Nu weer quilten

Volgens mij snappen mijn lapjes er niks meer van, op die paar huizenstofjes na, die afgelopen donderdag even het daglicht mochten zien, zo ontrouw, niet normaal. En ja, ik had even andere bezigheden als daar zijn: de graskantjes trimmen en onkruid wieden, want je zag amper meer waar de stoep en de borders eindigden, en het grasveld begon, en de azalea’s en andere vaste planten werden overwoekerd door onkruid en hard groeiende vinca minor.
Photobucket
Ik heb nog 2 grasvelden te gaan (bij de droogmolen, en daar achter bij het bamboe-veldje), die wil ik tussen de bedrijven door doen vandaag en morgen, dus ik krijg mijn beweging wel.
Photobucket Photobucket
De container is ondertussen al goed gevuld, en naast het schuurtje staan de blauwe Ikea-tassen ook al gevuld met onkruid en graspollen, ontdaan van tuinaarde; hier zijn die tassen heel handig voor trouwens, lekker groot en wijd, niet de hoog, en met stevige korte en lange hengsels; te lomp om quiltspullen in te vervoeren, maar voor tuinafval is ’t ideaal. Toen de zon gisteravond onderging, kwamen de donderwolken langs, en in de verte hoorde we het flink rommelen, maar bij ons bleef het bij een sappige regenbui met heel gek licht, beetje groen zag het;

Photobucket
helaas komt het niet goed over op de foto, maar de prachtige Azalea’s lijken wel in brand te staan, zo vurig rood. ’t Was niet koud, maar vanwege de muggen die massaal op zijn komen dagen was het geen pretje om op de schommelbank te zitten; na 10 minuten had ik mijn eerste steken al te pakken.

En voor de komende dagen ben ik van plan om een nieuw project aan te pakken, ik weet het, ik ben zo vaak iets van plan wat niet doorgezet wordt, maar nu ben ik het écht van plan 🙂 Kijk, hier hangen de lapjes al klaar,
Photobucket
misschien dat er nog iets veranderd in deze keuze, maar hier ga ik in ieder geval voor. Misschien hebben jullie hem al eens eerder gezien, op de weblog van Yvonne, of bij Merel’s Birdblocksblog waar dit panel van mij ook vandaan komt. Handig als je een dochter hebt die in Amsterdam woont en haar weg naar de quiltwinkel ook weet te vinden.

Om even in de mood te komen, moeten jullie ook eens kijken bij Ingrid, die met haar DH naar een quilttentoonstelling in Luxemburg is geweest, woow, mooi!

0 gedachten over “Nu weer quilten

 1. Ines

  Wat heb jij toch een prachtige tuin en een uitzicht om jaloers op te worden, gelukkig ben ik dat nooit en geniet ik van jou plaatjes.
  Lijkt me een heel kleurig quiltje te worden.

  Groetjes
  Ines

 2. marion

  tuinwerk is niets voor mij, ik geniet van een tuin maar ben niet geboren met groene vingers………Ik heb bewondering voor je geduld

 3. Inge Slaats

  Schitterend ligt je tuin er weer bij, goed gewerkt.
  Oohhh en ga jij die leuke quilt ook maken? Gaaf! Nou, die heb jij zo af, dus gáán!!!

 4. Chris

  Je hebt ook een grote tuin om te onderhouden. Toch wel heerlijk werk, vind je niet? Hij ziet er prachtig uit Shirley.
  Ja, ik zag die quilt ook bij Sommeke. Zó verschrikkelijk leuk en vrolijk. Daar word je gewoon helemaal blij van. Veel plezier er mee.

 5. Johanna Zweden

  Wat een schitterende tuin heb jij
  JA wat een leuke lapjes zijn dit hé, ik heb ze ook nog ergens liggen en ik heb van zo een serie al eens een quilt gemaakt
  Kijk uit naar het resultaat
  Fijne dag groetjes Joke

 6. Ingrid

  Ohhhh wat veel werk maar mooi !!!!! whow..
  en je quilt wordt vast weer een heel leuke.. leuke katten !!