Mooie maandag

Zo lag de Girls Day Out quilt 3 dagen onder de trap, The borders of my mother's Girls Day Out were covered in wet towels Fridayafternoon, after I discovered a wobbly edge all around (except the top), after I finished putting the binding on. Total shock and horror set in, and then came the diagnostic RN what happened and how do we treat it. So leaving the wet towels on to dry, I hoped the borders would shrink back to its original shape Photobucketin de hoop dat de borders strak zouden trekken en daarmee ook plat zou worden, en vanavond durfde ik het aan, het uur der waarheid was aangebroken. Tromgeroffel Drumroll:

PhotobucketIk was zo blij dat ik het bijna in m'n broek deed van vreugde! Mam reageerde zo cool, ze zei dat ze het geen ramp vond als er wat mis zou gaan, ze had al zo genoten van het stitcherie-werk, wat ze het leukst van al vond. "Nergens voor nodig om je over op te winden, maak je geen zorgen!" Van het bloedende garen was nog wel iets van te zien, maar het is niet storend, je ziet het als je het weet. De colourcatcher heeft niks gedaan, denk ik, ik zag tenminste geen kleur op het doekje.In de wasmachine doen zou de volgende stap zijn geweest, als de boel helemaal heftig doorgelopen was en nog steeds hobbelig, maar gelukkig is dat niet nodig.

 I'm so happy I almost peed in my pants! You must know (as I already told my Dutch friends a few days ago), a bit of the stitchery was done with thread that didn't hold on to it's colour, it bled, which made me scream louder when I found out saturday. But fortunately the bleading was hardly noticeable when dry. My mum reacted so cool! She already had enjoyed the making of this quilt, the stitcheries in particulary, and she said it was al right, whatever the outcome. She'd enjoy the quilt anyway.


here's mum with her work, she is a huge fan of Australia and loves the magazine where she got the patern of this winter stitchery, original colour was blue, and with stars in the sky, but my mum loves doing her own thing, multi-colour and no stars. Aah, and the hexagons designed by Dawn, she made it to Dawn's weblog☺ Number 5 is almost finished.

En op de foto's hierboven zie je nog meer van mijn moeders werk, ze is gek op stitcheries, dat valt wel op ☺ Het winterquiltje was in het origineel in blauw en met sterren in de lucht, maar mijn moeder heeft hem wat aangepast, mooi zo he? Die hexagons zijn bewerkt met borduurtjes en kraaltjes, ze zijn zo schattig (en klein), en komen van Dawn een Australische met weblog, ze staat er zelfs met haar naam en foto op!

0 gedachten over “Mooie maandag

 1. linda Cuvelier

  Shirley, wat ben ik blij voor jou, dat alles goed is gekomen. Zou het ook niet graag tegenkomen.
  Truus ,hij is gewoon prachtig !

 2. Else

  Was al een paar keer wezen buurten, en dacht ohhhhhhh als het nou maar goed komt en gelukkig het is goed gekomen PFFFFFFFFFFFFF! fijne dag, Else

 3. Renske

  Wat is hij mooi geworden. Was hij al, maar nu je hem ziet hangen. Echt schitterend. De kleine stitchery van je moeder is ook mooi.

 4. Berna

  Gelukkig dat het goed is gegaan onder de lappen. De fotoreportage van je moeder is ook heel leuk om te zien. Ze geniet er wel van hoor.