoals in het recept is beschreven, want mijn lief is hier niet zo’n fan van-, maar 2 buidelzakjes witte rijst, (een voor in de wok, en een dienend als toetje, met suiker en boter) maakte ik de groenten en gamba’s klaar,

scheut sojasaus, en lekker een paar slagen met de pepermolen, en daarna het zakje rijst er door geroerd, en toen konden we aan tafel. Serieus, nog geen kwartiertje werk! Ja, het scheelde wel dat ik alles al had voorgesneden, 10 minuten werk?

Het zag er heerlijk uit, het rook heerlijk, en tadaaaaah: het smaakte heerlijk, “Ja, voor herhaling vatbaar, maar geen drie keer per week.”, kwam er gelijk achteraan. De smaak was totaal anders dan ik had verwacht, de lichte anijssmaak van de venkel was fris, en absoluut geen overheersende ziltige smaak van de zeekraal, en de puntpaprika’s waren lekker zoet, en het was lekker knapperig allemaal, ooh, dit recept is een blijvertje!

Ik keek tevreden naar de lege wok, en de lege borden, en zei tegen Suzanne dat er niets bevredigender was, dan tevreden eters, lege borden en lege pan. Op dat moment zwaaide mijn ventje naar me, buiten staand, en gaf me een luchtkusje. “Nou ja, bijna niets.”

0 gedachten over “De liefde van de man

  1. Shirley Jacobs

   volgens mij smaakt het nog zalig als je vis vervangt door kip, of varkenshaas als je wat luxer wilt doen.

 1. Aart Schinkel

  Afgelopen weekend was ik al om 4 uur wakker, deels door luidruchtig publiek, wat half of heel bezopen de kroeg uit kwam waggelen. Ik heb zo mijn schema van wat programma’s wat ik dan kijk, eerst hart van Nederland, herhaling van de avond ervoor, wordt je zo lekker wakker van, is niet hoogdravend en ook niet erg als je een stukje mist. Daarna het regionale nieuws, daarna naar de allerheerlijkste dierenarts die er in Australië te vinden is en uiteindelijk 24kitchen. Bijna kwijlend van wat ik te zien heb gekregen schuif ik dan rond 8 uur naar de slaapkamer met 2 koppen koffie en heb ik mijn ontbijt al gehad, zonder iets te eten, scheelt ook caloriën!

 2. Kitty

  Hallo, elke dag lees ik jouw blog, vind het hartstikke leuk. Reageren doe ik wat minder, maar nu je het over mijnstadsgenoot rudolf hebt kan ik het niet laten! Wat een heerlijke zender,hè . En dan lekker erbij quilten of haken ,mijn ding!!! Groetjes, Kitty!

 3. Annemieke

  Hoi Shirley! Ik dacht op eens… wat is het stil bij Zipje en Zopje, al twee weken geen bericht meer… Maar toen ik keek waaren er volop berichten. Maar om een of andere reden komt er geen up-date meer in mijn blogrol. Volgens mij deed ie dat eerder, ook na de overstap terug naar weblog, wél. Raar he? Maar blij dat ik weer bij kan lezen 😉