Nu nog kiezen

Met frisse moed hing ik de designwall (DW) weer in de woonkamer op, sinds de verjaardag van DH lag hij keurig opgerold elders, en gelukkig ontdekte ik gisteren op zoek naar een lapje wáár elders, want ik had geen idee! De grote beeldige poezenblokken werden uitgesneden, en volgens voorbeeld op de DW geplakt. Het mes ging in het poezenprintje, wat me wel aan het hart ging, want je moet gewoon 2 rechte banen uitsnijden, en hieruit snijd je weer de blokken, “no fussycutting!”, hoor ik Merel nog zeggen, nou ja, een beetje?
IMG_7633
En zo zaten de niet helemaal maar toch wel een beetje gefussycutte blokjes op hun plek bij de poezenblokjes op de DW, het zag er al zo mooi uit, dat ik heel even overwoog om de rest gewoon wit te laten 🙂
Photobucket naaah, toch maar niet doen hè
Daarna ging ik aan de slag, van plan om de stroken te snijden voor het opvullen van de gaten, en daar bleef ik de rest van de middag even hangen; ’t is niet makkelijk, denk je dat je de juiste stofjes in de juiste hoeveelheid in huis hebt, blijk je er dus naast te zitten. En aangezien deze dame niet van plan was om naar de dealer te gaan om lapjes te scoren, werden er meerdere lapjes uit de kasten gehaald om het uit te broeden. Helemaal gek van rood meende ik dat steenrood een goede keus was, als basis, maar na 2 uur tegen die wel erg knallende banen aan te hebben gekeken, kwam ik op mijn 2e keus, lime groen, en ja, ik denk wel dat dit hem gaat worden. Wat denk je?
Photobucket Photobucket
het oogt frisser, lente-achtig fris, vond DH toen hij naar de DW keek.
En nou moet ik morgen mijn hersens alleen nog te breken over deze keuze:
Photobucket of Photobucket
Links was mijn 1e ingeving, het rood is als lijm, zit tussen de blokjes in over de hele quilt. Of zal ik helemaal voor lichte kleuren gaan? Het is aan de andere kant wel fijn als een toch een beetje pit in zit. Pffff. Dat is weer het nadeel van teveel nadenken, je gaat twijfelen. Het spoor bijster? (nu al?), ik zal Yvonne vragen of ze de quilt van haar nog even omhoog wilt houden, zodat je kan zien hoe de verdeling van de blokjes ‘moet’ worden. Niets moet natuurlijk, maar het is zoals Yvonne zei, ook wel eens lekker om niet teveel na te hoeven denken (nou, dan kennen ze mij nog niet). De stof komt bij Birdblocks vandaan, too cute.
IMG_7591-kopie

 

0 gedachten over “Nu nog kiezen

 1. Johanna Zweden

  Dat ziet er schitterend uit zo met dat groen
  Wat zal dat een enig quilt worden
  At van Sommeke is schitterend
  Fijne dag groetjes joke

  En dank je dat je er aan begonnen bent, want als ik mijn lapje vind, dan heb ik een beetje een idee hoe ik hem in elkaar kan zetten.

 2. Jenni

  Hij is leuk 🙂 Misschien ook een idee om de binnenste banen lime-groen te doen en de buitenste rood? Nahhhhh, denk er nog maar eens eventjes over na 😉

 3. Ilse

  Goh, leuke gefussycutted – en wel moeilijk kiezen.
  persoonlijk zou ik links kiezen, de blauwe overtroeft naar mijn gevoel je lime. Maar moeten de bovenste stoffen erin, volsta je niet met lime rood en geel?
  Veel succes met dubben

 4. Chris

  Wat een keileuke quilt wordt dat. Ik ga ook voor 2x rechtse foto. Die lime is super en dan hier en daar een toetsje rood en blauw, dat maakt het helemaal. Je gaat lekker snel hoor.

 5. Anita A

  Hoi Shirley,
  Dat lime groen staat er mooi bij, ik zou voor de rechtse keuze gaan, lekker vrolijk en fel.
  groet,