Nog blijer

Kan dat? Nog blijer dan ik al was? Oh jawel! Ik bleek verborgen schatten op mijn kamer te hebben, ontdekte ik,  toen ik vrijdag voor deel 5 van de mysterie van Quiltville een speciaal driehoekig snijlatje zocht. Ik zocht een gewone eenvoudige die zijn werk wilde doen, en ik vond exact dezelfde als waar Bonnie mee werkte; nog keurig in de verpakking, in een bak vol met latjes en handigheden, gekocht met de gedachte: “Wil ik wel eens wat mee doen, ooit”, en dan in de bak gestopt en vergeten.   En nu ga ik het dan eindelijk gebruiken, het werd tijd.
IMG_2884IMG_2885 IMG_2886
en het sneed heel snel, en je kon duidelijk zien als het latje niet goed aansloot, zie rode pijl, eerst goed leggen en dan pas snijden, uiteraard.
IMG_2887
Wel heb ik weer anti-slip achterop geplakt, omdat de snijlat me iets te glibberig was en ik teveel kracht moest zetten met mijn linker hand. Ik gebruik hiervoor een restant Sealskin antislip, is voor de vloer van douchebak of bad bestemd, hier te koop, Je doet een eeuw met zo’n pak, want het is veel, het blijft  goed zitten, het is slijtvast, én het werkt heel fijn. Ik knip altijd een stukje van de strip af die 2x 30 cm is, en knip deze in de lengte ook nog eens doormidden.)
IMG_2890 IMG_2891
Het werkt ideaal tijdens het naaien moet ik zeggen, ik was wat sceptisch over dat afgesneden hoekje, omdat ik graag ruim werk, maar als je netjes werkt moet het toch lukken om een blokje te krijgen in de juiste maten, en dat deed het dus ook.
IMG_2892 IMG_2903
IMG_2896
Ik kreeg gezelschap tijdens het naaien,
IMG_2911 IMG_2908
Loki kwam precies op mijn strijkmatje liggen, en toen moest ik me een kwart slag draaien om het andere strijkplankje te gebruiken, een dikkere. Ik knip de stukjes pas los na het eerste strijkmoment, met de bout op de genaaide naden, omdat je dan in één zwiep alle blokjes op een rij krijgt, ipv dat je ze stuk voor stuk goed moet leggen.
IMG_2912
En dan zijn ze klaar (ik moet de oortjes er nog afknippen, en dan mogen ze in het zakje wachten tot de grand finale) en ben ik gaan spelen, zoals ik op andere blogs ook zag, ben gewoon benieuwd hoe het er uit komt te zien, links is niks, maar rechts lijkt wel ergens op:
IMG_2916 IMG_2917
ik mis nog wel wat, uiteraard, wat gaat er nog bij komen? Een flying geese blokje, of een snowball? of gewoon geduld hebben en afwachten?

“Wat was die andere schat nou die op deze kamer was gevonden”, hoor ik iemand zich afvragen, helemaal niet geboeid door mijn verhaal over blokjes die al dan niet nog komen. Nou, weten jullie nog dat ik met de kerstornamenten bezig was voor de Santaquilt, en ik er eentje kwijt was?  Loki peuterde met haar nageltjes aan iets wat ze onder het zwarte kastje vandaan wilde krijgen, en wat mij geheel was ontgaan tijdens de grote zoektocht, en zie wat ze er vanonder wegtrok:
IMG_2893 IMG_2470
misschien dat ik het morgen even afmaak, zodat Evelien hem nog kan ophangen aan haar quilt, en anders voor volgend jaar. En misschien dat ik van deze website er ook nog eentje ga maken, nu de kerst-spirit nog warm is, de naalden nog aan de takken zitten,
IMG_2872
en de bodem van de kerstsnoeperijen etagère eindelijk in zicht is.
IMG_2869
ik zit al volop aan het fruit, beetje vitaminen en zuivel toevoegen aan de dag, zo vang je twee vliegen in één klap, van zo’n vindingrijkheid word ik toch zo blij.
IMG_2879

0 gedachten over “Nog blijer

 1. Ines

  Wat is het toch altijd gezellig buurten bij jou en wat zijn katten toch goed in het opsporen van verloren lapjes 😉

  Groetjes
  Ines

 2. Ineke B

  Leuk verhaal!

  Soms vergeet ik ook wat ik allemaal al heb! Lijkt me een hele handig liniaal!

  Wens jullie een gezond, voorspoedig en creatief 2014!

  Liefs, Ineke

 3. Truus

  Heerlijk om weer iets te vinden waarvan je vergeten was dat je het hebt-gebeurt mij ook wel eens.Zo blijft het leven vol verassingen toch?
  Bedankt voor de site met de kerstornamentjes-leuk!
  Succes met je Santaquiltje-2 en een goed uiteinde en een nog beter begin.
  gezellige dagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. LL-Ilse

  Hi Shirley, een heel fijn nieuw jaar gewenst, hopelijk opnieuw gevuld met al je grappige verhalen en belevingen, en de vele tips.
  Heerlijk toch, dat puzzelen van je mysterie. Misschien weet je het intussen.
  Leuk dat Loki het ontbrekende stukje vond. Daar is nog wel een plekje voor te vinden op je Santa.

 5. Dineke

  Ben ook helemaal fan van de easy angle. Heb nu al een tijdje 1 die net een slag groter is dan die van jou. Werkt ook super samen met de companion angle.