Fijne hobbies

Zoon is bezig met de vaatwasser in te ruimen als ik de keuken inloop, en ik zie vanuit mijn ooghoek dat hij de hoge theezeef omstoot, de inhoud valt in de gootsteen en hij kijkt onder het uitstoten van een “What the fuck?” kreet er naar alsof het van een ander planeet komt. Mijn theemix van gember, citroengras en rozenblaadjes ziet er misschien gek uit als het in de gootsteen verspreid ligt, maar het smaakt verrukkelijk.  “Weet je hoe je dit het makkelijkst kan oplossen Tim?”, vraag ik hem, en pak de afwasborstel om het hem te tonen, maar nog voordat ik verder kan gaan met mijn ’tutorial’, komen de wijze woorden van een doorgewinterde studentenkamerbewoner: “Gewoon niks doen,  dan doet een ander het wel voor je.”  That’s the spirit!

‘k Ben lekker bezig geweest met het maken van de Double Wedding Ring, dit was van eergisteren en gisteren, de stapeltjes die nog moeten genaaid worden liggen per 10 stuks een kwart slag gedraaid op elkaar, zodat ik zonder tellen weet wanneer ik even moet pauzeren (10 stuks is 30- 40 minuten werk, beetje afhankelijk of het van de eerste keer netjes zit)
IMG_0350 IMG_0351
en toen hing het er zo bij (dus los tegen de muur aan)
IMG_0354
Vandaag ben ik nog een paar uur bezig geweest, (tussendoor de elektricien ontvangen, kortsluiting in de wc, 2 dagen plassen bij kaarslicht)  en ik heb nog maar 10 meloendelen te maken. Dat lapje onder het voetje hoort uiteraard niet bij deze quiltblokken, ik heb gewoon gepakt wat er voorhande was; het voetje van de naaimachine moet je laten zakken als je niet naait om de spanning van de veer af te halen, en het is niet goed voor de onderkant van het voetje om dan te rusten op harde karteltandjes, wij willen ook graag zacht liggen in bed, nou ja, ikke wel.
IMG_0364
Hierna kan ik ze aan de witte middendelen vast zetten, ik ben -helemaal ontnuchterd-  wel tot de conclusie gekomen dat dit toch iets meer dan een weekje werk gaat worden.

Wie mijn blogjes al even niet heeft gevolgd (foei) een korte uitleg: deze stofjes voor de DWR zaten al kant en klaar gesneden in een pakket dat ik 2 jaar geleden had gekocht in New York City, het enige wat ik hoefde te doen is eventjes alles aan elkaar naaien. Jaja, eventjes….
IMG_3452 IMG_3422 IMG_3421
Ik had al wat verder kunnen zijn, ware het niet dat er een calorievriendelijk ijsje tussendoor kwam die even gemaakt moest worden, ik zag ze op de website van Annie, ooh wat leuk!
IMG_0348
Wat is hij leuk en wat hebben de dames van de quiltgroep voor wie ik elke maand een leuk maandloterijblokje probeer te verzinnen (bestaande patronen, het wiel is al uitgevonden) er al lekkere ijsjes van gemaakt.
Claasje Edith Liesbeth Liesbeth2
Wat een schattige stofjes hebben ze gebruikt, dat smaakt naar meer, véel meer. En had ik al gezegd dat ik ze leuk vind?

Morgen ben ik de hele dag de hort op met mijn moeder, naar Veldhoven uiteraard, quilts bekijken, lapjes aaien, foto’s maken en kijken of er nog iets is waar we niet zonder kunnen…
IMG_0361
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5XfATK5ztXE]

0 gedachten over “Fijne hobbies

 1. Annie

  Oh my! These ice creams are scrumdillyumcious! What great jobs you all did! Thanks so much for letting me see all your delicious creations! And this NYC Stamp Quilt is SO fabulous! I’m going to have to watch for a stamp that I want to turn into a quilt!

 2. quiltingingrid

  Die dubbele weddingring ziet er al goed uit hoor. Heb zelf een minietje gemaakt jaren geleden, zijn 6 ringetjes geworden. Het is niet echt mijn ding maar de Amerikaanse vriendin waar ik toen was gaf les in deze techniek en ze had bedacht dat ik tijdens mijn vakantie daar wel een lesje daarin kon hebben. hartstikke leuk maar ….mmm…
  Het is een techniek op zich, alleen het snijden al maar daarover had jij geen les nodig LOL.. voorgesneden stukjes …..
  Veeeeel plezier vandaag in Veldhoven, ik ga hopelijk morgen !!!

 3. Marga

  De DWR ziet er tegek uit, heerlijk dat alles al van te voren gesneden is.
  Daarom zien die studentenhuizen er niet uit, met zo’n motto doet niemand natuurlijk wat!
  Heel leuk je ijsjes, wat ga je er mee doen en zou je misschien willen dat ik er ook eentje voor je maak, moet je alleen even zeggen hoe groot hij moet zijn.
  Dan weet ik zeker dat ik de goede maat uit de printer krijg namelijk.

  Groetjes,
  Marga

 4. Willeke

  Mens , wat heb ik weer genoten van je verhalen.
  Wat een moed om met die weddingband te beginnen. Complimenten hoor, prachtig en je hebt ook een geweldig patroon voor het quilten gevonden.
  Leuk dat je Joke hebt getroffen. Ze ziet er goed uit!
  In ieder geval weer even bijgelezen!
  Hartelijke groet en een fijne (moederdag)weekend gewenst!