Muizenissen

Mooie sfeerbeelden van de witte wereld bij het wakker worden,
IMG_1473
Alles is zo mooi bedekt, hier ligt nog maar een beetje
IMG_1481
De sneeuw knisperde onder mijn voeten toen ik even naar het achterste terras liep om deze foto te maken
IMG_1500
Sedum herbstfreude met hoedjes op naast de vijver
IMG_1499
En Fay die ‘s morgens vroeg wel naar buiten wilt, maar het te koud vindt en gelijk weer naar binnen komt, vooral omdat Sherlock binnen moest blijven vanwege zijn blessure (weer last van zijn pootje, deze keer links voor, te zien aan de vele wondjes heeft hij weer gevochten). Jon is steeds meer een binnenkat aan het worden en heeft genoeg aan een paar keer kort naar buiten voor een frisse neus. Soms zo kort dat hij alweer binnen staat nog voordat de deur dicht is. 
IMG_1498
Fay komt gezellig op schoot zitten terwijl ik de video van Marion’s world bekijk, de derde ronde van de stitch journal van de woensdag wordt besproken en ik prik gelijk mee
IMG_1482
Ik had eerder al een begin gemaakt met de opdracht, wachtend op manlief

IMG_1487
Een bezoeker van het sportcentrum zag me aan het werk en liep enthousiast op me af, “Oh wat leuk, aan het handwerken, wat bent u aan het maken?”, en ze keek aandachtig naar wat ik had gedaan. “Zo, wat een geweldig effect,” zei ze vriendelijk lachend,  en ze liep met snelle pas naar de uitgang, want haar vriendin met wie ze samen was aan komen lopen was gewoon doorgelopen.
IMG_1488
Ik had nog net tijd om het andere rondje ook vast te zetten, voordat we weer naar huis gingen.
IMG_1489

Zie Fay lekker genieten van het zonnetje, haar haren glinsteren zo mooi.
IMG_1484
Maar plots miauwt de kat van Marion heel klagelijk, Fay kijkt gelijk achter mijn iPad of ze die kat ziet zitten, en dan springt ze op de gele stoel om buiten te kijken. Ik zet de video even op pauze om mijn iPods erbij te pakken, zonder geluid kijken is niet leuk.
IMG_1485
Sherlock is ook op het gemiauw afgekomen, door de kamer lopend als een hyena gaat hij met uitgerekte nek naar buiten kijkend staan, klaar om zijn territorium te verdedigen; Jon blijft liggen, het boeit hem niet zo, of misschien weet hij inmiddels dat de kat niet echt hier is
IMG_1486
Hier is het werkje bijna klaar, het onregelmatige van de steken en het rafelen hoort zo, en het hoort bij het experimenteren.

IMG_1492
Nu nog met een dikkere draad (twee draden met glitter er door) inweven, en klaar is het.
IMG_1506
Ik vind de lange lap (in totaal 140 cm) vrij onhandig om mee te werken en naaide de zijkanten dicht, zodat ik niet steeds zo’n lange flap mee moet draaien tijdens het borduren.
IMG_1507
Bijkomend voordeel: ik kan het nu als een zakje gebruiken om na afloop het werk in te vouwen
IMG_1508
Het gaat gelukkig iets beter met Sherlock, ook al loopt hij nog wel wat mank, vooral als hij teveel heeft gestoeid met Fay of zich als een dominant haantje gedragend Jon heeft zitten jennen. Trappen op en af rennen is niet wat de dokter bedoelde met “rustig aan doen”.

Vrijdagavond zag ik op Facebook een reclame van Het Muizenhuis voorbij komen, ik liet me verleiden tot het kopen van het pakketje om een muis te maken, en wat schetste mijn verbazing zaterdag vlak voor de middag? De PostNL bezorger belde aan met een grote doos, met daarin een platte doos, jeuj, van het Muizenhuis. Dat is snel! In mijn volgend blogje meer hierover ☺️
IMG_2650

Eén gedachte op “Muizenissen

 1. Truus

  Grappig de lapjes met rafels en leuke steken om het vast te zetten.
  Arme Sherlock– hij leert het ook niet om niet te vechten met andere katten. Zou hij zijn nagels meer gebruiken tijdens het vechten ipv te kunnen bijten?
  Mooi was het met de witte wereld en heerlijk dat knisper geluid als je er overheen loopt.
  Heel benieuwd waarom dat nu zo’n groot pakket was van het muizenhuis. Het 1e muisje al in elkaar genaaid?
  groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.