Nagenieten van Veldhoven

Wat een geweldige dag was het zaterdag voor mijn moeder en mij, we stonden al voor 10 uur in de hal
IMG_3511
(nee, het ligt niet aan de bril/verbinding, het is gewoon een wazige foto) te wachten om doorgelaten te worden door een meneer die de doorgang blokkeerde, wat een macht, hij genoot zichtbaar van al die ongeduldige dames.  Klokslag 10 uur stapte hij opzij, de dames staken de handjes in de lucht om de polsbandjes te laten zien, en zo schoten we door de fuik, de quilts tegemoet. Hilde stond met de kraam van de organisatie en had in de verkoop hele mooie speldjes en tassen, en vast nog meer, maar mijn moeder en ik vielen als een blok voor de tas; nog geen minuut binnen en de portemonnee werd al getrokken.  We werden hierna opgevangen door ‘Joke uit Zweden’, zoals ze zich zo mooi voorstelde aan mijn moeder,
IMG_3516
en we gingen even lekker zitten met een mok koffie om bij te kletsen, ik stootte in alle opwinding de koffie bijna allemaal uit de mokken toen ik aanschoof, de eerste vlekken op het hagelwitte tafelkleed, de stemming zat er al snel in. Met twee Amsterdammers aan tafel geen gebrek aan gespreksstof, en een half uur later besloten we aan te vallen op de quilts, Joke had andere slachtoffers gevonden om tegen aan te praten zag quiltvriendinnen die ze al lang niet meer had gezien,
IMG_3517
en we lieten haar in goed gezelschap achter. Met een “we zien mekaar weer om half 1, in de eetzaal, liepen we richting de grote zaal, maar bleven stilstaan bij 2 dames achter een spinnenwiel, even praten, ze had een prachtige angorakonijn bij zich, waar ze ook draad van spon, van de haren.
IMG_3519
Een mevrouw was een draadje rond een kartonnetje aan het winden, en toen bleek dat ze op deze manier broches maakte, zo kunstig, ik besloot een mooie uit te zoeken en spelde hem gelijk op
IMG_3527 IMG_3529
en zo maakten we samen een rondje door de kleine zaal, genieten van de bekende quiltster wiens naam mij is ontschoten met hexagonnetjes,
IMG_3523 IMG_3524
ze prikt eerst alle losse hexjes op de lap die over een soort foamboard zit, om zo haar ontwerp te maken. Denkend dat we beginners waren begon ze vanaf stap 1 uit te leggen hoe het in zijn werk gaat met hexjes naaien, ik durfde niks te zeggen en knikte maar, ze was zo vriendelijk bezig.

We doken hierna de grote zaal in en lieten ons overdonderen door mooie quilts, en ook even een brok in de keel moment bij het zien van de ‘condoleance’ tafel van Ina Klugt, en haar vele quilts.  Ik denk niet dat ik van al haar quilts een foto heb genomen, af en toe afgeleid door een bekende stuiterde ik als een pinbal langs de quilts.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aZ9yBIKqD3o]
Je mocht niet van alle quilts een foto maken, ook al was dit niet overal even duidelijk aangegeven, ik heb vast ook hier en daar een foto die er door is geslopen, helaas.  Als je niet wilt dat er een foto van gemaakt wordt -een in deze tijd haast onmogelijke wens-, laat ze dan lekker thuis liggen. Dat is toch net zoiets als de kooi van de voliere open zetten en de vogeltjes verbieden er uit te vliegen.  Daar waar dames bij hun tentoonstelde quilts zaten met een tafeltje heb ik een cd’tje gekocht van hun quilts, en toen mocht ik wel een foto maken. Niet van de werkstukken van Wil Fritsma,  “profiteer van de gratis reclame van de bloggers en facebookers”,  is mijn tip, maar ja, wie ben ik.

De quilts van Colette Berends hebben al jaren een grote aantrekkingskracht op me gehad, en nu hingen ze allemaal bij elkaar, het was genieten! Een postuum eerbetoon.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kBCe9fRK36A]
De quilts van Dinner at Eight Artists Leslie en Jamie spraken me enorm aan, wat een kleuren en wat een fantasie en humor!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MbpArTa3arY]
Van de Belgische vereniging hingen er ook quilts, helaas was toen mijn harde schijf te vol om het helemaal te laten doordringen, anders had ik echt veel meer foto’s gemaakt, maar dit was de uitdaging van hun groep: neem uit een willekeurig tijdschrift een idee voor een quilt van bladzijde 23, wat een vondst!

De prijswinnaars van vorig jaar hingen er, de quilts dan toch, en hier heb ik schandalig weinig foto’s van gemaakt, ik had maar 1 volle accu waar ik het de hele dag moest doen. Wel foto’s van de quilts van Di Ford en haar DH, waar ik ook even een praatje mee heb gemaakt, arm mens, wat zal zij blij zijn geweest toen de dag weer om was, zoveel geklets aan je hoofd de hele dag door. En nog zoveel meer gezien, kijk zelf maar verder
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ldRrSGWVmvo]

Twee quilts die van mij wel een lintje mogen krijgen (en dan laat ik even de quilts van Colette buiten beschouwing, want dat zijn stuk voor stuk juwelen),
IMG_3654 IMG_3935

Wil je de foto’s los zien, en niet in een slideshow,  Klik hier om in mijn fotoalbum te komen, en dan kan je een klein vierkant fotootje aan klikken, en dan krijg je hem groter te zien, en door er nogmaals op te klikken kan je rechts boven op View all sizes klikken, en dan kan je zelf kiezen.  Wil je hier de slideshowtoer nemen, dat kan door op het slideshow icoontje rechts boven de foto’s te klikken. Veel plezier!

Morgen komt er een klein vervolg, ook met de link voor de foto’s van vorig jaar.

0 gedachten over “Nagenieten van Veldhoven

 1. quiltingingrid

  Thanks, heb dingen gezien die ik gisteren gemist heb tijdens de show want stuiteren doe je volgens mij allemaal daar..!!
  Er hing zoveel moois, echt genoten.

 2. Berna

  Wat jammer dat we jullie niet hebben getroffen zaterdag! Van katrien had ik al gehoord dat jullie er ook waren. Dank in elk geval voor je uitgebreide verslag en fotoreportage.

 3. Chris

  Haha, heel herkenbaar dat lekkere kletsen een paar Amsterdammers aan tafel! Jullie hebben dus ook genoten, net als ik op vrijdag.

 4. Anita

  Bedankt voor alle mooie foto’s. Zo heb ik toch een goede indruk gekregen want ik was helaas verhinderd.

 5. Renske

  Het ziet er allemaal erg gezellig uit. Mooie foto’s ook. Ben je nu nog niet besmet met het spinnewielenvirus?

 6. Annerieke

  Dank je wel voor het mee genieten door je prachtige foto’s.
  Helaas heb ik nu nog meer spijt dat ik niet kon gaan 🙁

 7. Ineke

  Dank je wel voor alle filmpjes en foto’s. Ik heb ook genoten maar nu lijkt het of ik van alles heb gemist.