Met de billen bloot

Nee, niks schunnigs te zien hoor, wees maar niet bang, ik houd het netjes.

Links en rechts vroeg men aan mij of ik al naar de DDC was geweest en zoja, of het mee was gevallen. Nou, daar vroegen ze me wat, ik was nog niet geweest, want ik wilde -net als de rest van het gezin- vakantie vieren en daarmee de boog ontspannen houden. Niet elke dag van de zotte doen met koek en snoepwerk, maar als ik zin had in een stroopwafel-McFlurrie, dan moest dat kunnen. Vond ik. En lekker lasagnes, pasta's, uit eten en bij de tv een graai in de chipszak doen zonder me schuldig te voelen, kon ook wel.Photobucket Vond ik. Maar mijn kleding was het er niet mee eens, en begon te protesteren, en dat was minder leuk. Die broeken zitten net effe te strak, met gevolg dat het shirtje de boven mijn broeksband uit stekende lovehandle niet kan verhullen. Zodra de schoolvakantie weer voorbij was zou ik weer naar de clubmeetings gaan, en de eerste meeting was dus gisteren. Zo met een schuin oog op de weegschaalPhotobucket had ik al lang gezien dat ik 3,5 kg boven het gewicht van voor de vakantie zat, en dus was ik niet verbaasd dat de leidster met een: "Oeps, ook een fijne vakantie gehad?" een plus 4,2 op mijn kaartje schreef. Sodeju, dat had ik dan weer niet verwacht, maar laten we wel wezen (en hier komt het, in smoesjes zijn we goed) de laatste weegdagen voor de vakantie liep iedereen gekleed op de hitte, luchtiger dan luchtig, inclusief teenslippers. Ja, dan is een spijkerbroek, dikker shirt en normale schoenen toch wel debet aan die kilo die ik niet in de smiezen had? Ik was gelukkig niet de enige die was aangekomen, meer dan 3/4 van de aanwezige dames had de teugels laten vieren; de leidster zelf spande de kroon met 5 kg, een heerlijk normaal mens dus☺.

Vandaag ben ik dus weer begonnen met wegen én opschrijven vóórdat het in het mondje gaat, en me gewoon weer aan de richtlijnen van de DDC aka Weightwatchers  houden. Even strak het regiem volgen Photobucketen dan zit ik weer op het goede spoor. Mijn doel voor ogen is dat ik eind december rond de 85 kg zit, nou, met de set-back van afgelopen weken betekent dit voor mij dat ik nu nog 9 kg kwijt moet raken. Appeltje-eitje?

En om er iets quilterigs achteraan te plakken: op de afgelopen bee had ik al een dresden plate op de achtergrond genaaid, en gisteren is er nog een blauwe klaar gekomen, en met de volgende heb ik al een beginnetje gemaakt. Het was vooral even een uitzoekwerk en gepriegel met het cirkeltje in het midden, je wilt niet dat het de rest verstoort.

Photobucket

0 gedachten over “Met de billen bloot

 1. Merel

  Nou in Niewekerke doet ze dat dus weer ff niet, Berna. LOL
  Maar ik schuif ook aan in het klasje hoor 🙂
  Groetjes, Merel

 2. Anita A

  Succes met je gewichtsverlies, het blijft een eeuwige strijd, toch? Maar fijn dat je van je vakantie hebt genoten, dat is toch ook wat waard? Je dresden plates zijn schattig.

 3. Els

  Wat zijn ze mooi je Dresden!! Bij mij is het ook kommer en kwel met de weegschaal, wat fijn dat je daarover schreef nu heb ik geen reden meer om niet mee te doen! Dus ik start vandaag weer….weg met die 9 kilo’s..

 4. Aart Schinkel

  Mijn oma zaliger zei altijd:”Er wordt altijd gezegd gezellige dikkerd en nooit gezellige dunnerd”. Een waarheid als een koe, maar maak er geen halszaak van. Fijn weekend! Heb je al op het blog van bietje gekeken, door jouw kleine quiltje, krijg ik een “slechte naam”.
  http://quiltaart.blogspot.com