Pedal to the metal

Dat was ik vandaag van plan, lekker gas geven en de top afkrijgen, maar wat was het drukkend warm!
Photobucket
Ja, het is zonnig, warm en ik ga klagen, potjandorie het is toch te zot of te bot in dit kikkerlandje? Het is wel goed voor de frambozen, we gaan dit jaar weer een grote oogst krijgen, jammie:-)
IMG_7622
Ik ben -als het zo benauwend warm is- niet vooruit te branden, maar na het middaguur schiet ik toch opeens in actie, ik schrok er zelf van! Snijden, stikken, strijken, snijden, stikken, (het lime-groene komt op de foto flets over, in het echt is hij lekker pittig)
Photobucket
Dochter komt thuis, half 5, en tijdens het kletsen in de keuken, waarbij ik tijdens een sinaasappel pellend mezelf helemaal onder spetter met sap, vraagt ze: “Is het goed dat ik vanavond voor de laatste keer naar het COC in Breda ga, als afsluiting?”, en naar boven rennend roept ze, dat ze even gaat informeren bij vriendinnen om hoe laat ze er moeten zijn. Ik zet snel de aardappels op, want voor hetzelfde geld moet ze er al om 6 uur zijn, is al eens eerder gebeurd.  En in de 20 minuten dat de boel kookt, ga ik verder met snijden, stikken, strijken
Photobucket
En zo zitten we om 5 uur aan een zalige oer-Hollandse maaltijd.
Photobucket
Tussen het wegbrengen en ophalen door maak ik voor manlief die ondertussen thuis is gekomen eten klaar, en ga ik lekker verder met stikken en snijden en strijken, en stikken,
Photobucket
met op de achtergrond die twee harken van knevel en Brink; het gaat oa over orgaandonoren, en ik hoor knarsetandend aan dat beide heren zonder blikken of blozen durven op te biechten dat ze geen donorcodicil hebben, want “geen tijd”, of “vergeet het steeds”. Hoe bestaat het?! Het is dat ik te druk bezig ben, anders was ik wel opgestaan om de tv uit te zetten, en ondanks deze ergernis komt de quilttop bijna af, de rechter baan van blokken en de sashing moeten er nog aan, maar mijn ogen prikken, en ik wil slapen.
Photobucket
Morgen ga ik er aan verder, de lime groene horizontale sashing bovenaan ligt nog los, net als de border die daarboven weer zit, en deze komen ook nog aan de andere 3 zijden. Morgen.

 

0 gedachten over “Pedal to the metal

 1. Judith

  Wat een leuke quilt, erg leuk hoe je de sashings en tussen blokken gedaan hebt. Ik ben blij dat ik de harken (prima omschrijving van de heren) niet gehoord heb! Gelukkig wordt het de komende dagen minder heet!!

 2. Adrie Jansen

  Ik vind dit een heel leuke frisse quilt worden! Eerst dacht ik, mmmm, een beetje licht, dat groen, maar nu met de blokjes met andere kleuren ertussen, héél erg leuk!!

 3. Ines

  Je bent als een speer gegaan en wat wordt hij mooi!!!
  Ik vind het ook zo’n stel zemelaars en het is altijd net of v.d. Brink moet huilen, geef mij Pauw en Witteman maar.

  Groetjes
  Ines

 4. Ingrid

  Lees met m’n ogen dicht, want o wat ziet die oer Hollandse maaltijd er lekker uit,… maar ’t helpt niet, ik ruik het zelfs,….
  *Ü*
  GAVE POEZENQUILT!!
  En hier spreekt iemand met een donorcodicil. Ze mogen alles van me gebruiken,…
  ;o)

 5. Erica

  Shirley, je hebt de turbo er weer op staan! Het wordt een hartstikke leuke quilt! Zelf doe ik weinig met dit benauwen warme weer…….helaas.

 6. Anita A

  Hoi Shirley,
  Mens wat ga jij hard,……………..en dat met deze temperaturen !! Maar hij wordt wel mooi !!

 7. Renske

  Jee, wat ga je snel en dat met die hitte. Knap van je hoor.
  Mooie kleuren bij elkaar, zeker beter dan de rode biesjes. Je Hollandse maaltijd ziet er ook heerlijk (fris) uit. Yummie!

 8. Chris

  Tjonge, en dat bij dit weer!! Hoe krijg je het voor elkaar. Toch kan ik het me wel voorstellen, je wilt gewoon het eindresultaat zien omdat hij zo verschrikkelijk leuk is.