Nijntje en andere beestenboel

Een paar weken geleden zag ik de quilt die ik in nov. 1994 had gemaakt voor Tim onder in de kast liggen, achter een stapel handdoeken, Nijntjes beestenboel.
Ik wilde hem gelijk aan Sophie geven, maar de bies zat op twee plaatsen los en het rood van de achterkant was op sommige plaatsen doorgedrukt naar de voorkant, en er zaten vlekjes op. Repareren en wassen met Vanish en daarna met Neutral wasmiddel, het rood was niet helemaal weg, maar de vlekjes wel.
We gingen maandag weer even kijken hoe  Sophie het deed en nam de quilt voor ze mee, ze waren er heel blij mee. Ik heb nog een paar stukjes van deze prentenstof liggen, helaas niet meer met Nijntje er op.
8DBB4430-E6BA-4C88-8814-DAE1EDE80A24
Uiteraard hebben we Sophie lekker vastgehouden, wat een snoepje 🥰
766340FC-602E-4231-89FC-0C172D196C9C
Diezelfde maandag kregen we de nieuwe mediabox next binnen, de oude XL had de laatste tijd kuren gekregen, tijdens het kijken sloot hij af en starte zichzelf op, toch wel lief dat hij dit zelf deed, maar toch. En opeens begon hij ook te brommen, de volume moest omhoog om boven het gebrom uit te komen. De dag erna raakte hij oververhit en kregen we de melding dat de box zich uit ging schakelen vanwege deze opvlieger. Toen hij weer was afgekoeld zette we hem weer aan maar binnen een uur was het kreng weer toe aan een afkoelingsperiode.

Via de helpdesk chat met de robot werd ik vrijdagavond van het kastje naar de muur gestuurd tot de robot doorhad dat een chat met een echt persoon effectiever zou zijn. Binnen een paar minuten was het toen geregeld, ik kreeg de keuze tussen dezelfde box of de opvolger, en uiteraard koos ik voor de veel minder energie slurpende Next box. Hij werkt precies hetzelfde als de XL, dus hoeven we geen nieuwe kunstjes te leren. Zowaar werd het maandag bezorgd door PostNL,
4C463351-C359-43C8-B324-10581DAD6F33
de wonderen zijn de wereld nog niet uit, sinds wanneer werken ze op maandag? Het installeren was inderdaad simpel, en kijk eens wat een verschil in afmeting (en het weegt ook bijna niets)
2AD38544-C1D7-4932-9DD6-FE9935A338EE
Zelfs de afstandsbediening is kleiner
D4E07F1C-8310-41A5-B60C-06ABD8334E9E
Alles werkt hetzelfde maar wel wat sneller, en alle opnames die met de vorige box waren gemaakt kunnen we gewoon nog bekijken, fijn hoor.

Alle opwinding over de box deden de katten niks, zolang ze maar te eten kregen, Jon en Sherlock broederlijk tegen elkaar aan geschurkt
6FFD858F-4F5F-4E15-8814-2E0BD1090E37
Dat wilde Puk ook wel
7B21D8E8-5D19-492B-B23B-BEC71A3B9FF9
En op zijn charmante en helemaal niet opdringerige manier van doen dook hij eerst in het bakje van Sherlock en toen deze wegliep duwde Puk zijn snoetje in het bakje van Jon, die (na het maken van onderstaande foto) zijn kopje omdraaide en mij met een “zeg er eens wat van” blik aankeek.
5E83EA6D-8A6A-41CD-B360-F7F05D2213F4
En toen hij omliep om uit het andere bakje te kunnen eten, drukte Puk zich overenthousiast tegen hem aan om uit hetzelfde bakje te eten. En deze bakjesdans herhaalde zich meerdere malen. Fay doet hier niet aan mee,  meestal zit ze achter de keukendeur te wachten tot de mannen klaar zijn.

Tegen de middag zaten de katten te balen, Jon deed zijn beklag, waarom kon het niet alleen ‘s nachts regenen. Ik was het uiteraard met hem eens, dat zou toch zo handig zijn.

Vandaag begint het Belgische quiltweekend, mijn plaats is gelukkig opgevuld en ik heb mijn geld terug, een pak van mijn hart. Om toch een beetje in gedachten erbij te zijn, houd ik mijn eigen quiltweekend, zelfs met een bezoek aan een inpandige quiltwinkel, lang leve mijn stash. Wordt vervolgd.

3 gedachten over “Nijntje en andere beestenboel

 1. Truus

  Leuk zijn die katten filmpjes!
  En dat quiltje van Nijntje is een snoepje en zo zie je maar weer — wie wat bewaard….
  Kan ook geen genoeg krijgen van kleindochter en alles is zo ienie minie!!!
  Fijne dag en groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Ineke

  Wat is Sophie alweer gegroeid en ze heeft er dus een tweede quilt erbij, prachtig. Zo’n mediabox hebben wij ook, lekker licht van gewicht en ook een kleine afstandbediening. Leuk de filmpjes van de katten. Wat zijn de kleintjes al vrij in alles, toch nog goedgekomen. Fijn weekend🥰

 3. Essie

  Wat een prachtige kleindochter heb je toch! En de quilt is heel mooi.
  Enig de filmpjes en nu pas zie ik hoe groot Jon is! Wat is het toch heerlijk om te zien hoe de kleintjes zo mooi groot zijn geworden bij jou en chapeau voor jou. Jij bent echt een wereld vrouw. Is er iets wat jij níet kan?!
  Dikke kus voor de katjes 😘

  Essie

Reacties zijn gesloten.